Jump to content

Merg jante ET30 pe E46?

Recommended Posts

Salut,

Sunt pe punctul de a cumpara niste jante, si nu sunt sigur daca se potrivesc pe masina mea. Asa ca m-am gandit sa va cer parerea/sfatul!

Masina actuala este un 320d din 2002. Momentan am jante + capace pe 16'. Cauciucuri 205/55/R16.

Am posibilitatea sa cumpar un set de 4 jante Borbet cu urmatoarele specificatii:

2 jante 7 1/2 x 16 ET 35 mm

2 jante 9 x 16 ET 30 mm

Intrebarea mea: cele 2 jante 9J cu ET 30 pe care o sa pun cauciucuri de 205/55 (actualele cauciucuri de pa masina) se vor potrivi pe spate?

Astept lamuriri si sfaturi! <_<

Stiu ca mai era un thread dar acolo omul respectiv intreba daca merg jante cu et 20 pe e46... de acolo am inteles ca ar merge et20 dar cu unele modificari.

Pe mine ma intereseaza daca 9J si ET30 se potriveste pe E46!

Din cate stiu 9J reprezinta latimea jantei (destul de mare). Iar impreuna cu et de 30 ar trebui sa iasa destul de mult inafara si la gropi+denivelari ar trebui sa loveasca in interior. Nu sunt 100% sigur de ceea ce am scis mai sus, de aceea va cer ajutorul.

Va multumesc anticipat!

Salut,

Jantele de E46 au urmatoarele dimensiuni : 7jx16 H2 ET 47 si distanta prezoane 5x120

Cu cu et-ul este mai mic cu atat iese inafara, adica infara caroseriei si daca masina este incarcata sau la denivelari iti va atinge.

Minim ET 35 este recomandat.

Eu iti recomand sa cauti cât mai aproape de aceste specificații.

Bafta

Ok... sa inteleg ca daca pun 9J si ET 30 pe spate, o sa cam loveasca.

Dar as incerca urmatoarea schema:

As vrea sa pun cele 2 jante 9 x 16 ET 30 mm cu cauciuc 205/55 pe fata, iar pe spate sa pun cele 2 jante 7 1/2 x 16 ET 35 dar cu cauciuc de 225/55 (ma gandesc ca in acest fel, nu o sa arate aiurea masina, avand rotile mai late pe fata si mai subtiri pe spate).

Credeti ca in acest fel o sa loveasca 9J ET30 pe fata? (eu stiu ca pe fata sunt mai evazate/umflate/late aripile).

As vrea sa pun cele 2 jante 9 x 16 ET 30 mm cu cauciuc 205/55 pe fata, iar pe spate sa pun cele 2 jante 7 1/2 x 16 ET 35 dar cu cauciuc de 225/55 (ma gandesc ca in acest fel, nu o sa arate aiurea masina, avand rotile mai late pe fata si mai subtiri pe spate).

Mai bine nu.

Tinand cont ca jantele sunt pe 16, eu zic ca nu o sa-ti atinga.

eu sunt de parere ca nu se pun jante mai late pe fata decit pe spate (cel putin asa zice si producatorul-vezi dimensiunile anvelopelor de pe placuta de pe stilpul de la sofer). eu am avut jante de 18 inch 8j et 38, anvelope 225/40 si erau la 3-4 mm de aripa (si suspensie sport) si nu atingeau in nici o imprejurare. la cele despre care zici tu, deja sunt mai late, plus ca et-ul e mai mic si aceste doua caracteristici vor impinge janta spre exterior( spre aripa). bafta

msg-176-1245829312.gif

cum sa faci asa ceva? .. nu se mai gasesc jante de e46 ???.. asta e ultimul set? pana la urma faci ce vrei doar sunt banii tai <_<

msg-176-1245829312.gif

cum sa faci asa ceva? .. nu se mai gasesc jante de e46 ???.. asta e ultimul set? pana la urma faci ce vrei doar sunt banii tai <_<

Pai fac asta pt. ca in sfarsit am gasit la un pret decent, niste jante pe care le-am dorit de foarte mult timp, si anume Borbet Model T!!

On topic: am intrat pe site la Borbet, si am dat peste un configurator. // http://www.borbet.de/de/produkte/downloads/gutachten.php

Dupa ce am completat acolo toate datele masinii, si ce model vreau, mi-a aparut treaba asta: atasez poza mai jos.

Din cata germana inteleg eu, ar merge jantele astea pe masina, cu conditia sa pun cauciucurile la dimensiunea recomandata de ei.

Rog pe careva care stie mai multa germana sa imi confirme daca am sau nu dreptate.

Astept pareri:)

Stai un pic, cum de n-a remarcat nimeni..???

Sa pui anvelopa 205 pe 9j?? tu stii ce inseamna aia?

pe 9j, 225 e prea ingust, 205 nici nu cred ca se poate monta.... printr-un absurd daca merge... va arata ca dracu...

eu pe 9j am avut 245, puteam sa pun si mai late....

Stai un pic, cum de n-a remarcat nimeni..???

Sa pui anvelopa 205 pe 9j?? tu stii ce inseamna aia?

pe 9j, 225 e prea ingust, 205 nici nu cred ca se poate monta.... printr-un absurd daca merge... va arata ca dracu...

eu pe 9j am avut 245, puteam sa pun si mai late....

nu merge pus pe 9j cauciuc de 205, minim 245/255 sa arate bine si sa protejeze janta.

ps: @roco buna remarca .

Da, dupa ce am vazut ce scrie pe site la Borbet, referitor la ce cauciucuri trebuie sa pun, o sa abandonez ideea de a pune 205/55 pe janta 9J ET 30.

O sa fac cumva si o sa pun 225/50 pe janta 9J ET30.

Banuiesc ca VA inseamna roata din fata, iar HA reprezinta roata spate...

Da, am vazut prin oras cateva masini care aveau jante late si anvelopa nu acoperea buza, asa ca mi-am facut o idee cum va arata 225/50 pe 9J.

In privinta julirii jantelor la parcare, nu imi fac probleme; nu imi e lene sa invart de volan, sa fac multe manevre, eu de fel nici nu escaladez borduri (prietenii stiu <_<).

Dar in schimb imi fac probleme sa nu loveasca janta cu 9J ET 30 in interior, atunci cand o sa trec peste gropi si denivelari... aici imi fac cele mai mari griji.

M-am mai calmat un pic dupa ce am vazut ce scrie pe site la producator, dar la ce drumuri avem noi comparativ cu ce au ei prin .de, nu se stie niciodata!

Scuze atunci, eu am pus jantele late de pe e36 pe e46 la mine si au mers, acuma depinde si ce jante :)

la mine nu au mers jante 8,5X17 cu et36, atingeau si cand eram singur in masina <_< acum cu et43 merg fara probleme (aceleasi jante, aveau niste dinstantiere de 7mm pt a putea fi montate pe e36)

la mine nu au mers jante 8,5X17 cu et36, atingeau si cand eram singur in masina <_<

Ce vreau eu sa pun sunt jante de 16'... dar e ET 30 (ies mai afara) si latime 9J (si mai late).

Sper totusi ca daca sunt de 16 si punand cauciucuri de 225/45 sau 225/50 sa nu loveasca pe spate in aripa...ca pe fata la jantele de 7,5 J si ET 35 sunt sigur ca nu vor lovi!