Jump to content

BMW M5 - 600 Cp

Pitbul

Recommended Posts

Inca nu se stie nimic sigur de M5....doar zvonuri.

Pot sa va asigur un singur lucru......va fi cel mai tare.

In scurt timp......BMW-ul va fi cel mai rapid....la toate modelele.

Si se vor lauda tare cu asta.....si vor umili pe fata celelalte marci care au atentat la suprematia BMW-ului :bashwall: de abia astept <_<

Inceputul a fost cand s-au lansta X6 M si X5 M.

Va atasez prima pagina din prezentarea oficiala.

Cred ca o sa-mi dati dreptate :).....le-a tras-o pe fata, pe spate, lateral .....si cu publicitate maxima :unsure::):blink::)

BMW_M.PDF

Si se vor lauda tare cu asta.....si vor umili pe fata celelalte marci care au atentat la suprematia BMW-ului :bashwall: de abia astept <_<

Cred ca o sa-mi dati dreptate :).....le-a tras-o pe fata, pe spate, lateral .....si cu publicitate maxima :unsure::):blink::)

OLE!

Si se vor lauda tare cu asta.....si vor umili pe fata celelalte marci care au atentat la suprematia BMW-ului :bashwall: de abia astept <_>

Esti un pic prea entuziasmat.

Produc masini bune insa trebuie sa fim realisti: mai au mult de lucru la multe capitole.

P.S. Nu exista masina cea mai buna... Masina cea mai buna este masina care iti place tie cel mai mult, privita din unghiul tau.

Normal

Nu putem spune ca un dintre ele este cea mai buna.....vorbind de marcile premium.

Cu toate ca, statistic, BMW-ul era pe primul loc in Europa, Mercedesul era pe 2 ....dar foarte aproape, si Audi pe 3, la distanta destul de mare. In Romania , anul trecut, BMW-ul a fost pe primu loc, Audi pe 2, Si Mercedesul pe 3, la distanta destul de mare.

Dar, toate masinile sunt faine, si conteaza ceea ce il caracterizeaza pe fiecare in parte.

Si referitor la entuziasmul meu, cred ca ma intelegi :):):bashwall:

Cand am vazut prezentarea, care o ai atasata, mai ca nu am plans de bucurie.....si cand am mai vazut ce isi propun pe viitor <_<......ca vor face sau nu, ramane de vazut

Am vazut la vanzare la Bavaria X5/X6 M 550cp.... nasol rau .... l-a lasat in izmene pe cayenne turbo, prea era singur prin zona aia inalta. Asa ca, pana la m5, iata ca au jeepurile sau cum s-or numi in terminologia asta (suv,sav,etc) sa ajunga la aproape 600cp....brrrr

• 3 weeks later...

Lol .. si asta se va intampla la sf anului 2011. Da, poate ca atunci un M5 va fi mai rapid decat un RS6 de acum. Corect!

nu stiu de unde ai tu informatiile astea sau ce intelegi tu prin "scurt timp" sau ce intelegi tu prin "rapid" pt ca lasi loc la f multe interpretari nefolosind termeni care sa exprime ceva concret!

daca luam in considerare ca fiind "scurt timp" o perioada de 1-2-3 ani, BMW nu vor mai fi in frunte decat cu X5M si X6M iar aceste modele exista multumita faptului ca nu a avenit criza cu jumatate de an mai devreme. dupa cei 3 ani, orice este posibil.

daca tu consideri ca "rapid" inseamna numar de cai putere iti pot spune niste planuri pe termen chiar f scurt:

-RS5 -470cp(2 luni)

-RS4-470cp(6 luni)

-S8-620cp(1 an)

-RS3-340CP(2 ani)

-Q5-RS-410cp(un an+)

-RS7-580cp(2 ani)

Cu toate ca, statistic, BMW-ul era pe primul loc in Europa, Mercedesul era pe 2 ....dar foarte aproape, si Audi pe 3, la distanta destul de mare. In Romania , anul trecut, BMW-ul a fost pe primu loc, Audi pe 2, Si Mercedesul pe 3, la distanta destul de mare.

acum prezinti informatii eronate. cele corecte sunt asa:

2008 romania:

-mercedes-2929 bucati

-audi-2856 bucati

-bmw-2446 bucati

sursa: APIA

datele exacte pt europa in 2008 nu le stiu insa ce pot sa-ti spun ar fi ca audi este lider in europa de vest la segmentul premium de ceva vreme. tinand cont ca vanzarile din europa de est nu pot influenta f mult statisticile, cel mai probabil vanzarile audi, bmw si mercedes in intreaga europa sunt oarecum similare si nici intr-un caz nu poate fi vorba de un lider sau un perdant detasat.

Edited by edit

Guest poleposition

fata de concurenta BMW sta cam...cel mai prost la CP.

RS6 are 580, ultimele motoare AMG de la MB dezvolta 612 CP... etc

Deci, ar trebui ca urmatorul M5/M6 sa produca minim 600 CP.

A, sau sa bage in productie de serie Hurricane-ul de la G Power si aia e <_<

Edited by poleposition

• 1 month later...

Da toata lumea vede in puterea unei masini totul. Dar puterea de pe hartie trebuie distribuita eficient si la asta BMV se pricepe - X drive si cutiile segventiale de la BMW sunt destepte.

Sunt destule teste cu AMG CL care desi are 612 CP e penalizat la capitolul manevrabilitate fiind o masina foarte brutala si pentru piloti.

Pentru mine o buna comparatie a noul C- clase CDI de 170 CP care mi s-a parut mai lenes decat E46 meu cu 150CP. Pe lang putere exista cuplu care de cei mai multi este neglijat.

Un alt aspect e puterea litrica motoarele BMW scot mai CP/litru un motor M5 are 5 litri si acel motor de 612 CP e de 6 litri ori 1000cmc (1 litru e ceva in plus)

Concurenta asta pentru motoarele cele mai puternice e dictata acum din ratiuni de marketing. Ma uitam la motorul deja celebru 2.0 diesel de 177 CP la BMW este depasit de motoarele de Opel care se afla si pe Sabb 180 CP (vazusem eu da intre timp poate au mai crescut) ` dar am sincer mari rezerve fata de acele motoare care tind sa cred ca sunt niste motoare "fortate" din soft doar pentru imagine.

Pentru mine o buna comparatie a noul C- clase CDI de 170 CP care mi s-a parut mai lenes decat E46 meu cu 150CP. Pe lang putere exista cuplu care de cei mai multi este neglijat.

motorul ala de la mercedes este varza si nu am nici un dubiu ca e 46 cu 150 cp se misca mai bine. de fapt C220cdi are si cuplu:400Nm si sincer nu stiu ce ar fi in neregula la mercedes. poate cutia.

pe vremuri am avut ocazia sa fac o liniuta de la 100km/h in treapta a 4-a(eu 143cp si 320 NM) cu un astfel de mercedes. el a apasat inaintea mea pedala de acceleratie si a pus o o lungime/doua de masina in fata mea si pana sa schimbam treapta a 5-a (aprox 160km/h) eram deja in paralel. la 200 aveam doua lungimi in fata lui. poate s-a intamplat asta si pt ca masina lui era in rodaj(avea undeva la 3000km)

mercedes or fi ele ceva insa numai la sportivitate nu se remarca.

de asemenea am avut ocazia sa fac o liniuta contra aceluiasi model de masina insa tipul avea cutie automata. tot el a apasat primul pe acceleratie , s-a dus in fata doua lungimi si am pastrat distanta aceasta constanta pana la 200. daca acceleram in acelasi timp, probabil mergeam in paralel fara probleme.

bine a zis mai sus,....o masina nu tine numa de putere ci de tot per ansamblu si asta imi place la bmw ca e buna per ansamblu nu numai la motoare...plus ca vine si cilindreea care e iarasi un atu fata de restu....o fi c63 amg mai puternic si mai asa dar per ansamblu e mai naspa ca m5 si asta de 500 de cai....

bine a zis mai sus,....o masina nu tine numa de putere ci de tot per ansamblu si asta imi place la bmw ca e buna per ansamblu nu numai la motoare...plus ca vine si cilindreea care e iarasi un atu fata de restu....o fi c63 amg mai puternic si mai asa dar per ansamblu e mai naspa ca m5 si asta de 500 de cai....

deci,,,per ansamblu:))) bmw e mai tare....

Guest poleposition

chestia asta ca BMW sta pe sosea de parca ar fi nava extraterestra este un mit, de asta si vezi atatea BMW-uri infipte in poduri, copaci, pomi si case.

E o masina cu o stabilitate buna, in limita legilor fizicii.

iar "stabilitatea " asta are destui factori de luat in calcul: starea carosabilului, uzura cauciucurilor, uzura suspensiei masinii etc... valabil pt absolut orice masina.

Da' la noi nu... am bemveu frate eu pot sa iau curba cu 150 pe polei si cu cauciucuri de vara, ca e BMW tata, asta are stabilitate superioara.

Idiotenii

Edited by poleposition

is infipte asa multe ca is soferii prosti si drumurile nasoale. in majoritatea cazurilor apasa prea tare pedala de acceleratie. nu cred ca este tara in europa unde sa se incalce asa flagrant si de catre majoritatea conducatorilor limitele de viteza.

nu cred ca bmw conduce in topul masinilor busite :)