Jump to content

Adeziv ornament chedere

Recommended Posts

Stie cineva cu ce pot lipi acest ornament de pe chederele din interior de jur imprejurul usilor ???

-am folosit ceresit silicon universal si o solutie de la BISON -adeziv de contact,

Se lipeste dar nu se intareste imediat si trebuie sa stau cel putin 30 minute cu mainile lipete de cheder sa se intareasca siliconul sau solutia asta ....ma disperat , nu da nici-un rezultat am stat si 5 minute apoi se dezlipeste .... a doua zii cand m-am dus la masina se intarise tun dar tot dezlipit era deoarece trebuie cumva tinut presat ....

post-3851-1246280155_thumb.jpg

post-3851-1246280161_thumb.jpg

post-3851-1246280168_thumb.jpg

post-3851-1246280174_thumb.jpg

post-3851-1246280180_thumb.jpg

Prenadez?(cred ca asa ii zice)

un fel de prelandez este si solutia din prima poza BISON pe care am folosit-o , nu este bun deoarece trebuie lipit si tinut acolo presat pana se intareste ...nu pot sa dorm langa masina cu mainile agatate de usi ...trebuie ceva care sa se intareasca foarte repede ...cum este poxi poll pt plastic ...

Edited by edy1092

in TIS scrie ca se foloseste Terokal 2444, dar la mine nu a mers. E doar un prenandez mai puternic

cea mai buna varianta pare a fi cu solutie din-aia cu care se lipeste parbrizu. vezi aici

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?s=&...st&p=509983

o alta varianta pe care nu am avut timp sa o testez e cu o spuma, Wurth Sabesto. Am inteles ca tine foarte bine

p-aici, baietii folosesc o solutie ce se foloseste in fabricile de volane d-aici de la noi, se gaseste asa mai pe sub mana!

daca vrei si nu te grabesti foarte tare poate iti gasesc....

daca chiar da rezultate sunt interesat ...

uite, o sa cer de la prietenul meu maine si te anunt si vedem cum ti-l trimit, oricum imi trebuie si mie pt alte cele!

e foarte cautat lipiciul ala, doar ca e destul de greu sa intri in posesia lui ca se foloseste doar in fabrica.

am si io solutie de lipit de la volane. Se numeste Sico si este extraordinar de bun, lipeste orice. Singura problema e ca trebuie tinut in frigider, daca il lasi in caldura in cateva minute se intareste. Mult mai calitativ decat orice clei care exista pe piata.

@edy, de ce nu incerci sa fixezi chederul cu ceva clestisori

Pentru cheder de portiera E46 coupe am folosit de Bison Liquid Rubber, mai exact l-am folosit pt a lipi chederele rupte pe lungime. Lipeste foarte bine cam orice material si ramane elastic, dar trebuiesc degresate bine suprafetele, smirgheluite si tinute in contact macar 6 ore (recomandat parca 24 de ore). Le prinzi cu cleme, banda adeziva, etc.

La Hornbach era cam 20 de RON acu 6 luni.

eeeexact...sico...asa-i zice!

..da nu stiam ca tre tinut la rece!

SICO MET..e cam scump dar merita..si n-are nici o treaba cu frigiderul..daca vreti o poza cu flaconul, o fac si o pun aici..

pune o poza, se intareste repede ? asta imi trebuie ....daca nu da niciun rezultat cu aceste adezive foi folosii banda dublu adeziv care teoretic ar trebuii sa nu fie o problema ....

eeeexact...sico...asa-i zice!

..da nu stiam ca tre tinut la rece!

SICO MET..e cam scump dar merita..si n-are nici o treaba cu frigiderul..daca vreti o poza cu flaconul, o fac si o pun aici..

am o vecina care lucreaza la volane si ea imi tot aduce. Am folosit mult Sico si stiu despre ce vorbesc. Daca este lasat la caldura si capacul nu este etans devine ca o plastilina si nu mai poti face nimic cu el. Daca tubu e inchis etans se poate tine si la caldura dar lichidul isi schimba proprietatea, se ingroasa ca un ulei de CV, abia curge. Daca-l tii la frigider este subtire ca apa. Are si termen de valabilitate foarte scurt din cate mi-a spus si este si foarte toxic. Te ustura ochii de la el de nu-i adevarat. Dar e un lipici extraordinar, SuperGlue, Moment, Bison, Metabond sau care or mai fi is niste glume pe langa el.

Chiar sapt asta asta am lipit am lipit un chedar cu BISON, schema e sa fie foarte curat si sa unesti partile date cu adeziv DUPA 15 minute de la aplicarea acestuia

Subscriu, ieri am lipit chederul cu Terokal care de fapt este aceasi solutie ca si BISON adeziv de contact, intradevar se lasa 15 minute sa se usuce apoi se preseaza bine .....inainte de folosire se curata zona cu acetona , rezultatul este ireprosabil ..........

post-3851-1247202432_thumb.jpg

Edited by edy1092

• 2 weeks later...
Si eu am aceeasi problema .. Din cei care au lipit exista vreunu caruia nu i s-a mai dezlipit ? si daca da ce folosit. M-am tot uitat pe net si am vazut ca solutia aia SICOMET 8300 e facuta de Hankel. Am pe cineva care lucreaza acolo si dupa ce ma interesez va tin la curent. Edited by Giosue

azi am lipit si eu cu terokal. a iesit excelent, dar asta in conditiile in care am curatat suprafata cu diluant inainte si dupa ce am lasat sa se usuce 10 minute terokalu. abia dupa aia am lipit. a iesit perfect si nu mai cade.. ramane de vazut cat o sa tina

PS: si terokal 2444 tot de henkel e produs

Si eu am aceeasi problema .. Din cei care au lipit exista vreunu caruia nu i s-a mai dezlipit ? si daca da ce folosit. M-am tot uitat pe net si am vazut ca solutia aia SICOMET 8300 e facuta de Hankel. Am pe cineva care lucreaza acolo si dupa ce ma interesez va tin la curent.

acuma m-am uitat pe google, sicomet 8300 e o porcarie. l-am cumparat cu masina, il aveam in torpedou, nu e bun de nimic. proprietaru anterior a incercat sa lipeasca cu el si nu i-a iesit. in TIS specifica clar: terokal 2444