Jump to content

Problema deschidere capota Bmw E39

Gabriel.B

Recommended Posts

Azi am reusit sa rup cablul care actioneaza deschiderea capotei, cred ca atat i-a fost dat sa functioneze <_< .Am ramas cu capota blocata, am de umblat chiar maine la un far sa-i schimb sticla, ma poate ajuta cineva cu un sfat, cineva care a mai patit asa ceva, azi am fost si la Bmw Filaret dar am ajuns la o ora tarzie (18:00).Masina este un E39 525d 2002, e belea mare cu deschiderea capotei? :)

Astept orice fel de sfat, multumesc!

Practic cablul trage o maneta care decupleaza inchiderea capotei la mine se blocase deoarece nu deschisesem capota de mult timp si nu se mai deschidea ,iei o bucata de sarma de 40-50 cm si o indoi la jumatate ,o bagi printre liniile verticale de la nara stanga cum privesti masina( cam acolo este ciocul care agata capota ) si te chinui putin sa agati varful ,sper sa reusesti,la mine a mers!

Daca nu merge cum spune gabriel 525 (de fapt este singura posibilitate "curata" de a o deschide, si asta daca ai o sarma rezistenta), sunt slabe sanse sa poti scoate grila (aia din stanga cum te uiti spre masina) fara s-o rupi. De fapt zic eu ca e imposibil, eu am rupt doua.

Multumesc mult pentru sfaturi!Am avut noroc, s-a rupt din interior, defapt nu s-a rupt deloc cablul, s-a rupt o bucata din parghia care trage cablul in jos, parghia este din plastic,am cautat pe la dezmembrari dar toate erau rupte lafel ca a mea.Are idee cineva cat costa piesa noua daca o comand la Filaret?

• 1 month later...
Va salut domnilor! Aceeasi problema o am si eu: cablul s-a rupt exact de la parghia de actionare deschidere capota. Cablul pe original costa 100 de lei cu tot cu mansonul pt. transmisie, dar am fost azi la un magazin specializat in vanzari de biciclete, si am gasit un cablu asemanator. Inca nu l-am montat, o sa ma apuc azi dupa amiaza de treaba, si cum rezlov ceva sper sa revin si cu poze. Cabul a costat 3 lei, are 1,8 m lungime, si are pastila de otel doar la un capat, de aceea ziceam eu ca e un pic de treaba, dar sper sa rezolv.

Am rezolvat cablul. Merge de minune! Doar cu 3 lei, putin cositor, o piesa confectionata manual, si putina munca meticuloasa. Singura problema e sa vad rezistenta in timp a operatiunii pe care am facut-o. Pt. cei interesati, va stau la dispozitie cu sfaturi si idei.

Azi am reusit sa rup cablul care actioneaza deschiderea capotei, cred ca atat i-a fost dat sa functioneze :) .Am ramas cu capota blocata, am de umblat chiar maine la un far sa-i schimb sticla, ma poate ajuta cineva cu un sfat, cineva care a mai patit asa ceva, azi am fost si la Bmw Filaret dar am ajuns la o ora tarzie (18:00).Masina este un E39 525d 2002, e belea mare cu deschiderea capotei? :lol:

Astept orice fel de sfat, multumesc!

spune-mi si mie ce sticla la far voiai tu sa schimbi? ca stiu ca nu se schimba la E39

ai gasit sa comanzi sticla? da-ne niste detalii

Eu am auzit ceva de genul: "far incalzit in cuptorul cu microunde" :lol: comic tare, nu? Cred ca mai simplu ar fi fost: "far incalzit prin tratament termic", si nu ar mai fi fost situatia asta hilara :)

Oricat de comice sau nu, ar fi toate situatiile descrise, daca privim partea practica si economica a lucrurilor, ne dam seama ca toate ideile de pe acest forum sunt constructive, si avand in vedere ca traim in Romania, cred ca merita macar sa citim parerea fiecaruia dintre noi. Eu am avut cateva probleme la masina, si trebuie sa recunosc ca datorita acestui forum le-am gasit rezolvarea :lol:

In nici un caz in cuptor cu microunde!!! :)

Dupa cum vezi aici se baga in cuptor electric pt a putea controla temperatura, nu mai mult de 90*C parca.

Si sunt f.multe forumuri care recomanda incalzirea farului in cuptor electric.

Eu personal am folosit pistolul de aer cald si a fost perfect.

merge schimbata sticla, se fierbe farul si se dezlipeste sticla aia...

asta e cea mai grea solutie pe care am auzit-o :) Ai facut asta? Nu a fost afectat nimic?

Sa pui si o ceapa in oala in care fierbi farul.

Ce mare smecherie . Nu am facut eu ca nu am nevoie, imi permit niste faruri. Dar am vazut DYI cu ambele variante. nu toata lumea are pistol electric cu aer cald in casa...

Pana una alta nu am vazut pe altcineva sa ofere o solutie la intrebarea omului, ci doar comentarii aiurea..

@DOMI, nu inteleg de ce te agiti asa. Chiar nu ai motive cel putin din ce am scris eu.

Am intrebat pt ca sunt curios, mai ales ca am vazut ceva faruri care se abureau pe inauntru si care au ajuns sa fie schimbate. Mi se pare o metoda f buna de a incerca sa repari farul pt a nu-l arunca direct.

P.S. Legat de bani chiar nu a zis nimeni nimic....