Jump to content

vibratii in volan peste 130km/h...epurator?

catalin18csc

Recommended Posts

Buna ziua am un 320d 2000 si cand depasesc 130 km/h incepe sa trepideze volanul, mentionez ca actualele cauciucuri in special cele de pe fata sunt cam tocite urmeaza sa le schimb dar vreau sa stiu daca e de la ele sau s-au ovalizat discurile , daca ar fi discurile ar face si la viteze mai mici ,nu? Si inca ceva toate au filtru epurator?? am fost la un service si mi-a zis ca ce e ala ca nu au toate asa ceva.

Mersi anticipat.

Toate cele mentionate mai sus sunt probabil o posibilitate, dar mai exista una care n'a mentionato nimeni si cu care eu m'am intampinat dupa ce'am skimbat tot, de la cauciucuri la bucse, la bieleta si un ekilibrat profesional + unghi de fuga,ideea e ca nici una nu era devina ptr. trepidatul volanului.....jantele de 17 pe care le am montate pe masina nu sunt cele originale bmw si intre janta si butucu'l rotzii exista un spatiu de 1 mm, cand strangeam rotile si le ekilibram,nu aveau nici un joc, se fixau perfect, dar la primu'l hop sau groapa care o luam din greseala se deplasau acel mm, care intre 60-75 km/h si exact cu ai spus tu pe la 130 aveam acelasi tremurat. Ideea e ca daca ai jantele cumparate de tine, in setul respectiv ai si niste distantiere originale ca sa'ti fixeze perfect janta pe butuc. Aceea a fost defapt problema ! Sa cumperi unu set nou te costa cam 250 ron,eu mi le'am masurat singur cu un subler bun si le'am facut la un strungar bun, din teflon <_< ! Uita'te bine, analizeaza situatzia de 2'ua ori inainte si actzioneaza ! PS: skimbarea cauciucurilor e un lucru fOArte BUN !!! gOOd DAY all !

La mine dupa ce treceam de 140 km\h incepea sa vibrezi volanul si toata masina , am echilibrat rotile , am verificat de jocuri si nimica , dupa vreo 3 luni am schimbat toate cauciucurile , am verificat jantele , leam echilibrat si a disparut toate trepidatiile

Asta o sa fac man zilele astea trebuie sa mi le aduca am "gasit" MICHELINE 195/65/R15-noi noutze -vara -180 ron bucata in magazin 285 ron <_<

Sa nu te miri daca inca o sa-ti vibreze dupa ce schimbi cauciucurile. Eu am patit-o si m-am lecuit de cauciucuri ieftine.

Daca totusi ai de gand sa le cumperi, macar verifica pe ele tara in care au fost facute, si data.

si fratele meu are cam aceeasi problema la un e36coupe si inca nu ia dat de cap, la el trepideaza intre 60 - 70km/h, de la 140/kmh in sus pana la 190km/h, si cand pune frana la viteza mare, a indreptat si echilibrat roti plus schimbat cauciucuri, schimbat 1 buc bieleta de directie cu cap de bara pe dreapta ca avea putin joc, reglat unghi de fuga, plus discuri si placute fata si tot face, si el are tot jante pe 17 dar nu cred ca este problema cu centratu' ca sunt jante originale M3 si au si inele de centrare de fier, poate aveti idee ce sa mai schimbe sau la ce sa mai umble ca vrea sa plece la mare saptamana viitoare,

am mai intrebat pe cineva si zice de bucsele de la bascula, credeti ca ar putea fi de la alea?multumesc anticipat

Aceasi problema o am si eu , dar eu am discurile ovalizate ... se simt si la mana.Pe la 70-80km daca am pus frana usor imi sare volanu din mana si trepideaza toata masina , am si problema cu bascula daca nu ma insel deoarece la gropi se aude cum troncane....Urmeaza sa caut zilele astea un service bun sa-mi spuna exact ce anume are si sa rezolv problemele

Aceasi problema o am si eu , dar eu am discurile ovalizate ... se simt si la mana.Pe la 70-80km daca am pus frana usor imi sare volanu din mana si trepideaza toata masina , am si problema cu bascula daca nu ma insel deoarece la gropi se aude cum troncane....Urmeaza sa caut zilele astea un service bun sa-mi spuna exact ce anume are si sa rezolv problemele

Esti din bucuresti? Si eu caut un service bun sa-mi verifice articulatiile sa-mi zica exact ce bucse imi trebuie (cam troncane pe fata). Filaret mi s-a parut destul de scump (150 de lei doar ca sa-mi spuna ce am de schimbat..)

Esti din bucuresti? Si eu caut un service bun sa-mi verifice articulatiile sa-mi zica exact ce bucse imi trebuie (cam troncane pe fata). Filaret mi s-a parut destul de scump (150 de lei doar ca sa-mi spuna ce am de schimbat..)

Oo 150RON? mai sa fie astia fac in bataie de joc , inca nu stiu o sa ma interesez sa vad unde gasesc pe cineva care se pricepe bine

Edited by M1noS

pana la urma se pare ca a gasit defectul, a montat pe fata alte roti dar pe 15'' si nu se mai simtea deloc vibratii, si pana la urma roata de pe dreapta fata cred ca nu a fost echilibrata cum trebuie, o sa mearaga azi sa o echilibreze si va anunt daca aia a fost sau nu.

pana la urma se pare ca a gasit defectul, a montat pe fata alte roti dar pe 15'' si nu se mai simtea deloc vibratii, si pana la urma roata de pe dreapta fata cred ca nu a fost echilibrata cum trebuie, o sa mearaga azi sa o echilibreze si va anunt daca aia a fost sau nu.

Iti recomand autosoft de pe dudesti. Daca bagi masina acolo, nu-ti mai vibreaza nimic cand iesi cu ea. Eu aveam jantele varza, si acum merg si cu 200 fara sa simt nimic.

Edited by chriss