Jump to content

sa cumpar E39 din tara sau din germania?

Vlad C

Recommended Posts

Salutare,

Vreau sa-mi iau 520d sau 525d de dupa 2001; intrebare: de unde sa iau masina: din tara sau din strainatate(Nemtzia)?

Ce vreau sa va zic (parerea mea):

1. daca as lua masina din Nemtzia (ma refer la 520d, ca la 525d din strainatate nici nu ma gandesc sa-mi aduc de acolo) as plati taxa de poluare minim 1900 euro parca, asta pe langa pretul masinii (poate poate 6500-7000euro, ca vreau cu navi, comenzi pe volan etc); vin cu ea in romania, o inmatriculez etc etc (asa ajunge pe la un minim minim minim de 9500) .... pe langa asta, s-ar putea sa mai dau poate inca minim 1000 euro pe piese, consumabile, pt ca hai sa fim seriosi si nemtii is oameni, nu toate masinile lor "merg ca unse", mai ales cele de la vanzare.

2. daca iau masina din romania (am vazut destul de frumusele la 7000-8000euro, chiar si mai ieftine, mai ales cu criza asta ... si-a vandut un tip (avocat) 525d negru din 2002, 245mii km, full options fara piele, cu navi, cu 6000 euro, dar nu am avut banii aia deocamdata) si de iau tzeapa sa zic asa, macar stiu ca dau 1000-2000 euro pe piese si ce trebuie, dar macar masina o sa mearga "ca unsa".

Deci la acelasi pret cu care as inmatricula un BMW din Germania, aici in Romania l-as face sa mearga cum zice neamtzu, zaiss.

...deci dupa un calcul asa la rece, mai bine s-ar merita sa-mi iau una din Romania. Daca am gresit undeva la "calculul" asta va rog sa-mi ziceti.

Ceea ce am scris mai sus e pararea mea, dar poate gresesc, poate mai bine e din Germania, voi ce ziceti?

merci.

• Replies 73
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

cauta la noi , ca poti sa o si testezi si gasesti pe pret bun, de afara mai pot aparea si cheltuieli neprevazute! si nu stii ce alegi.

si afara sunt km reali!, dar o platesti si pleci..

Edited by baronu25

O poti lua si de la noi linistit dar mare atentie de la cine.Ma refer ca nu e bine sa cumperi de la bisnitari.Inainte sa-i dai banii omului o duci la o verificare amanuntita pe la un service si daca iese bine o iei daca nu,nu.E de preferat ca proprietarul sa-ti arate o istorie de service a masinii.

Mai bine o cumperi din Germania, din tara ai sanse mari sa cumperi unul cu 140.000km, reali. <_<

si in Germania nu se umbla deloc la kilometraj? :)

Daca o cumperi de la un dealer BMW si cumperi si garantie extinsa nu prea vei avea surprize. :bashwall:

Mai bine o cumperi din Germania, din tara ai sanse mari sa cumperi unul cu 140.000km, reali. <_<

si in Germania nu se umbla deloc la kilometraj? :)

Daca o cumperi de la un dealer BMW si cumperi si garantie extinsa nu prea vei avea surprize. :bashwall:

se poate cumpara garantie extinsa? adica precis se poate, dar e valabila daca circuli cu masina in afara germaniei? cam cat costa?

zi si mie cum testezi masina din parc?

Ii dai o cheie si te uiti bine la ea. Am luat asa 4 masini din De si nu am avut probleme cu nici una; ba mai mult 2 din ele avea aproape / respectiv peste 200kk km toate le-am tinut cel putin 8 luni si le-am rulat minim 20000 km fara probleme cu exceptia consumabilelor, cauciucuri.

Deci ia-o din germania.

LE: Cum sa iei o masina de 7-8 ani cu garantie ? <_<

Edited by aditza85

Te duci la un service cu ea? <_<

problema e ca o platesti, iei numere si pleci! decat daca e de la privat o mai poti tesa.

nu pleci cu ea din parc la test si dupa aia o platesti.

@aditza85 ai avut noroc. mai sunt cazuri cand umbli cu canistra de ulei sau dai o mie de euro la service ca sa repare nu situ ce sa ajungi acasa, sa nu mai zic de marocani sau de altele neprevazute.

Edited by baronu25

Exista o garantie extinsa si la masinile sh.Nu cunosc detaliile si trebuie sa te interesezi bine inainte de a cumpara asa ceva.

Unii au avut probleme cu garantia in Romania desi este valabila in Europa.Romania este in Europa deci ar trebui sa fie valabila, teoretic.

Te duci la un service cu ea? <_<

problema e ca o platesti, iei numere si pleci! decat daca e de la privat o mai poti tesa.

nu pleci cu ea din parc la test si dupa aia o platesti.

Personal as incerca sa cumpar masina de la un dealer BMW.De la un parc este adevarat ca te poti astepta la orice.

de ce bani dispui?

poate ai scris mai sus dar nu am vazut:)

acuma momentan de nimic, in toamna o sa am undeva sper la vreo 9000

Adica te apuca crizele dupa ce o cumperi sau cum? <_<

si asa , dar or sa se adanceasca crizele astea la cat consuma.

sincer nu ma intereseaza consumu, dar nici nu vreau 15-20litri/100km cum e 540i:P