Jump to content

s-a dus turbina :((

Recommended Posts

Am venit cu rezultatul: TURBINA ! 35.000km :lol:

De fapt e cica o tija de la turbina care a fost prost facuta si care trebuia sa fie mai lunga. Ea nefiind lunga se mai blocheaza si de asta nu intra cateodata turbina :) . Deci turbina... eroare de proiectare :lol:

Saptamana viitoare cica o sa vina un kit de reparatie a turbinei compus din tija, siguranta si o seringa cu vaselina si gata. Timp de remediu: 1 - 1.5 ore de service. Se repara pe garantie.

Acuma sa va intreb si pe voi: daca e eraore de proiectare de ce nu a facut si la inceput ?

asta-i vrajeala de reprezentanta

Mda, experienta de viata m-a invatat sa nu mananc tot ce zboara!

Am si spus, daca e vorba de un recall as intelege asta. Cu greu! De ce? Pt ca motorizarea e de ceva timp pe piata, e de fapt un motor desvoltat de-a lungul timpului cand se presupune ca se aduc imbunatatiri. Mai ales ca motorul de 2 litri e un motor cu ceva vechime la BMW, dezvoltat si imbunatatit de la 136CP la 177CP. E ca si cum ai spune ca are o bileleta mai scurta pe dreapta sau ca are o biela mai scurta. E inacceptabil!

Iar cand dai 30-40k euro pe o masina de noua, te astepti sa ai masina in fata scarii, nu la service luna de luna. Poate anul sa fie pacatos, fiind la inceputul modelului. Insa nu de la motor te astepti sa fie probleme ci din alte parti, noi proiectate si cateodata prost.

Mda, experienta de viata m-a invatat sa nu mananc tot ce zboara!

Am si spus, daca e vorba de un recall as intelege asta. Cu greu! De ce? Pt ca motorizarea e de ceva timp pe piata, e de fapt un motor desvoltat de-a lungul timpului cand se presupune ca se aduc imbunatatiri. Mai ales ca motorul de 2 litri e un motor cu ceva vechime la BMW, dezvoltat si imbunatatit de la 136CP la 177CP. E ca si cum ai spune ca are o bileleta mai scurta pe dreapta sau ca are o biela mai scurta. E inacceptabil!

Iar cand dai 30-40k euro pe o masina de noua, te astepti sa ai masina in fata scarii, nu la service luna de luna. Poate anul sa fie pacatos, fiind la inceputul modelului. Insa nu de la motor te astepti sa fie probleme ci din alte parti, noi proiectate si cateodata prost.

O fi turbina noua. Oricum nu cred ca turbina asta a inceput odata cu motorul.

P.S. Dar nici eu nu sunt convins ca e eroare de proiectare

Putin probabil sa fie noua. M-am uitat de curiozitate pe realoem la un e46 320d 2002 si E60 520d 2005, turbinele arata la fel, codurile sunt intr-adevar diferite. Insa din poze sistemul arata la fel, ceea ce ma duce cu gandul ca nu e ceva nou ci doar o dezvoltare a ceea ce exista deja. Oricum, NU AI VOIE ca marca de lux sa spui ca nu ti-a iesit la masuratoare o tija. Subliniez, mai ales in zona motoarelor unde BMW a tot fost premiat pt diverse inovatii aduse industriei auto. As vrea sa vad un mecanic adevarat de la BMW ascultand explicatiile pe care le dau mecanicii din reprezentantele BMW din Romania la diverse probleme aparute la masinile BMW carora nu le-au gasit leacul! Doamne, ce mult as vrea sa fiu de fata la asa ceva!!!

@Bala: sa-i fie tarana usoara. Sper ca tija noua sa nu fie prea lunga! Spor!

Edited by rmg

. Oricum, NU AI VOIE ca marca de lux sa spui ca nu ti-a iesit la masuratoare o tija.

Asta cred ca este cea mai mica problema a lor. :lol:

De fapt e cica o tija de la turbina care a fost prost facuta si care trebuia sa fie mai lunga. Ea nefiind lunga se mai blocheaza si de asta nu intra cateodata turbina :) . Deci turbina... eroare de proiectare :lol:

Saptamana viitoare cica o sa vina un kit de reparatie a turbinei compus din tija, siguranta si o seringa cu vaselina si gata. Timp de remediu: 1 - 1.5 ore de service. Se repara pe garantie.

Poti sa dezvolti putin?A fost o eroare de proiectare si a fost afectata doar masina ta sau este vorba de un recall?

Te intreb din curiozitate.

Edited by Bavaria

Nu stiu mai multe. Si astea le-am aflat printr-un Domn care a vorbit cu ei si care apoi m-a sunat sa-mi zica de tija. Ei se tot fastaceau si nu ziceau nimic concret.

M-am uitat pe realoem si nu vad niciun kit de reparatie dinasta.

Azi mergea bine. Cand am luat-o de la ei, idem. Din moment ce merge din cand in cand mi se pare totusi credibil ce zic ei ca ar fi eroare de proiectare la acea tija.

Cred ca cei de la BMW fac ca ploua. Le iese probabil mai ieftin sa repare 10% din masini pe garantie decat sa faca recalll la toate. Sa nu uitam ca a mea iese din garantie peste cateva luni. Au fost aproape sa scape de paguba... :)

Acuma sa va intreb si pe voi: daca e eraore de proiectare de ce nu a facut si la inceput ?

Domnule Bala,

Daca faceau recall de la inceput, in garantie, costurile erau mai mari pt ei. Cheama toate masinile in service, fa treaba gratis in garantie etc...

Asa, asteapta sa pice turbina si reduc numarul de recall-uri in garantie..ca nu pica toate in garantie, poate pica 30% poate mai multe...

Poti afla uinde e facuta turbina?

Nu stiu mai multe. Si astea le-am aflat printr-un Domn care a vorbit cu ei si care apoi m-a sunat sa-mi zica de tija. Ei se tot fastaceau si nu ziceau nimic concret.

M-am uitat pe realoem si nu vad niciun kit de reparatie dinasta.

Azi mergea bine. Cand am luat-o de la ei, idem. Din moment ce merge din cand in cand mi se pare totusi credibil ce zic ei ca ar fi eroare de proiectare la acea tija.

Cred ca cei de la BMW fac ca ploua. Le iese probabil mai ieftin sa repare 10% din masini pe garantie decat sa faca recalll la toate. Sa nu uitam ca a mea iese din garantie peste cateva luni. Au fost aproape sa scape de paguba... :)

Este posibil sa fie afectat un numar foarte mic de masini, atunci nu se face recall.Nu stiu exact daca turbina este actionata electric sau cu capsula de vacuum, nu prea inteleg la ce ajuta vaselina.Oricum, interesant.Poate reusesti sa faci rost de pn pentru kit-ul ala, sa ne luminam si noi.

edit

M-am uitat pe real oem si vad ca este actionata ca la vechiul model M57, cu vacuum si prin convertizor de presiune.Vad ca nu exista piese care se pot comanda pentru turbina, deci trebuie sa fie un kit special.

Edited by Bavaria

cu vacuum si prin convertizor de presiune.

am si eu aceeasi turbina, neactionata prin vacuum , este actionata de o cutie electrica cu o parghie...treaba e ca daca se strica cutia electrica ,trebuie sa iei toata turbina... :) (cred ca faza cu kit special e la misto ...) 

Ce am vrut sa va intreb? numai la bmw e necesar mersul peste 2000rpm ca altfel de duce naibii turbina?

Ca vad ca autocamioanele, autobuzele, nu trec de 2500 decat rar, iar intervalul de functionare e intre 1200-2200 marea majoritate a timpului.

Si alea tin milioane de km... stiu cazuri clare de autobuz cu peste 1 milion km, fara probleme la turbina...

Asta cred ca este post-ul mileniului :) :lol: :lol:

cu vacuum si prin convertizor de presiune.

am si eu aceeasi turbina, neactionata prin vacuum , este actionata de o cutie electrica cu o parghie...treaba e ca daca se strica cutia electrica ,trebuie sa iei toata turbina... :) (cred ca faza cu kit special e la misto ...) 

Nu stiu sigur daca asa este, masina ta are alt motor.

Se pare ca mi-a picat si mie turbina. Masina e 320D din 2000. Sunt din TM si astia aici la un service mi-au cerut intre 1900 si 2500 RON pentru reconditionare. Cand am auzit suma m-am pus pe dat telefoane la Bucuresti si am aflat ca pretul pentru o reconditionare e intre 600 si 1200 RON.

A reconditionat cineva turbina in TM? Cum vi se pare pretul de 1900-2500 RON? :)

Edited by bog123

incearca la K turbo ..

pe Strada Izlaz 60, Timisoara, 300430

+40(256)215984

Reconditionare turbine autovehicule si camioane. Comert cu accesorii si piese de schimb auto.

eu am fost la ei pt. un test.. si mi s-au parut seriosi...

www.kturbo.ro

Edited by UPS

Ce treaba are turbina cu egr-ul, cu injectoarele si cu ambreiajul? :)

cam asta

E diferenta intre o turbina pt euro 4 si una pt euro 3???

de la euro 3 la euro 4 , difera mai mult decat turbina... :lol:

Edited by POIUYT

In mare, ce anume trebuie curatat / inlocuit si ce nu trebuie curatat inainte de a monta o turbina noua / reconditionata?

La mine, cand s-a dus turbina, a luat-o pe ulei si cei de la service spun ca trebuiesc curatate o gramada de lucruri, inclusiv injectoarele. Problema e ca ei sustin ca doua injectoare sunt intepenite si nu le pot scoate si daca le forteaza se pot strica si alea.

E adevarat ca trebuiesc curatate si injectoarele in situatia asta? :)

Multumesc.

Edited by bog123

sincer nu cred ca trebuie si injectoarele pentru ca prin ele nu a trecut nimic in acele momente.

Mi-au aratat doua injectoare scoase, cele pe care au reusit sa le scoata. Nu am fost de fata cand le-au scos. Unul avea ulei pe el iar celalalt avea rugina. Nu inteleg de ce avea rugina doar unul pentru ca nu a mai fost umblat la injectoare din cate stiu (masina luata 2nd din DE acum 5 ani)

Apoi imi tot spun ca fortandu-le sa le scoata le pot distruge. :)

Edited by bog123