Jump to content

Deznodamant in cazul accidentului de pe Kiseleff.

MuadDib

Recommended Posts

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Guest poleposition
Cel mai "safe" era sa fiu indiferent.

E buna indiferenta. Te ajuta sa treci prin viata safe

daca eu as mierli pe cineva (culpa in speta) , crede-ma ca as da bani sa nu fac parnaie...

tu nu ? <_<

Asta cand esti intr-una din "barci".

Hai sa zicem, de dragul discutiei, ca esti in cealalta. Adica juniorul tau (fac un caz ipotetic, sa ti-l tina Dumnezeu 1000 de ani fericit si sanatos) vine de la scoala, traverseaza, si o masina il spulbera.

Dupa 2 ani si ceva de la inmormantare vine un cec de 135.000 de euro. Ce simti?

total irelevant, eu gandesc subiectiv si ma pun in pielea oricui ar mierli pe cineva intr-un accident rutier.

tu nu ai raspuns.

Daca ai avea ocazia, nu ai da bani sau nu ai face uz de influenta ta, ca sa nu suferi "rigorile" legii, sa nu faci parnaie ? sau ai un spirit civic atat de inalt incat ai prefera sa nu iti mai vezi niciodata familia sau sa iti vezi copilul abia cand are petrecerea de absolvire.... ce dreq.

as baga frate si cu kuru, doar sa scap de parnaie.

Edited by poleposition

Daca ai avea ocazia, nu ai da bani sau nu ai face uz de influenta ta, ca sa nu suferi "rigorile" legii, sa nu faci parnaie ? sau ai un spirit civic atat de inalt incat ai prefera sa nu iti mai vezi niciodata familia sau sa iti vezi copilul abia cand are petrecerea de absolvire.... ce dreq.

as baga frate si cu kuru, doar sa scap de parnaie.

Nu sunt nici pe departe un spirit inalt, sa fim seriosi. Poate chiar dimpotriva, am si eu destul varate sub covor.

Insa am o problema majora, oricat incerc, cand ma uit la acest accident, ma pun automat in postura de parinte, nu in cea de sofer. De aici dilema mea.

Treaba sta cam asa.Daca facem noi ceva incercam sa scapam cum putem, deoarece nu ne afecteaza asa de mult ca un necunoscut a murit.

Daca este vorba de cineva din familie, atunci vrem ca cel care a produs nenorocirea sa fie spanzurat, omorat,...etc.

Exact. Cam asa sta problema.

Aici intervine justita. Si din discutie, am inteles ca sentinta nu este unica si ilogica, ci este una normala in conformitate cu legile actuale.

Asa este? Nu sunt deloc in domeniu, de aceea intreb.

Mie cel mai bun sistem judiciar mi se pare cel din SUA. Ai omorat, esti condamnat la moarte sau inchisoare pe viata.

Ii tin minte fata de nepasatoare. Incepuse sa dea telefoane. Numai pentru atitudinea pe care a avut-o cand statea langa victima merita o pedeapsa mult mai mare.

Nu-ti doresc sa dai cu masina peste cineva. Pentru ca atunci n-o sa mai afirmi cu atata putere puscarie pe vi

ata sau moarte. Sper sa nu sari cum faci de obicei, n-am absolut nimic cu tine, insa ma INGROZESC cand vad cu cata usurinta si superficialitate se fac afirmatii atat de grave.

Ii tii minte fata de nepasatoare? Stii tu cum este dupa ce ai lovit pe cineva, cat mai poti fi de rational, cand realizezi ca ai omorat pe cineva?

Incepuse sa dea telefoane? Dupa logica postului tau, incerca sa se scoata, nu? Merita o pedeapsa mare pentru atitudine? Pentru ca statea langa victima?

HABAR N-AI.

PS - sentinta este printre primele din Romania care obliga la o astfel de despagubire civila. E un pas MARE spre bine. Practica judecatoreasca, la noi, la omor din culpa, sta in 2-3 ani cu suspendare. Fara spaga, fara alte mizerii, cu sau fara avocat ales.

Am observat si eu ca foarte des in cazurile accidentelor soldate cu morti se incadreaza la omor din culpa si sentinta e mica- 2-6 ani cu suspendare.

@ihearto: o pasagera a fost omorata din cauza conducatorului si amicului ei in acelasi timp.

Parintii isi jeleau acasa copilul si el stii ce facea? Statea pe internet si isi cauta scuze si ameninta in stanga si in dreapta, iar amicii lui ii tineau partea, incurajandu-l: stai linistit ca rezolva ai tai!

Nicio parere de rau, nimic!

Oamenii de genul asta merita 2 ani cu suspendare?

Vedem foarte clar cum merg senatorii, diplomatii. Nu imi trebuie permis ca sa vad asta.

Statea e impropriu spus. Din cate tin minte nici macar nu s-a dus sa vada victima. Poate nu retin bine.

Este parerea mea si poate ar trebui sa o respecti. Si in plus, fata era pe trecere. Poate a tasnit in fata masinii, poate nu. Dar in zona aia nu stiu ce nebun are curajul sa sara in fata masinii.

Edited by SkyDive

cred ca era acelasi lucru... acum sa nu-mi spuna careva ca "monstrul" acela de femeie si-a dorit cu tot dinadinsul s-o omoare pe fata aia..cred ca nici pentru ea nu inseamna prea putin 135000 euro.. avea totusi un a6 amarat, deci nu e vreo bogatana clar. sentinta mi se pare justa si cei 2 ani cu suspendare imi par suficienti.

Skydive, daca ai fi facut macar o luna de armata, dupa gard, fara sa iesi afara, ai fi inteles ca UN AN INCHIS ESTE FOARTE MULT.

6 ani cu suspendare ??? <_< Iar ai comis-o grav.

Guest poleposition
Ma gandesc ce s-ar fi intamplat daca cel care a omorat-o pe fata aia era un om simplu, fara bani.Avea o Dacie, nu avea cont in banca si nici nu castiga multi bani.

Ce se intampla?Cand platea cei 135.000?Era oare alta sentinta?

stii ce cred ca se intampla in scenariul tau ?

ING Bank ar fi oferit credit pt spaga sau pt "intelegeri" cu dobanda 6% la euro si 14 la RON, primele 6 luni perioada de gratie...

DE CE NU ? se acorda imprumuturi pt vacante, mariri de tzatze si altele...de ce nu si pt asa ceva <_<

Eu recent (de vreo doua luni) am trecut printr-un accident de circulatie, eram pe motocicleta si o femeie nu mi-a acordat prioritate desi aveam, si a intrat in mine. M-am ales cu o mana si un picior rupte. As fi putut sa ii cer daune morale, dar nu am facut-o, pentru ca m-am pus pe mine in locul acelei femei... i se putea oricui sa nu vada o motocicleta, peste tot sunt scapari. Daca eram eu in masina, si imi cerea ala de pe motocicleta 50 de mii de euro, imi convenea ? Nu.

M-am rezumate la a-i cere o suma modesta zic eu : ~ 1 mie lei ochelarii care s-au spart + ~ 2 mii lei costurile de spitalizare, operatii, anestezii si restul.

Motocicleta si telefonul se vor repara pe banii RCA-ului ei. Am facut o intelegere amiabila, deci nu s-a ajuns in instanta.

Multi mi-au zis ca am fost fraier, ca puteam sa ii iau o gramada de bani...ca daca era mai rau, ca daca...si daca...

Altii mi-au zis ca am facut destul de bine ca m-am pus in locul ei.

Voi ce credeti ? <_<

Nusht'ce sa zic...

Eu as baga la fapta asta 2 ani de puscarie. D'aia pe fata, cu zeghe, cu tot tacamul.

Si as trece-o si in Decretul de il invata viitorii soferi (aia care isi iau pe bune carnetul)

Si cred ca ar muri mai putini oameni pe trecerile de pietoni.

NU mai ai ce face pentru cel care a murit. Dar faci ceva pentru cei care vor muri.

Skydive, daca ai fi facut macar o luna de armata, dupa gard, fara sa iesi afara, ai fi inteles ca UN AN INCHIS ESTE FOARTE MULT.

6 ani cu suspendare ??? <_< Iar ai comis-o grav.

Nu stiu sanctiunile, probabil te pricepi mai bine.

Pentru viata unui om, ihearto, cativa ani mi se par putini.

Pentru furt se da mai mult, nu?

Andrei, daca tu ai hotarat asa, iata, din punctul meu de vedere, o dovada de maturitate (sper sa nu mai conduci fara permis, iti dai seama unde bat, nu?)

Muaddib, ai lovit vreodata pe cineva? Crezi ca tie nu ti se poate intampla, este imposibil?

Am zis eu asa ceva?? :) Ca nu mi se poate intampla?? <_< Unde?

Citeste inca odata tot topicul, ca mi-am exprimat cat se poate de clar - cred - sentimentele mele legate de situatia de fata.

Nusht'ce sa zic...

Eu as baga la fapta asta 2 ani de puscarie. D'aia pe fata, cu zeghe, cu tot tacamul.

Si as trece-o si in Decretul de il invata viitorii soferi (aia care isi iau pe bune carnetul)

Si cred ca ar muri mai putini oameni pe trecerile de pietoni.

NU mai ai ce face pentru cel care a murit. Dar faci ceva pentru cei care vor muri.

stii cum e cu clipa de neatentie ? Am avut-o toti !!! prostie , neatentie un sms scris pe genunchi , o mana la telefon , una la tigara ochii la picioarele nevestei , mai tipa si copilul , arunca un balon in cap . Asa pe margine suntem judecatori fermi ! In schimb toti spunem Doamne fereste . Nu actioneaza nimeni anticipand secunda urmatoare ! Mi-am facut cruce de atatea ori ca am scapat din situatii idioate ! oricum o dai e omor din culpa ! Ce spui tu s-ar putea aplica in cazurile alea in care cade macaraua pe strada pt ca nu e montata bine !. Crezi ca familia prefera sa faca femeia puscarie si sa nu primeasca un leu ? Sunt convins ca suma s-a negociat la sange......... Eu as fi de acord cu puscarie fara discutii la betivi !

Cu ce te incalzeste pe tine, de ex. ca mama, ca aia care ti-a omorat copilul putrezeste dupa gratii ? <_<

Daca ar fi fost o fapta intentionata, da...asa ar trebui, dar daca a fost fara intentie, o greseala, un accident, ceva ce i se putea intampla oricui, care e faza ??

dar de ce crezi ca i-ar ajuta pe fratii/rudele victimei o sentinta mai mare ? crezi ca in situatii de genul asta iti mai arde de razbunare ? nu il mai poti aduce inapoi pe cel drag oricum..

Sunt prea putini cei care nu vor o sentinta mare.

Eu n-am trecut prin asta si nu stiu cum as reactiona. Depinde de circumstante.

Nu comentez solutia, vreau doar sa scot din nou in evidenta ca daca nu cunosti un domeniu, e bine sa taci din gura, poate altii se pricep mai bine ca tine.

Noi romanii in general ne dam cu parerea si contestam imediat informatii ...

Imi permit un link cu ce am spus atunci despre accident si mai jos in topic sunt persoane care considerau ca vorbesc prostii fara sa argumenteze, vorbeau si ei asa, ca e gratis sa vorbesti .... <_<

http://www.bmwclub.ro/forums/index.php?sho...mp;#entry392197

LE: nu ma refer la Ciupanezu :)

Edited by Remus R.

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.