Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Problema litrometru

Recommended Posts

Salutare tuturor. De putin timp am un 525 tds touring e34. Am si eu o problema cu masinuta. Cand imi scade acul la motorina in bord, se blocheaza undeva la 10-15 litri , si nu coboara mai jos. Din cauza asta am ramas si fara motorina de 2 ori . Am facut testul de bord cu acele, si merge perfect, nu agatza nimic, nu se blocheaza nimic. Am desfacut sonda din rezervor si am facut-o bucati, am curatat totul pe acolo , nu agata nimic nicaieri. Am miscat plutitorul cu mana chiar, si dupa 20 de litri in sus , imi arata bine. Dar daca il dau la maxim in jos, tot nu coboara in bord sub 15 litri. Nu se vede nimic rupt , indoit , ruginit la plutitor acolo.

Stie cineva vreo rezolvare ? a mai patit cineva asa ceva ? <_<

Nu am umblat niciodata pe acolo asa ca fac simple presupuneri de bun simt: daca nu scade acul sub 15litri si ramai fara motorina fara sa se aprinda rezerva inseamna ca e problema cu plutitorul. Daca se aprinde rezerva ar putea fi ceasul din bord. eu cred ca gasesti pe la dezmembrari o sonda de rezervor pt TDS sa o cumperi si nici nu cred ca e scumpa. Eu cred ca de acolo e, pt ca nu aveai cum sa ramai fara motorina fara sa se aprinda rezerva decat daca becul de la rezerva e ars sau plutitorul nu indica sub o anumita valoare, ramanand blocat. Spor!

Becul nu se aprinde. Nu stiu daca o functiona. Acul nu scade sub 10-15 litri. Plutitorul nu se blocheaza in nimic, l-am desfacut complet si curatat , testat. L-am plimbat cu mana chiar, si indica pe ceasul din bord, dar nu vrea acul sa scada sub 10-15 litri <_<. O sa incerc cu alta sonda si alte ceasuri , sa vad ce rezultat obtin ....

Dar cand iei contactul, acul se duce pe 0 sau tot asa ramane blocat? Daca se duce pe 0 eu inclin sa cred ca-i sonda. Daca nu, ceasul.

Oricum nu e mare deranjul cu sonda sau cu ceasurile. Vezi pe aici pe la colegi ca gasesti piese SH. Trebuie sa rezolvi problema ca e tare nasol sa nu stii cat ai in rezervor si sa ramai in drum cand ti-e lumea mai draga.

Da , cand iau contactul , acul se duce la 0. Acul nu ramane blocat, dar cand scade motorina din rezervor , si ajuge acul pe la 20 de litri, o ia razna. Ba urca, ba coboara, dar nu scade sub 15 litri. Si nici becul la rezerva nu se aprinde. Nici nu stiu daca o functiona macar .. ca nu am apucat sa desfac bordu.