Jump to content

Ce ulei sa pun? Liqui moly 10W40 sau BMW 5W30 ?

marius_marius

Recommended Posts

eu am 316 din '94, m43 cu 265.000km. e recomandat 10w40, si pe site la castrol tot asta spune, magnatec 10w40, e semisintetic. a mea se intelege forate bine cu el, fie iarna fie vara si din germnaia a venit cu BMW 10w40, deci tot cam aia e Edited by Fane_05

Mi se par niste posturi stupide... unele dintre ele. Omul intreaba ce sa cumpere dintre o para si un mar si vine puhoiul: Cumpara pepene, cumpara piersici! <_<

Pune cu incredere L M 10W40. Pentru motorul tau e PERFECT! Este un ulei foarte bun...l-am avut mult timp pe BMW. E de calitate si e facut in Germania.

Edited by Alexxx

Salut, Am pus 5W40 castrol LL 98, am gasit la un magazin ce spuneau ca e din Germania(certificate de provenienta si factura) Sper ca asa e...

Merge frumos motorul chiar si in turatii ami mari singura diferenta e ca acum parca se incalzeste motorul putin mai mult - acul la temperatura sta cu cca 1 mm mai la drepta de la linia verticala - pana acum era limba-n limba pe jumate.

In carte la e36 scrie clar 15w-40 pentru vara. 5w-30 pentru iarna, 5w-40 intre sezoane. Asta la 316,318,318is,320,323,325,328...

Cartea aia a fost facuta undeva prin '92.

Ca si raspuns la intrebarea ta, atat LM 10W40 cat si BMW 5W30 sunt ok.

Mi se par niste posturi stupide... unele dintre ele. Omul intreaba ce sa cumpere dintre o para si un mar si vine puhoiul: Cumpara pepene, cumpara piersici! <_<

Pune cu incredere L M 10W40. Pentru motorul tau e PERFECT! Este un ulei foarte bun...l-am avut mult timp pe BMW. E de calitate si e facut in Germania.

si de ce l-ai schimbat?

Salut, ce ma sfatuiti?

Liqui moly 10W40 "LEICHTLAUF" cu indicativ LL04 ptr BMW sau BMW 5W30 ? Am luat in considerare Liqui moly ptr ca e facut in germania, castrol vad ca scrie pe el Eu sau alte chestii si un vanzator a fost cam rezervat in privinta provenientei lui.

BMW nu am gasit in ploiesti decat 5W30 - dealerii spun ca nu e 10W40 de la bmw.

318 i / 1995 / 190.000 km benzinar

vezi in fila atasata ..fara innobilare <_<

PS: apropo..din Ploiesti iti zic eu de unde sa iei

Edited by DanS

si de ce l-ai schimbat?

pentru ca nu mai am E36 316 ci E46 325! Fircare motor cu uleiul care i se preteaza! :)

Salut, Am pus 5W40 castrol LL 98, am gasit la un magazin ce spuneau ca e din Germania(certificate de provenienta si factura) Sper ca asa e...

Merge frumos motorul chiar si in turatii ami mari singura diferenta e ca acum parca se incalzeste motorul putin mai mult - acul la temperatura sta cu cca 1 mm mai la drepta de la linia verticala - pana acum era limba-n limba pe jumate.

Si eu tot Castro SLX Profesional 5w40 LL98 exact cum scrie in cartea tehnica.Doar ca eu am e46 318d 122000 km

merg cu masina doar in BLANA dar schimb uleiul la 3500 de km.... Cand schimb uleiul e inca galben ca mierea....

si cand mergi cu masina ,doar in weekend sau la 2 weekenduri ?! <_< ....pei daca ar fi ca tine eu la 3 saptamani ar trebui sa schimb uleiul (ies cu masina si noaptea la o plimbare ,am unele seri in care fac si 200km aiurea, doar plimbare...)... :) ....

eu folosec 0w 30 sau w0 40 de la castrol ,merge excelent masina , iar acest ulei nu isi pierde din proprietati un nr suficient de km...de exemplu 10mii...

Edited by POIUYT

Eu am bagat si elf si aral si castrol si amestecate ( respectand indicativul de ulei ) si 5w40 si 10w40 si merg cu masina doar in BLANA dar schimb uleiul la 3500 de km.... Cand schimb uleiul e inca galben ca mierea....

Nu-ti recomand 5w30... E un ulei cam de iarna.... ( 5 reprezinta coeficientul la frig respectiv cam -30 de grade iar 30 coeficientul la cald adica aproximativ 30 de grade temperatura ambientala. Cred ca mai potrivit pt vara ar fi 10w40 , 5w40 sau 10w50... )

Corect, in BLANA se curata si se limpezeste, asa stiam si eu...si da, il schimbi mai des ca asa trebuie.

Multumesc pentru explicatiile legate de 5w30...O singura nedumerire...5 sau 30 reprezinta Vascozitatea cinematica?

Din cele trei enumerate ulterior ce recomanzi la +35 de grade ambiental?

M-am uitat acum pe o sticlă de BMW LL 5W30 şi scrie Made In Germany, deci Bunica nu e sigur :bashwall:

si pe castrol 0w 30 scrie Made in Germany... <_<

p.s. Mobil 1 este cu adevarat bun ,doar daca ajunge din SUA la noi...in rest ,se face la turci, nu stiu daca il fac bine sau nu, cert este ca multa lume il cere... :)

Edited by POIUYT

p.s. Mobil 1 este cu adevarat bun ,doar daca ajunge din SUA la noi...in rest ,se face la turci, nu stiu daca il fac bine sau nu, cert este ca multa lume il cere... <_<

Nu aÂş pune nimic altceva ĂŽn BMW ĂŽn afarĂŁ de BMW LL Âşi Castrol.