Jump to content

Filtru epurator 318D curatat?..

maLaKay

Recommended Posts

nu cred ca este dupa puterea motorului, eu am 318d 11/2004 si este M47N

E vorba de 320d.

Si crede-ma, e ca mine.

Hai uite si in alt mod:

1951 cmc - M47

1995 cmc - M47N

1995 cmc (E90) - M47N2

Multumit pe deplin acum? :)

Mie personal imi sunt ff folositoare informatiile tale cu toate k am schimbat epuratorul acum la ultimul schimb de ulei :lol:

• Replies 101
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 3 weeks later...

baieti nu stiti ceva site unde explica cum se curata epuratorul ?

eu am bmw 320d din 2002, 150 cai .. am vrut sa schimb filtru asta epurator , dar cand l-am desfacut era deja modelul asta nou..

deci nu l-am mai schimbat. vreau sa stiu cum se curata ? am vazut ca se poate desface plasticul asta. dar nu l-am desfacut pentru ca nu stiam cu ce sa-l curat.

astept raspunsuri.

ok. iti bati joc de mine ? uite aici explicatii daca tot ai cerut la "misto" :

ECANTĂR, decantoare, s.n. Aparat care servește la decantare, format dintr-un recipient sau bazin, camere de colectare și evacuare și conducte de deservire

EPURATĂR, epuratoare, s.n. Aparat sau instalație care servește la epurarea materialelor solide sau gazoase.

si acum sa-ti zic practic de ce :

- dupa 200mii km l-am desfacut si eu la mine sa-l schimb crezand ca am tip vechi cu pasla si n-am avut ce curata. l-am bagat sub jetul de apa, nefiind nevoie de degresant. a fost pur si simplu putin ulei pe el care s-a pus imediat inapoi.

munteanule dar daca tu ti neaparat : poti sa-l desfaci sa-l cureti. eu ti-am dat un sfat. nu esti obligat sa-l urmezi. din partea mea poti sa-l cureti o data la 2 zile ca sa fi tu linistit.

bafta

robytza, nu te-am luat la misto, sau imi bat joc de tine...deci logic ar fi din ce citesc mai sus, ca in timp ar trebuii desfacut si daca e cazu inlocuit sau curatat. nu te contrazic caci curatarea ar fi degeaba, asta in mod normal daca nu sunt impuritati in motor sau ulei, caci daca sunt cred ca rolul lui asta e, dupa cum zici mai sus.

nu sunt obligat, eu am intrebat ca sa stiu ce urmeaza sa fac si eu. oricum multumesc de raspuns, si de promtitudine.

deci sa inteleg ca ai avut din plastic nu din pasla!

sanatate.

Edited by Munteanu

da am avut din plastic deoarece masina mea era 1/2005. si am inteles ca dupa 8/2004 is puse direct din astea tip nou.

rolul lui din cate am auzit ar fi retinerea aburilor din ulei - condensarea lor.

nu are in componenta o sita sau ceva de genul acesta - prin urmare daca ar fi impuritati in ulei ar ajunge lejer dincolo de el.

nu ai ce curata acolo. oricum dupa 10km o sa fie la fel.

tu trebuie sa schimbi acel filtru cu un decantor [daca este posibil] sau cu un alt filtru epurator. practic se poate schimba pasla de pe scheletul de plastic. acea pasla are rolul de condensator. opreste vaporii de ulei...care se preling apoi in interiorul acelui dispozitiv.

eu am cel din stanga.

l-am desfacut si lam pus inapoi. si parca so intamplat ceva ca parca la 2500 intra turbo ul mai brusc ? o fii de operatia asta ca am desfacuto ?

data vitoare vreau so si curat sa vad daca de acolo vine asta ca acuma simt ca intra turbo ul mai brusc. poate e cava mizerie acolo inauntru ?

• 1 year later...