Jump to content

Pareri - Poti, totusi, sa iesi cu X3-ul de pe un drum greu? drum de tara, mult noroi, mâzga sau de pe un drum troienit?

athanor

Recommended Posts

x3, x5 au fost proiectate pentru asfalt. au facut un sondaj inainte si 85% dintre posesorii bmw au zis ca ii intereseaza sa fie o masina buna de astfalt... ceea ce si este.

mi se pare o greseala sa iti iei x3 sa mergi off road. exista variante mult mai .. descurcarete pe drumuri nasoale. poti sa ii pui super cauciucuri, lipsesc multe piese esentiale in offroad.

depinde ce intelegi prin "offroad" si "situatii dificile". eu era sa raman pe un drum de pamant unde plouase. e drept, aveam gume m+s dar tot a fost greu.

concluzia este ca bmw face masini doar de asfalt, macadam cel mult.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted Images

si x3-ul meu patineaza pe iarba uda , noroi. dar trebuie sa sti si cum sa abordezi situatia dificila. un minim de cunostinte pt condus off-road ar trebui sa aiba fiecare dintre noi. nu ma indoiesc ca nu aveti, dar esential e sa nu bruschezi masina si sa incerci sa mergi cat mai domol(asta face de fapt si reductorul). cauciucurile sunt foarte importante, s-a zis. eu am vara scorpion str de la pirelli (sunt mixte, merg si pe iarba si pe macadam si pe asfalt) si iarna nokian wr. sunt f multumit de ele (pirelli sunt a doua pereche deja) si nu am avut situatii neplacute din vina cauciucurilor. iar garda la sol e suficienta pentru posibilitatile masinii. Oricat am modifica X3-ul tot nu ar reusi sa merite investitia pentru ca e o masina scumpa si cu bani mai putini iti iei un land cruiser cu care nu ai probleme . daca esti pasionat de off-road deja te-ai gandit la alte masini, in nici un caz la x3,x5 sau x6. personal am mers cu x3 si prin padure si prin noroi usor, si prin rauri mai mici(pe unde cunoasteam locul , nu la intamplare) si inafara de un rau inghetat unde s-a rupt gheata cand sa intru in el si am ramas cu un sloi in spoiler nu am intampinat dificultati. e chiar distractiv sa il conduci iarna pt ca are o tendinta de supravirare mai tot timpul. si sa stiti ca x3 se preteaza si pt off-road urban (borduri , canale, trotuar etc) dar aveti grija cum abordati "terenul" ca amortizoarele nu sunt prea ieftine :). numai bine si aveti grija de x3-uri ca sunt masini bune. eu am 130 000km si sunt indragostit ca in prima zi :lol:

nu e nici o solutie, am avut 3 x3 si 3 x5, varza toate pe noroi/zapada/gheta. mergeam pe un maidan pe pamant+piatra, ud, de abea se misca x5 e70 asta nou, imi lua tractiunea, a trecut pe langa mine in mare viteza un cadavru de ml vechi de 100 de ani mproscandu-ma cu pietre. se pare ca s-a imbunatatit situatia la x6, am sa va raportez. nu e masina de off road bmw asta e clar, x-drive ala e o gluma in teren. si panda 4x4 merge mai bine.

ai avut tu la toate gume de teren si nu mergea masina? "slick-urile" din fabrica nu se pun.

da la toate am avut roti de iarna. e problema cu tractiunea, ti-o iau, ale mele cu o exceptie toate au fost automate. puteai sa accelerezi cat vrei nu se duceau, maraiau pe loc si de-abea se miscau. alte 4x4 rup pamantul sub roti si ma refer la astea mai mult de strada. o fi bun x-drive pe sosea nu stiu dar in teren nu se pune problema. in plus sunt grele si trosnesc ca dracu prin gropi in teren, nu sunt facute pt asa ceva si se stie. de teorii sunt satul. repet am avut 6 x-uri, toate fac la fel. sunt bune la sosea, nu au treaba cu off-road-ul.

Edited by fbdcnt

ai avut tu la toate gume de teren si nu mergea masina? "slick-urile" din fabrica nu se pun.

da la toate am avut roti de iarna. e problema cu tractiunea, ti-o iau, ale mele cu o exceptie toate au fost automate. puteai sa accelerezi cat vrei nu se duceau, maraiau pe loc si de-abea se miscau. alte 4x4 rup pamantul sub roti si ma refer la astea mai mult de strada. o fi bun x-drive pe sosea nu stiu dar in teren nu se pune problema. in plus sunt grele si trosnesc ca dracu prin gropi in teren, nu sunt facute pt asa ceva si se stie. de teorii sunt satul. repet am avut 6 x-uri, toate fac la fel. sunt bune la sosea, nu au treaba cu off-road-ul.

nu cred ca in off road ar trebui sa rupi pamantul... tocmai d'aia exista tot felul de piese, sa ai putere mare la viteze mici. nu faci nimic daca o forjezi ...

ma rog, cine a vazut o masina off road (landcruiser, wrangler, discovery, g) cum merge stie cum trebuie sa se comporte. in nici un caz asa ca x3/5. se stie ca astea nu au treaba cu off-road-ul asa ca nu inteleg ce atata dezbatere. trebuie sa scoatem bmw-ul bun la toate? nu e, eu il iau pt sosea si acolo le da clasa la toate celelalte. Edited by fbdcnt

gumele de iarna sunt oricum mai bune, dar nu suficient

http://img200.imageshack.us/img200/1992/29107998.th.jpg

de pe o masina care nu e offroader :lol:

X-ul nu e cel mai bun, dar nici cel mai prost. sau eu cel putin m-am descurcat cu el fara sa-l fortez in nici un fel. tot automata. ideea e sa-i vezi limitele. pana una alta, nici una dintre landcruiser, wrangler, discovery, g nu merge pe strada ca X5, nu degeaba e considerat cel mai sportiv SUV, putin eronat, el fiind chiar un SAV :)

poti sa ramai in noroi si sa vorbesti singur si cu cele de mai sus, dar nu asa de usor, fiind orientate din prima spre offroad. insa cu LC de ex nu te poti aventura intr-o curba cu prea mult optimism, pleaca de nu stii de tine (vb din experienta).

G-ul deja e prea smecher pt a intra in discutie. impreuna cu defenderul sunt masini de razboi.

ideea de baza e sa stii pt ce iei masina si sa inclini balanta spre sosea mai mult sau mai putin.

LE. poza e din week-end.

Edited by c6t9

X este masina de sosea. Pentru a face offroad exista masinile japoneze si G ul si Land Roverul. Chiar si JEEP. Nu mai incercati sa faceti din stilou elefant. Cred ca mai intai ar trebui definit offroad - ul. Daca vrei sa mergi cu ea pe camp - m-as bucura sa vad x uri pe camp. M-as amuza mai exact. Astea nu sunt masini pentru noroaie, santuri, ravene, etc. Sunt masini de asfalt. Preponderent. Vreti offroad - luati-va ceva offroad. Spor la tavalit prin noroaie. Luati-va cu voi un nr doua de telefon a unor prieteni cu masini de teren sa va scoata din noroaie. Poate si o statie va va fi utila. etc.

mi se pare corect. fiecare masina e cu destinatia ei.

si chiar daca X5-ul s-ar descurca mai bine cu gume potrivite, cum spunea cineva mai sus, cine si le pune si de ce ar face asta. dupa o sa stea ca dracu pe sosea si apar alte discutii. ideea e ca daca ma duc la munte si dau de putin noroi, mie personal nu mi-e frica. daca vreau sa merg de nebun prin namol pe camp, e mai delicata problema, nu voi incerca niciodata cu un X5 incaltat cu un profil ca asta

http://www.tirerack.com/images/tires/dunlop/du_sp_sport_maxx_ci1_l.jpg

colegul Cosminbad are scorpion str, care sunt all-season parca, nici astea cea mai buna solutie, dar oricum. mi se pare ca vin din fabrica pe unele X3-uri. mai bune ar fi atr-urile, gume all-terrain

http://www.hunch.com/media/img/s/p/i/r/pirelli-scorpion-str-2000553.jpg

pe cand eu am pus mai sus niste gume de off-road.

diferentele se vad usor si cine a mers, le si intelege.