Jump to content

O mica problema cu schimbatul unui bec la bricheta

Recommended Posts

Salut baieti,as vrea sa stiu si eu becul de la bricheta la e36 cum se schimba?este ars si vreau sa-l schimb pt. ca imi place sa fie asa cum sa zic la interior adica sa se vada frumos,deci am inteles ca se da mid-ul acela care arata temperatura,ceasul jos si dupa aceia celalalt suport ca sa ajung la bec,deci bricheta merge,am incercat sa dau afisajul ala jos de la clapeta aceia din spate dar nu merge,vreau sa imi spuna cineva daca stie ca ma gandesc ca si pt. treaba asta trebuie sa se deplaseze o echipa din Germania de la Bmw ca ei stiu prinderile,si ce au facut acolo,deci daca stie cineva cum dau astea jos ca imi e ca iar ma enervez,chiar asa nu pot sa schimb un amarat de bec la masina asta.

iar ai inceput cu aberatiile tale? esti ingrozitor "colega". Chiar nu te poti abtine sa deschizi topicuri cu "problemele" tale la e36?

incredibil...

uite asa a deschis si el un topic pentru a invata cum se schimb un bec....off

Salut baieti,as vrea sa stiu si eu becul de la bricheta la e36 cum se schimba?este ars si vreau sa-l schimb pt. ca imi place sa fie asa cum sa zic la interior adica sa se vada frumos,deci am inteles ca se da mid-ul acela care arata temperatura,ceasul jos si dupa aceia celalalt suport ca sa ajung la bec,deci bricheta merge,am incercat sa dau afisajul ala jos de la clapeta aceia din spate dar nu merge,vreau sa imi spuna cineva daca stie ca ma gandesc ca si pt. treaba asta trebuie sa se deplaseze o echipa din Germania de la Bmw ca ei stiu prinderile,si ce au facut acolo,deci daca stie cineva cum dau astea jos ca imi e ca iar ma enervez,chiar asa nu pot sa schimb un amarat de bec la masina asta.

forteaza un pic si o sa iasa afara

Mariane.....eu vb. serios,chiar se schimba destul de greu dupa cate observ ca trebuie sa dai niste accesorii afara si nu merge si deaia am intrebat aici ca nu exista cineva care sa le stie ca ma duceam la el mi le facea dar nu pe bajbaite asa si al cinsteam acolo cu ceva si as ca am rezolvat o problema dar daca nimeni nu se pricepe incerc eu ce naiba sa fac,deci am fortat obd-ul sau ce e ala dar nu vrea sa iasa nu stiu ce are as incerca sa dau husa aceia de la schimbator dau buretele la o parte si sa bag mana si sa o iau pe pipaite dar nu stiu unde e pozitionat becul,cateodata zic sa mai ma ocup de masina asta dar cum vreau sa fac ceva.....numai piedici intalnesc..

Umbla cu grija si totul trebuie sa iasa usor. Sunt 2 suruburi doar. Becul iese mai greu e drept dar iese. Pui becul bun, fixezi suportul becului unde e locul lui si montezi totul la loc. E o treaba de 5 minute nici atat.

Salut,unde sunt suruburile Michael?la ce te referi?la obd?obd-ul stiu ca e prins intr-o clapeta si trebuie scos afara si am incercat de la clapeta aia din spate in timp ce apasam pe ea al impingeam din spate si nu merge,eu am zis pe la schimbatorul de viteze pe acolo dar e cam incomod,ar fi bine Michael 5 minute.....oh doamne...5 minute....ehe....e vis,ddaca unu de la reprezentanta bmw ar face treaba asta in 5 minute eu ma duc acolo,dar tare imi e ca ala bajbaie si apar complicatii si ne intindem de la 5 minute la 5 ore si ma si enervez,imi intind nervii la maxim ma si cert cu ala pe acolo si mai bine incerc eu,nu stiu e un fix al meu cand aprind pozitile pe seara asa sa se vada frumos asa macar atat naiba.

fii atent.......scoti camasa schimbatorului , scoti butoanele pentru geamuri electrice si butonul de avarii dupa care iei un ciocan mare si dai cat poti de tare in carcasa de la butoanele geamurilor si o sa iasa foarte usor becul.....daca o sa dai de doua ori cu ciocanul este probabil sa merga si cel vechi si nu vei mai fi nevoit sa il schimbi......

P.S. daca se poate sa faci si niste poze ca sa se treaca topicul tau la DIY in speranta ca vei ajuta si alti useri....multa bafta.....

Zeky pai tu asa ai facut de te dai asa in spectacol?pun pariu ca nu ai desfacut asa ceva si nu sti dar deh sa te dai un pic in spectacol vezi doamne.......''ce ma asta nu stie sa schimbe un bec'' ,Ciupanezu mersy frumos am vazut cum sta treaba dar problema e ca nu pot sa scot obd-ul am incercat de clapeta aia dar nu vrea sa iasa,nu stiu mai incerc.......

Zeky pai tu asa ai facut de te dai asa in spectacol?pun pariu ca nu ai desfacut asa ceva si nu sti dar deh sa te dai un pic in spectacol vezi doamne.......''ce ma asta nu stie sa schimbe un bec'' ,Ciupanezu mersy frumos am vazut cum sta treaba dar problema e ca nu pot sa scot obd-ul am incercat de clapeta aia dar nu vrea sa iasa,nu stiu mai incerc.......

Trage puĂžin mai tare.

la tine problema e de la suspensie...e prea tare, zdruncina becurile si atunci clar ca se ard...Schimba suspensia ....

Pana nu schimbi suspensia, vei avea tot timpul becuri arse...Asa-i ca ai mai avut?....Intai se arde cel de la plafoniera fiindca il lovesti cu capul la hopuri...apoi pe rand dar din alte motive....Apropo, debitmetrul este in ordine? ca are niste fire care poate sunt pe acelasi filon cu becul asta de care vorbesti tu...La acceleratii puternice, baga curent mai tare si le arde...Vezi si acolo.

Bafta

Edited by DanS

man baga degetul in gaura aia de sub OBC si trage mai trare... mai intai o sa iasa partea de jos asa cum ti-am aratat cu sagetile in poze...apoi vezi cum tragi, misti in sus si in jos si trebuie sa iasa <_<

dupa ce scoti OBC-ul tragi putin de consola aia cu bricheta si o sa vezi ca becul e prins in suportul ala incercuit de mine...

decuplezi mufa de la suportul becului si apoi scoti becul...

bec de ala gasesti la orice magazin de piese auto sau electronice... eu am schimbat vreo 3 de alea la masina :)

faza e ca becul ala este prins intr-un suport mic de plastic si trebuie sa fii atent cand il inlocuiesti ca trebuie sa fixezi piciorulsele metalice ale becului in niste gaurele si daca nu fac contact bine nu o sa se aprinda... sau in timp o sa se desprinda de acolo...

bafta!

cel mai bine ar fi daca ai gasi sa cumperi becul ala cu tot cu suportul de plastic ca sa nu te chinui sa schimbi becul... dar cred ca numai pe comanda poti sa cumperi pt ca la magazine eu nu am gasit...

dac te uiti pe linkul asta http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...hg=63&fg=30 o sa vezi ca ceea ce iti trebuietie este reperul 23 (BULB SOCKET WITH BULB ALSO FOR ASHTRAY, CASSETTE BOX, CIGARETTE LIGHTER SOCKET, HEATER CONTROL)

Edited by mc_crbl

Crbl man multumesc frumos intradevar deci partea de jos trebuie sa iasa a iesit pana la urma am reusit sa-l scot obc-ul 3 cm si de acolo nu am mai putut imi e teama sa trag mai tare ca plasticurile alea sunt coapte de vechime si sunt firave si l-am bagat la loc,am incercat si pe al husa de la schimbator dar m-am uitat asa nu se vedea becul bine de acolo si nu aveam pozitie....doamnee.....pe cuvantul meu,imi dau cuvantul meu ca decat sa faci ceva la o masina din asta mai bine iei niste somnifere combinate cu niste calmante si cu asta basta,nu stiu tu poate esti genu' care te pricepi la asa ceva,iti place sa surubaresti la ele eu nu as mai vrea sa aud de asa ceva,doamne ce buna e masina noua,doamne ca nu sunt prosti astia care aleg o masina noua nouta sa miroase a nou,toate sa functioneze ceas,deci daca as fi din bucuresti imi faceam 2-3 legaturi din astea cu niste baieti care se pricep la asa ceva le plateam dar numai sa ma rezolve numai sa stie,sa se priceapa si sa stiu ca am rezolvat o problema,este imposibil sa schimbi ceva la masina asta nus e poate ma gandesc cand se duc placutele de frana,nu stiu dar imi vine sa ma duc la reprezentanta sa vedem daca stie cineva sa desfaca asa ceva,precis o sa zica ca nus e baga ca e veche aceleasi vorbe.

Pai cum sa nu te enervezi mai Ciupanezu cand nu poti face nimik la ea decat daca rupi altceva,deci nu poti schimba la ea pur si simplu,deci un bec,ma un bec de bord sa nu poti schimba,am facut tot posibilul nu se poate,adica nu am putut,e atat de complicata masina asta si mai rau este la asa ceva ca e si veche si trebuie mereu sa inlocuiesti cateceva la asa ceva,deci acum toti ai dam de aici cu dacia....deci iti iese prin piele asa ceva pe cuvant,poate sa fie si Bentley daca e veche si-ti face nervi si probleme mai bine fara masina naiba,deci daca as gasi pe cineva ia-si palti dar sa faca ce trebuie la rabla asta facuta la Munchen,dar sa stie,dar sa stie sa surubaresca la ea,sa se priceapa.

Problema e la tine nu la maşină.

Nu te pricepi, mai bine plăteşti pe altcineva să se ocupe.

Eşti din Piteşti.. E aşa greu să vii până ĂŽn Bucureşti s-o pui la punct dacă este nevoie?

Şi prea te lamentezi, serios. <_<

Există lucruri mult mai grave decât un bec ars.

Edited by Ciupanezu

....doamnee.....pe cuvantul meu,imi dau cuvantul meu ca decat sa faci ceva la o masina din asta mai bine iei niste somnifere combinate cu niste calmante si cu asta basta,

corect dar ai uitat de vodca in care se amesteca.

La tine problema este suspensia...ti-a zdruncinat prea tare masina si incep sa cada piese ...becurile arse au fost primul simptom...

Vinde masina cat inca mai lumineaza ceva pe acolo

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.