Jump to content
Intalnire BMW Club 2025 ×

rulmenti alternator

Recommended Posts

salutare la toti membrii acestui forum !

apelez la cei cu mai multa experienta cu o intrebare:

stiti ce dimensiuni au rulmentii de la alternatorul de 320d e46 (nofl an 2000) ?

sambata am schimbat freonul din instalatia de clima (recomand tuturor celor care nu au facut-o in ultimii 4-5 ani, la mine mai erau 380gr pe instalatie in loc de 725gr, eliminand astfel "zumzaitul" facut de compresor) apoi mecanicul meu mi-a facut o verificare: citire erori, curele, bucse, etc. Mi-a gasit un "joc" la alternator (si un usor zgomot de rulment uzat).

am testat si eu, miscand de fulia alternatorului sus-jos si intr-adevar se simte (cureaua de transmisie data jos bineinteles)

as vrea sa-mi schimb acesti rulmenti dar nu stiu ce dimensiune au (si nu as prea vrea sa dau jos alternatorul jos de 2 ori, prima-sa-i vad codurile de pe rulmenti si a doua-la inlocuirea lor)

ma poate cineva ajuta ?

multumesc anticipat !

Va trebui sa demontezi rulmentii, pe ei e trecuta o cota (6205 de ex.). Mergi la un magazin ce comercializeaza rulmenti si cumperi noi.

Si eu va trebui sa fac asta cat de curand, nu-i o operatie foarte complicata.

da, am mai gasit pe un topic ceva valori (6201 si 6301, sunt diferiti se pare) dar era un alternator de seria 5

speram sa mai fi facut cineva "operatia" asta la un 320d si sa-si aminteasca dimensiunile rulmentilor, pentru a-i cumpara inainte de a da jos alternatorul <_<

probabil voi face cum ai zis si tu, pt.ca nu gasesc dimensiunile lor pe net

merci oricum !

Va trebui sa demontezi rulmentii, pe ei e trecuta o cota (6205 de ex.). Mergi la un magazin ce comercializeaza rulmenti si cumperi noi.

da, am mai gasit pe un topic ceva valori (6201 si 6301, sunt diferiti se pare) dar era un alternator de seria 5

speram sa mai fi facut cineva "operatia" asta la un 320d si sa-si aminteasca dimensiunile rulmentilor, pentru a-i cumpara inainte de a da jos alternatorul <_<

probabil voi face cum ai zis si tu, pt.ca nu gasesc dimensiunile lor pe net

merci oricum !

cred cĂŁ cea mai bunĂŁ soluĂžie e sĂŁ dai jos alternatorul, vezi ce rulment ĂŽĂži trebuie, te duci cu cineva sĂŁ-Ăži cumperi, ĂŽi montezi Âşi pui alternatorul ĂŽnapoi.

eu trebuie sã schimb la compresorul de A/C cã are joc fulia ºi aºa am de gând sã fac. Înainte sã caut un magazin serios de rulmenÞi.

eu trebuie sã schimb la compresorul de A/C cã are joc fulia ºi aºa am de gând sã fac. Înainte sã caut un magazin serios de rulmenÞi.

In Constanta, magazin de rulmenti gasesti pe Ion Ratiu, intre Tomis si Ion Lahovari, cand te duci e undeva pe un colt pe dreapta. Eu de acolo mi-am luat pentru alternator, au toate modelele si au atat ieftini cat si de calitate.

Daca ma straduiesc gasesc si o carte de vizita, dar nu e greu sa nimeresti <_<.

In Constanta, magazin de rulmenti gasesti pe Ion Ratiu, intre Tomis si Ion Lahovari, cand te duci e undeva pe un colt pe dreapta. Eu de acolo mi-am luat pentru alternator, au toate modelele si au atat ieftini cat si de calitate.

Daca ma straduiesc gasesc si o carte de vizita, dar nu e greu sa nimeresti :bashwall:.

MulĂžam! <_< :) Mai Âştiam unul pe la casa de culturĂŁ tot din auzite, dar acum o sĂŁ mĂŁ duc la sigur.

Ms ĂŽncĂŁ o datĂŁ!

• 3 weeks later...

sa inteleg ca trebuie sa schimb rulmentii in care am un joc destul de mare ? sau poate fi si altceva?....

• 6 years later...