Jump to content

(E46) Schimbare lumini interioare

IronM

Recommended Posts

Salut,

Tocmai am facut rost de un set de lumini interioare cu butoane pentru citit. Acum le am pe cele standard si vreau sa le schimb cu astealalte.

Am probleme la conectarea firelor (mi-a aparut unul in plus!!) si ma gandeam ca ma poate ajuta cineva de pe forum...\

Lampa veche are 4 fire iar cea noua are 5. Al 5lea fir (care este distinct - restu corespund cu cele vechi) da curent la ambele becuri laterale, care pot fi oprite si din intrerupatoarele lor.

Problema este ca la masina acum, imi vin doar 4 fire la lampa veche si nu stiu unde sa leg noul fir !!!

Sper ca am explicat bine...

Aveti vreo idee???

LE : cred ca am rezolvat-o...leg lampile de citit pe firul becului central. Pentru ca pe asta pot sa-l sting si sa-l aprind mereu, indiferent daca e usa deschisa sau nu.

Problema e cu alea pe spate, ca becul vechi avea curent doar cand era usa deschisa...mie acu imi trebuie curent mereu...

Aici aveti vreo sugestie?

Te legi la unul dintre suruburile pe care le gasesti sub stalpii din spate....ca tie masa-ti trebuie pt a activa acele becuri cu usile inchise....succese...

Pai am deja o masa...firu maro , nu? Mie-mi trebuie un plus "permanent" ca sa zic asa...

Sau confund eu?

Update:

nici alea din fata nu merg. Firul pe care este legata lampa centrala are curent numai cand este usa deschisa sau apas pe butonul din mijloc. Deci lampile de citit din stanga si dreapta(tot de pe lampa centrala) nu merg decat cand e becu din mijloc aprins!!!!

Deci reiau intrebarea: de unde trag mai p-aproape un fir cu 12V, constant?!?

eu la ale mele am facut o punte si doar cand e becul din mijloc aprins le poti aprinde si pe cele de citit!

Pai asa am facut si eu , dar atunci imi sunt inutile alea...important era sa nu luminez toata masina si/sau sa orbesc soferul seara, ci doar pe cel din dreapta respectiv stanga.

eu n-am vrut sa trag fire....iar in momentul in care gasesc o solutie exacta, pot sa revin asupra modificarii....dar nu stiu exact ce-i trebuie celui de-al 3lea pin...+ sau -.... si nici n-am mai avut nervi sa mai stau s-o deslusesc....

pai cu multimetrul am gasit si eu cum sa fac puntea, dar mai mult n-am mai avut chef...

daca sti vro metoda, ar fi binevenita! <_<

Da , puntea n-a fost mare lucru...am legat al 5lea fir(cel de la becurile laterale) la firul Rosu+Albastru (de la becu din centru). Singura solutie este inca un fir (+) de tras din portbagaj. Cel maro este masa (-).

eu n-am vrut sa trag fire....iar in momentul in care gasesc o solutie exacta, pot sa revin asupra modificarii....dar nu stiu exact ce-i trebuie celui de-al 3lea pin...+ sau -.... si nici n-am mai avut nervi sa mai stau s-o deslusesc....

Pai fara sa tragem fire nu cred ca avem cum s-o rezolvam. Acolo trebuie un + ca - ai (este cel maro).

Luati o lampa de control si faceti niste masuratori. Nu va apucati sa taiati fire aiurea.

Pt. initiatoru topicului: gasesti in portbagaj plus

Stiu ca pot sa trag de la baterie da ma gandeam ca s-o gasi unu mai aproape...

Am si eu o intrebare. Nu am reusit sa desfac lampile din spate. Cum se face? Bagi surubelnita sub ele ca la cea din fata? Am incercat si troznesc, imi este frica sa nu le sparg.

Multumesc!

intreba si tu un tinichigiu poate stie? sa faci o poza sa vedem cum arata la finat?

intreba si tu un tinichigiu poate stie? sa faci o poza sa vedem cum arata la finat?

Nu te supara, dar tu esti analfabet rau. Nu am inteles ce ai vrut sa spui si faci greseli grosolane de gramatica inclusiv in semnatura.

Nu, bagi surubelnita pe latura de sus!!

Uite aici un filmulet: http://www.bimmian.com/elements/page.htm/i.../IXB/IXB46A.wmv

Si pentru alte modele: http://www.bimmian.com/page.htm?page=instructions

P.S.: daca reusesti sa faci sa se aprinda toate becurile, sa ne zici si noua solutia <_<

Thx man!

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...