Jump to content

Upgrade frane 525D E60

Recommended Posts

Salut,

Vreau sa imi fac un upgrade de frane la un 525D E60.Nu sunt multumit cum franzeaza in regim de mers mai sportiv.

A facut cineva treaba asta? Discuri perforate, placute ceramice?? etc... Poate sa imi recomande cineva un brand bun(EBC,Brembo etc..) si daca o sa se simta diferenta la franare?

Multumesc,

Ce te nemultumeste la frane? Nu sunt eficiente sau e vorba de fenomenul de fading?

Franele la BMW sunt eficiente, poate e vorba de vreo problema tehnica la tine.

...fenomenul de fading..tb sa recunosc ca nu sunt familiar cu acest termen..daca poti sa imi "traduci" mersi

Ideea e ca "barca" e mare/grea si mi se pare ca franeaza cam in multi metri...in regim de mers sportiv in Bucuresti..adica de la 110-120km/h...

Am uitat sa mentionez un aspect...placutele pe spate sunt sub jumate cu destul de mult...si ma gandeam ca daca tot tb sa le schimb sa pun altceva mai bun in comparatie cu ATE,Textar,Ferodo...etc..

Edited by b97mik

Ce te nemultumeste la frane? Nu sunt eficiente sau e vorba de fenomenul de fading?

Franele la BMW sunt eficiente, poate e vorba de vreo problema tehnica la tine.

...fenomenul de fading..tb sa recunosc ca nu sunt familiar cu acest termen..daca poti sa imi "traduci" mersi

Ideea e ca "barca" e mare/grea si mi se pare ca franeaza cam in multi metri...in regim de mers sportiv in Bucuresti..adica de la 110-120km/h...

Am uitat sa mentionez un aspect...placutele pe spate sunt sub jumate cu destul de mult...si ma gandeam ca daca tot tb sa le schimb sa pun altceva mai bun in comparatie cu ATE,Textar,Ferodo...etc..

si eu iti recomand sa treci la sistemul de franare de pe 530 evental poti sa iei discurile de frana perforate gen zimermman, trebuie schimbata fuzeta deoarece discurile sunt mai mari si nu merge sa prinzi etrierele pe fuzeta de 525...deci ar trebui fuzeta si etriere si discuri cu placute...

fading este atunci cand folosesti sistemul de franare in exces si te trezesti ca apesi frana si nu se intampla nimic deoarece discurile si placutele sunt prea incinse...

OK.eu am facut trecerea de la E46 la E60.In afara de asta mai merg cu un 207 si este posibil sa mi se para...sau sa ma acomodez mai greu cu idea de sedan mare...o sa schimb placutele cu ceva stock(ATE, Bosch sau Textar) si vad dupa aia

Varianta cu schimbatul fuzetelor mi se pare costisitoare...

Pana atunci daca a montat cineva vreun sistem gen perforate+ceramice la E60 astept pareri.

mersi de suport,

Schimba-ti cauciucurile!

Interesant...totusi sunt de parere ca starea cauciucului afecteaza proesul de franare doar in ultima faza(extrema, intrare ABS etc..).La frane relativ usoare nu influenteaza atat de mult+ ca nu vorbim de niste gume gen "linoleum"...Am cauciucuri cu 5-6mm profil existent fata si 6-7 spate(dimensiuni 245/40/18 si 275/25/18)

Dar oricum intentionez sa le schimb curand...astept niste oferte

eu am fata si spate discuri sport Zimermman sunt perforate si au continut mai mare de nustiu ce material.... placute originale ATE...

franarea este relativ aceeasi...doar ca dispare efectul de Fading...am explicat mai sus despre ce este vorba...

per total sunt multumit de aceste discuri chiar daca unii zic ca nu ar fi de calitate...