Jump to content

Accident oribil langa Slobozia

Bobo1987

Recommended Posts

Unora li se pare normal sa mearga cu 200 de km pe ora pe autostrada soarelui cand limita de viteza este de 130 de km/h. Si lor li se pare normal sa mearga asa si in plus ar trebui sa te dai la o parte din calea lor (daca tu mergi cu 130).

Mie mi se pare anormal ca Autostrada Soarelui la fel ca orice drum din Romania nu e inclinata in curbe cum sunt inclinate drumurile in Germania, Italia, ... Bulgaria. Criminal e cretinul care a construit drumul.

In Germania poti merge cu 180-200 si iti apare intr-o secunda unul care merge 250-280, asta ti se pare normal? Pentru ca e legal si se intampla destul de frecvent. Inchipuie-ti ca mergi cu 130 si vine unul cu 280, ce faci te sperii si sari de pe drum?

Nu inteleg cum vine asta lor li se pare normal sa mearga asa si in plus ar trebui sa te dai la o parte din calea lor (daca tu mergi cu 130) Daca mergi cu 130 pe banda 1, banda a 2a fiind pt depasire, ce te intereseaza ca unul te depaseste pe banda 2 cu 200? Daca te afli in depasire cu 130 pe banda 2, iti termini manevra de depasire si te dai pe dreapta, asa zice legea. Deci oricum ar fi nu stai in calea "lor", daca mergi legal. Sau tu mergi cu 130 pe banda 2 cand banda 1 e libera?

Eu merg cu 180-200 cand pot pe A2, am incercat cu 140 ma plictiseam, cu 160 iar ma plictiseam, cu 180 era ok, dar cand n-veam masina in jurul meu ma uitam pe ac si era 200, nu mi se parea nici o diferenta intre 200 si 180. Daca unul care merge cu 130 depaseste pe altul care merge cu 80, il las sa-si faca depasirea fara sa-l bruschez; nu am pretentia ca cel din fata sa se dea pe dreapta daca pe dreapta este ocupat. Plus ca daca drumul nu e denivelat, merg cu 200 pe banda 1, nu pe 2.

Edited by Piovra

• Replies 51
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

corect ...

multi uita sa treaca la loc pe banda 1 ... pe motiv ca este mai bun drumul, sau ca sa nu tot depaseasca masinile care merg mai incet, de lene, lipsa de civilizatie ... etc.

... sau cei ce merg pe pilot automat si ti se baga in fata ca sa depaseasca masina de pe banda 1, doar ca sa nu o mai scoata pe manual ... <_<

Pai mai pe A1 daca mergi cu 130-140 pe banda 1 e cu destule batai de cap. E facuta praf de tiruri in sensul ca e numai valuri si trebuie sa tin destul de bine covrigul sa nu o ia in balarii masina. Acolo cu mai mult de 100 nu prea e indicat. Asa ca ma duc cu 130-140 pe banda 2 si cand vine cineva din spate ma inscriu pe banda 1 si o las mai moale. Si cu ocazia asta nu ne mai iese nici consumul...dar ne adaptam cu "autostrada".

Eu nici n-as pune faza cu drum prost pe banda 1, pe A1. Si mai criminal este ca acest drum, denumit autostrada, NU ARE GARD LATERAL pe multe portiuni. Iti imaginezi un caine la 200 km/h? Seara daca se poate, cand vezi mai _bine_ .

Viteza asta de 130 km/h este de respectat la noi din motive de siguranta rutiera, nu prea te plictiseste, ca dai de destule obstacole pe drum, cat sa ai adrenalina destula. Rar poti sa impingi mai mult fara sa fii kamikaze. Pe DN nici nu mai vorbim.

drumul pe care s-au lovit este FOARTE PROST, cel putin imediat dupa iesirea din Slobozia este numai valuri. Au pus si semne de limitare a vitezei (nu mai stiu daca la 40 km/h..sau daca mai sunt).

Desigur, asta nu-i scuza pe tembeli, dar si un sofer bun, obosit si grabit spre casa (combinatie proasta) poate sa greseasca fatal acolo.

Adevarul e ca respectivul drum nu e prost, e incredibil de prost... <_< Te simti de zici ca esti cu barca pe o mare in plina furtuna, cam asa te leagana, ca sa nu mai zic de gropi... :) E vina in speical a masinilor de mare tonaj carora sincer eu le-as pune niste taxe sanatoase. :blink: Oricum, in cazul de fata nu are rost sa mai pomenim de vina asa zisului sofer de ocazie... :unsure: In fine, Dumnezeu sa-l ierte si pe el si pe celalalt, dar va dati seama ce se intampla daca masina cu care s-au ciocnit nu era un AUDI A6 de ultima generatie? :bashwall:

Unora li se pare normal sa mearga cu 200 de km pe ora pe autostrada soarelui cand limita de viteza este de 130 de km/h. Si lor li se pare normal sa mearga asa si in plus ar trebui sa te dai la o parte din calea lor (daca tu mergi cu 130).

Mie mi se pare anormal ca Autostrada Soarelui la fel ca orice drum din Romania nu e inclinata in curbe cum sunt inclinate drumurile in Germania, Italia, ... Bulgaria. Criminal e cretinul care a construit drumul.

In Germania poti merge cu 180-200 si iti apare intr-o secunda unul care merge 250-280, asta ti se pare normal? Pentru ca e legal si se intampla destul de frecvent. Inchipuie-ti ca mergi cu 130 si vine unul cu 280, ce faci te sperii si sari de pe drum?

Nu inteleg cum vine asta lor li se pare normal sa mearga asa si in plus ar trebui sa te dai la o parte din calea lor (daca tu mergi cu 130) Daca mergi cu 130 pe banda 1, banda a 2a fiind pt depasire, ce te intereseaza ca unul te depaseste pe banda 2 cu 200? Daca te afli in depasire cu 130 pe banda 2, iti termini manevra de depasire si te dai pe dreapta, asa zice legea. Deci oricum ar fi nu stai in calea "lor", daca mergi legal. Sau tu mergi cu 130 pe banda 2 cand banda 1 e libera?

Eu merg cu 180-200 cand pot pe A2, am incercat cu 140 ma plictiseam, cu 160 iar ma plictiseam, cu 180 era ok, dar cand n-veam masina in jurul meu ma uitam pe ac si era 200, nu mi se parea nici o diferenta intre 200 si 180. Daca unul care merge cu 130 depaseste pe altul care merge cu 80, il las sa-si faca depasirea fara sa-l bruschez; nu am pretentia ca cel din fata sa se dea pe dreapta daca pe dreapta este ocupat. Plus ca daca drumul nu e denivelat, merg cu 200 pe banda 1, nu pe 2.

Perfect de acord cu tine. Cred ca suntem de acord cu aceleasi lucruri dar ne exprimam diferit. In plus, as adauga ca pe autostrazile din Romania este foarte riscant sa mergi cu viteza (oricare ar fi ea). La cat de prost sunt facute. Riscant pentru ceilalalti, nu pentru cel ce merge cu 200. Daca cel ce merge cu 200 ar fi singur si ar zbura de pe autostrada intr-un copac ar fi una dar daca acelasi pilot provoaca un accident unde se intampla sa moara persoane nevinovate NU BUN.

Da, intr-adevar este riscant pentru ca drumurile sunt facute fara cap, neintretinute, nesemnalizate corespunzator etc.

Si eu sunt pentru taxe mult mult mai mari pentru TIR-uri, astea sunt cele care strica drumurile.

Edited by Piovra

e39 e o generatie mai veche decat a6-le, a aparut in 96 iar a6 in 2004 daca nu ma insel (alta tehnologie, alta conceptie).. e normal sa sufere mai mult e39.

daca gresesc va rog sa ma corectati... nu de putine ori mi-a aparut unu in fata in depasire, pe drumuri nationale.. eu de obicei incetinesc preventiv, poate nu il tine masina si nu are timp sa se bage, nu se stie niciodata cati cai are si cum se descurca

si mai ma gandesc la o chestie .. daca el are 120, fiind in depasire, iar eu am 40 ca am incetinit, eu stiu ca viteza de impact va fi cumulata adica 160 km/h la ambele masini dar totusi .. daca eu am 40 si el are 120 cine va suferi cel mai mult in momentul impactului?

ala din depasire cu viteza 120 ?

sau eu cu 40 ?

aici nu ma refer la daunele provocate masinilor .. (amandoua se lovesc la 160) ci la om

e cineva mai priceput la fizica sa ma lamureasca si pe mine?

Edited by B.M.W.

e39 e o generatie mai veche decat a6-le, a aparut in 96 iar a6 in 2004 daca nu ma insel (alta tehnologie, alta conceptie).. e normal sa sufere mai mult e39.

E39 are 4 stele la Euro NCAP: http://www.euroncap.com/tests/bmw_5_series_1998/49.aspx

Audi A6 are 5 stele: http://www.euroncap.com/tests/audi_a6_2004/207.aspx

Nu cred cã e mare diferenÞã În practicã.

cine va suferi cel mai mult in momentul impactului?

sau eu cu 40 ?

Tu preiei majoritatea socului ..daca masinile sunt egale ca masa ..Mai conteaza si unghiul din care ti-o da si garda de atac a masinii . Cele mai urate accidente sunt intre suv si berlina , nu mai spun de camioane Tiruri ,

..Mai conteaza si unghiul din care ti-o da si garda de atac a masinii

am uitat sa precizez asta...deci,daca ai armatura de bara mai jos decat masina care te loveste frontal, acea masina are tendinta de a se urca peste tine....ceva gen lamborghini vs bmw.. iar masina cu punctul de impact mai jos sufera mai mult ,deoarece partea de deasupra este foarte usor de strivit...d-aia un suv sufera mai putin la un impact frontal....

Edited by POIUYT

sau eu cu 40 ?

ala cu 40km/h....cel cu 120km/h pur si simplu te "spulbera"...am vazut o emisiune pe Discovery pe tema asta...deci ,tu suferi mai mult

hai sa reformulam un pic.. eu m-am referit la om.. nu la fier (masina) ca fierul nu mai conteaza cand e vorba de viata

daca tu stai pe loc in masina si intra unu frontal in a ta cu 80 km la ora? e adevarat iti spulbera masina, ti-o arunca mai incolo cativa metrii sau zeci de metrii si iese nasol, se sifoneaza toata

mai ramane habitaclul din ea intr-o anumita forma si scapi intr-o anumita masura.

s-a mentionat pe aici de discovery, de fapt se moare nu din cauza loviturilor ci din cauza deplasarii organelor interne care sar din locul lor (imi pare rau sa vorbesc de asa ceva)

daca ala se opreste din 80 nu o sa fie nasol pentru el?

eu care stau pe loc nu ma opresc din nimic...

eu care stau pe loc nu ma opresc din nimic...

tie iti poate rupe gatul instant numai din impact . si astea sunt accidente urate ..practic toata inertia vehicolului in miscare e preluata de cel stationat si implicit de tine .

http://www.youtube.com/watch?v=2qNTwC1X6nE...feature=related

Edited by myxage