Jump to content

BMW - Versiunile M ar putea primi motoare diesel!

kez86

Recommended Posts

numai zic nimic ca iar se transforma topicul intr-un diesel vs benzina si e pacat.

Aprop de stire in sine e posbil orice. Cu criza asta sunt convins ca daca s-ar face un studiu de piata care sa zica ca se va vinde sigur il fac. EU ma indoiesc. CHiar ci cu praful asta clientul de M NOU nu cred ca sta in consum, sau nu ar trebui, de cat daca e genul de roman care se imprumuta peste masura sa i-a o masina.

LA un M sau orice masina de genul asta e cu atat mai irelevant cu atat mai mult ca de regula nici fac cine stie ce kilometri...

de ce trebuie sa fie legat de consum? poate imi place cuplul motorinei, sau sunt ecologist, dar vreau o masina puternica.

emisiile sunt mai mici la diesel... vreau sa vad si eu sarmanul ce isi ia q7 - 500 hp. consumul e tot pe la 30-40, discurile ceramice te costa 3000 euro...

M power-- de la motorina :))

man, nu e vorba de consum, de ecologisti si de planeta(oricum e pe duca...lol) de sunetul motorului . e vorba de performante. in ultimul timp dieselul a aratat ca se poate! nu sunt vreun fan diesel sau benzina. atata timp cat masina are performante ok poate sa fie si pe gpl(gaz) :)

off ma ademeniti ....mai e si sound si feelingul dat. Comportament dinamic diferit.. pe masura ce urci in ture trage mai bine nu mai prost, mai sunt si alte chestii...

Un benzinar aspirat ca al meu din 93, la 2.5 L are cai cam cat un diesel 2009, foarte aproape. Fratele meu are un kkt de 1.4l pe golf, TSi ala cu compresor si turbo, de 140 de cai...140 de cai la 1.4. Nu exista la ora asta nici macar ceva apropiat de ce ofera motorasul ala la diesel. vorbim de performanta pura nu costuri cat o tine cat consuma....

Daca mai pui si un turbo pe benzinar, se termina jucaria. Nici macar nu exista grad de comparatie la ce poate ajunge un turbo pe benzina..

Diesel au evoluat foarte mult, sunt confortabile de condus si au meritele lor. Dar nu la M, sau ceva din clasa asta.

:) nu am la ce sa te ademenesc. eu am 2.0 benzina 6 cilindrii tocmai ca uram sunetul facut de un 320d..ce as fi putut sa imi iau la momentul respectiv la aceeasi suma si comparabil la performante. de acord cu turbo pe benzina ... s-a terminat. 335i nou pe e92 are 3.0 biturbo si rupe in 2 vechiul m3 e46. :lol:

:lol: nu am la ce sa te ademenesc. eu am 2.0 benzina 6 cilindrii tocmai ca uram sunetul facut de un 320d..ce as fi putut sa imi iau la momentul respectiv la aceeasi suma si comparabil la performante. de acord cu turbo pe benzina ... s-a terminat. 335i nou pe e92 are 3.0 biturbo si rupe in 2 vechiul m3 e46. :lol:

335-ul NU rupe in doua m3 e46... :)

:lol: nu am la ce sa te ademenesc. eu am 2.0 benzina 6 cilindrii tocmai ca uram sunetul facut de un 320d..ce as fi putut sa imi iau la momentul respectiv la aceeasi suma si comparabil la performante. de acord cu turbo pe benzina ... s-a terminat. 335i nou pe e92 are 3.0 biturbo si rupe in 2 vechiul m3 e46. :lol:

335-ul NU rupe in doua m3 e46... :)

:)

http://www.youtube.com/watch?v=Q_J65RiM41k aproape de finish

sa nu mai zic de infloritul S5 cu 4.2

cam off-topic dar ma risc.

diesel castiga Le mans si genul de curse de anduranta, cam atat. Si castiga ca opresc mai rar pe la stand. La Le mans ai timp fix de 24 de h si se numara cate ture faci in alea 24. Iar in 24 h de mers nonstop, la ce consumuri si cati k se parcurg, e diferenta mare de tot in consum deci si in nr de pitstopuri....

dar tu de unde stii toate astea ? probabil presupui, pt ca nu cred ca te-ai uitat la o cursa Le Mans sau ai intrat pe site-ul lor pt a vedea cifrele. dieselul castiga Le Mans pt ca in termen de performanta pura, nimic nu se poate apropia de un astfel de motor. La startul cursei , masinile din fata sunt diesel, iar asta inseamna ca in calificari, masinile diesel au parcurs cel mai repede un tur de circuit. apoi, in cursa, timpii record sunt obtinuti tot de masini diesel. In acea competitie, masinile pe benzina nu pot face fata celor diesel din punct de vedere al performantelor si probabil vor mai aparea astfel de masini in mai multe competitii.

sa nu mai zic de infloritul S5 cu 4.2

probabil cine urmareste astfel de show-uri tv, stie ca 5th gear iubeste f tare bmw-ul.

mai jos, o baza de date mai completa intre timpii obtinuti pe circuite de cele doua masini+alte cifre:

http://www.fastestlaps.com/index.php?page_...2=45fd0fcbd70cb

Edited by edit

I-am f verificat.

S5 este mai rapid pe 4 circuite, pe unul este la egalitate si pe altul pierde.

pe cel care pierde, o face flagrant si este f posibil sa fi avut nisip pe circuit sau mai stiu eu ce. in general cand sunt conditii nasoale, fastest laps mentioneaza "dump track". posibil sa fi omis de aceasta data. dar daca doresti, scotocesc internetul pt a vedea conditiile in care a fost scos timpul ala atat de nasol.

Edited by edit

Edit, ca idee ai verificat si clasele de motor la LMP1 si 2 si GT1 ? Ai observat ca toate motoarele in afara de cele Diesel sunt obligatoriu aspirate ? aici e doar un exemplu cu un citat din regulament :

Diesel

(5.2 to 5.5l)

Restrictor

(for 2 restrictors) 37.9 mm 37.5 mm - 2.1%

Supercharger pressure 2750 mbar 2590 mbar -5.8%

Restrictor advantage

for closed cars 0.4 mm 0.3 mm

Racing

petrol

engine

(5.5 to 6l )

Restrictor

(for 2 restrictors) 32.5 mm 33.3 mm + 5%

Restrictor advantage

for closed cars 0.3 mm 0.3 mm

Pentru ca altfel pur si simplu nu se se pot aduce la nivele apropiate ?

Le Mans e o competitie complet atipica, cu reguli unice si nu e relevanta din punctul de vedere a topicului Diesel pe M ...