Jump to content

Cat de des spalam masinile ?

Poll:  

281 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Mai eu sunt de-a dreptul socat de ce am citit in topicul asta.

Eu cand spal masina las 1 maxim 2 lei bacsis adica 10 % 20 % din total sunt bani pe care ii dau IN PLUS pentru serviciul primit. Am observat ca majoritatea dati 5 lei, ENORM, sincer si nu vad care e smecheria. Eu in continuare cred ca glumiti sau ceva, pe bune. Cum sa dai 5 lei in plus, pai asta e jumate din spalarea urmatoare ...

E ca si cum cand va cumoarati o masina de 20 000 dati 30 000 <_< :)

Sau ca sa ramanem in rubrica srvicii : la frizer in loc de 15 ron sa dau 25. Eu cand ma tund zice frizerul 13 lei las 15 ca e de obraz, dar nu 20 sau 765 :bashwall: :unsure: :blink: :blink:

Sunt curios sa aflu la cat ajunge salariul lor cu tot cu spagile primite.

am facut eu un calcul de curiozitate cu un prieten ..vara trecuta iesise pe la 2500 Ron la o spalatorie care avea cam 80 masini pe zi ..Dar aia de la OMV spuneau ca au avut luni si cu dublu . <_<

mai mult ca un absolvent de ASE ...trist...

Mai mult ca 60% din medicii din tara asta care nu ar trebui sa existe pentru ca sfideaza orice regula de bun simt, mai mult ca 90% din profesori, mai mult ca 50% din politisti, mai mult ca prea multe.

Si sa nu uitam ca vorbim in mare masura despre niste analfabeti, care oricum fac o treaba penibila si si aia foarte prost in extraordinar de multe cazuri. Ce sa mai cam cei mai jos ce se poate , mai jos decat ( tineti-va bine) taximetristii . Da, pare greu dar se poate ... <_<

De maine nu mai dau nici leul pe care il dadeam ... :)

Mai mult ca 60% din medicii din tara asta care nu ar trebui sa existe pentru ca sfideaza orice regula de bun simt, mai mult ca 90% din profesori, mai mult ca 50% din politisti, mai mult ca prea multe.

Si sa nu uitam ca vorbim in mare masura despre niste analfabeti, care oricum fac o treaba penibila si si aia foarte prost in extraordinar de multe cazuri. Ce sa mai cam cei mai jos ce se poate , mai jos decat ( tineti-va bine) taximetristii . Da, pare greu dar se poate ... <_<

De maine nu mai dau nici leul pe care il dadeam ... :)

:bashwall: sunt curios ce reactie o sa aiba cand o sa le las CEL MULT 5 RON dupa ce s-au obisnuit cu 10 RON spaga :unsure:

Edited by slacker

Nu cred ca teddy zicea ca a lasat spaga 200...atata a dat ca sa-i faca interiorul si exteriorul...dar iti dai seama ca nu facea atat costul spalarii..

atat i-a dat pustiului care a spalat-o... nu stiu daca achitase rahatul ala de 30-40 de lei cat costa spalarea inauntru sau nu. in oricare dintre situatii... e exagerat indiferent de cat de multi bani avea batranul.

a si ontopic.. eu dau 5 lei la ext. si 10 lei la int... 20 cand sunt f multumit (rar). si nu le-as da daca nu as sti cat de mult ii f.. si cate le cer.

Meseria de spalator auto e o meserie in care cel care-ti spala masina traieste in principal din ciubuc. Alternative ar fi 2 :

1. sa platesti atat de mult la spalatorie incat patronul sa-i dea salariul pe bune - nu cred ca-ti convine, tinand cont de taxe pretul ar fi cel putin dublu.

2. spalatoriile cu autoservire. Desi imi place sa-mi intretin singur masina, nu cred ca sunt tot timpul dispus sa ma stropesc cu apa spaland masina.

Corect , si fiindca pentru meseria de spalator auto nu iti trebuie studii sau dexteritati deosebite , eu conside ca un salariu decent ar fi undeva la 1000 ron lunar ( tin cont ca ai program prelungit, fara week end, iarna ingheti etc) pentru a pastra totusi limtele bunului simt si raportat la restul salariilor din tara.

Asadar, ei oricum primesc salariul minim de la patron. Ramane de acoperit din bacsis 500 ron lunar ( aprox )

500:30 aprox 20(poate nu lucreaza 30 de zile) lei pe zi, la 30 masini spalate pe zi inseamna 1 leu aprox. / masina.

Edited by Remus R.

Ciudat e ca in Romania un spalator auto castiga mai bine decat un inginer si asta din basisuri.

L-am intrebat pe un baiat de la spalatoria unde merg cat face si mi-a spus ca a facut si 50 de euro pe zi <_<

Sunt curios ce bacsis lasa nemtii atunci cand isi spala masinile.

merg aproximativ de doua ori pe luna la spalatorie si asta din lehamite de stat la rand si strans toate maruntisurile din masina.

desi vad ca unii condamna, eu las bacsis in medie 5 ron. Dau peste 5 ron atunci cand am numai 10-15 minute sa plec de acolo cu masina curata (la maniera 5 ron/spalator implicat).

Ma enerveaza la culme sa plec de la spalatorie si sa gasesc locuri unde nu si-au facut treaba iar in functie de ora sunt toate sansele sa o patesc daca nu dau/atrag atentia la inceput. Niciodata nu mi-a placut sa ma cert la final pentru o treaba facuta de mantuiala.

Guest poleposition
Cred ca au rezolvat problema radical : nu prea mai sunt spalatorii manuale. Ori si-o spala cu manuta lui, ori la automat.

exact, eu de exemplu la automata nu las nici un leu spaga si cum spal numai la automata...

Cred ca au rezolvat problema radical : nu prea mai sunt spalatorii manuale. Ori si-o spala cu manuta lui, ori la automat.

exact, eu de exemplu la automata nu las nici un leu spaga si cum spal numai la automata...

si nenea ala de la automata tot asteapta ceva ..ii dai jeton , il baga in aparat, ...munca <_<

pai frate...cum sa lasi 30 de RON spaga ? chiar asa usor faci banii incat practic ii arunci ? :bashwall:

bine...poate esti vreun magnat si atunci se explica :blink:

30 de roni spaga la spalatorie (cateodata si mai mult...)... hai frate :unsure:

nu sunt magnat, dar la atat le apreciez munca, si crede-ma ca ii merita banii aia (ii muncesc destul de mult)

eu am vazut personaje care lasa si 50 ron spaga,,.Figuri dar probabil asta-i face sa se simta bine si sa vada lumea miloaga si in genunchi pe langa ei ! Se certau amaratii care sa-i spele masina si le tremurau mainile cand luau cheile ..Mai ca-i pupau mana ...

cunosc cazuri in care se dau si 100ron spaga ,iese masina impecabil

nu vad ce e asa FUNNY, dar oricum tu esti de neinteles <_<

PĂŁi e aberant sĂŁ dai 30 Ron ÂşpagĂŁ pentru spĂŁlarea maÂşinii.

N-ai deloc valoarea banului.

nu cred ca esti TU in masura sa ma inveti pe mine valoarea banului, daca m0ai intretinere am avea ce vorbi(pana atunci te rog abtine-te)

Este mult sau este prea putin?

Personal mi se pare aberant de mult. :wub:

Enorm.

depinde de persoana (daca ii vezi muncind 2 ore la o masina ti-ai schimba parerea)

eu am vazut personaje care lasa si 50 ron spaga,,.Figuri dar probabil asta-i face sa se simta bine si sa vada lumea miloaga si in genunchi pe langa ei ! Se certau amaratii care sa-i spele masina si le tremurau mainile cand luau cheile ..Mai ca-i pupau mana ...

Exact.

Ca sĂŁ-i vadĂŁ lumea fac asta.

Genul de oameni care sunt restanĂži la ĂŽntreĂžinere dar merg cu Q7. :blink:

nu toata lumea e restanta la intretinere...dar astea sunt alte discutii :)

bah... refuz sa cred ca exista snobi care lasa 50 de lei bacsis la o spalare...

hai ca inteleg cand ai o intelegere cu baiatu care spala, si ii dai bacsisu o data la luna...

de multe ori se mai spala o mocheta, o mica "pata" pe scaun,etc

la mine in zona salariul la un spalator auto e cel mai mic posibil. Dar sambata si duminica tot ce incaseaza la spalat sint banii lor ,in weekend se aduna multe tiruri. Stiu pe cineva care-i spalator apoape de Lipova si ramane cam cu 1600-1700 curat in mana.

Masina 99% din cazuri mi-o spal eu. Iasa cel mai bine facut de mana mea.

Edited by Calin78

mie mi s-a intamplat sa las 5 ron la un spalat exterior si nu a luat banii...s-a simtit jignit <_<

In Romania chiar ca nu exista o scara de valori.

Spalatorul auto se simte jignit daca-i oferit 5 Ron spaga.

Parca e chirurg sau doctor in fizica atomica. :)

nu cred ca esti TU in masura sa ma inveti pe mine valoarea banului, daca m0ai intretinere am avea ce vorbi(pana atunci te rog abtine-te)

Aici nu e vreo chestie greu de analizat.

Cand dai 30 Ron spaga pentru asa ceva e clar ca n-ai valoarea banului.

Asta e o tara in care unii n-au bani de medicamente si mor cu zile, in care oameni in varsta traiesc din pensii din care nu-si pot plati decat intretinerea, bani de mancare si medicamente nu le mai raman.

E de prost gust sa dai atatia bani ca spaga pentru spalarea masinii.

N-ai de ce sa te superi, poate sunt eu nebun si vorbesc aiurea.

Guest poleposition

Auzi Paco, daca la Spalatorie dai 50 de roni spaga, la doctor cat dai ? ... bine, la clinicile particulare nu se practica, dar, oricum te intreb.

Deci daca iti spala un ghertoi d-ala borat masina, lu' chirurgu' care iti scoate apendicele cat ii dai ? <_<...

mai inteleg la curve sa lasi spaga mare, sa te tina minte a doua oara, sau ceva de genul asta... la restaurantul unde mergi in mod obinuit, etc dar la spalatirul borat cu turu' lasat...bleah

PS: deci tu ori nu ai valoarea banului, sau a muncii sau nici una nici alta... CUM P%%A mea sa apreciezi munca aluia, pe langa salariu, de 50 de roni numai spaga...

PS2: sa stii ca in general oamenii cu bani, sunt rezervati in a cheltui inutil. :)

Edited by poleposition

Auzi Paco, daca la Spalatorie dai 50 de roni spaga, la doctor cat dai ? ... bine, la clinicile particulare nu se practica, dar, oricum te intreb.

si la clinicile particulare se practica spaga

in fond si la urma urmei fiecare lasa cat vrea.. daca vrea

Edited by 4ucom

Guest poleposition

man, eu folosesc numai clinica particulara, pentru absolut orice, de la mine, nevasta la copil... dreq am si card de "fidelitate" <_< le-am folosit serviciile pt o groaza de nimicuri sau pt chestii importante (nasterea lui fi-miu si medic pediatru dedicat) examene laborioase, mici interventii etc .

Niciodata nu am dat spaga si nici nu am fost facut sa cred ca ar trebui sa dau.

In schimb, medicii (stomato, gineco etc dupa caz), s-au purata atat de profi si de frumos cu mine, nevasta-mea sau fi-miu, incat am simtit nevoia ca la finalul unui tratament de exemplu sau dupa nastere, sa mergem cu diverse cadouri (destul de scumpe recunosc, poate chiar foarte scumpe), in semn de multumire si de apreciere - foarte putini fac asta... daaaar, este vorba de medicii care imi trateaza nevasta si copilul, este alta legatura decat cu un marlan nespalat de la o spalatorie... oricum nu e spaga asta.

Edited by poleposition

s-au purata atat de profi si de frumos cu mine, nevasta-mea sau fi-miu, oricum nu e spaga asta.

nu-ti fa griji .cumva ti-ai cumparat atitudinea asta ! tocmai ca i-ai cunoscut la o clinica privata ! Unde au salarii maricele si mii de beneficii !Eu am alergat prin parcare la Giulesti un dr ginecolog care m-a luat la misto si m-a facut sa-l astept pe holurile spitalului cu sotia gravida !. ulterior s-a baricadat intr-o camera si a chemat paza ! Ciudat acelasi medic imi propunea cu ceva timp in urma sa vin la clinica lui privata pt consultatii pt ca acolo era altceva !Probabil acolo ma astepta o atitudine mai relaxata pt ca era 150 ron consultatia ginecologica ! Eu incerc sa fiu realist visavis de Ro cand vine vb de servicii medicale la stat vs privata !

Nu vreau sa te simti cumva jignit de comentariul meu dar mi-am adus aminte de dobitocul ala care m-a trecut prin hell de vreo 2 ori ! Amuzant a fost ca eu ii strigam ca-i rup mainile cu care controleaza si el spunea ca nu am cum ca a inchis usa bine <_< Ulterior am plecat la Universitar cu recomandare din partea lui Oprescu si situatia s-a schimbat radical !.

Ontopic ..probabil cei care dau mai mult spaga la spalatorie ..vor sa fie cumva priviti altfel ..nu neaparat apreciaza serviciile oferite ! Dar poate ma insel !.

Edited by myxage