Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

Geam fata.. probleme..

andrei.mocanu

Recommended Posts

Buna . am si eu un 320D din 2000.

La geamul din fata dreapta.. am probleme.MACARAUA FUNCTIONEAZA.

dar pe sufa care ridica geamul are niste plumb care la mn s-au m-ai rupt sau ceva de genu si geamul merge ce merge apoi pica ..jos in usa,,

M-a disperat ... ce sa fac?

Sa schimb cu totul macaraua sau exista vreo modalitate sa o rezolv sa nu ma coste asa mult. plssss/

Si tot la acest geam butonul mi s-a rupt si as vrea sa il schimb dar nu stiu unde sa gasesc.

Un sfat ???????????

SFAT: nu iti lua o masina la care nu iti permiti intretinerea uzuala si daunele previzibile sau mai putin previzibile.

daca ar fi sa o luam asa putem sa includem toate piesele masinii la "daune mai putin previzibile" , si ar insemna ca peste 70% din membrii sa ne vindem masinile si sa ne luam dacia 1310 pentru ca daca e sa pice de ex cutia de viteze nu stiu cati si-ar permite sa cumpere a doua zi alta noua

lasa ca dupa ce am citit pe forum daune previzibile ar insemna : ambreiaj, volanta, turbina, caseta directie, cutie viteze, pompa apa, fulie, piesa cu tepi clima, debitmetru, injectoare, pompa inalta presiune, pompa injectie motorina, sasiu punte spate............faceti voi calculul pentru aceste mici daune previzibile/imprevizibile <_< Edited by robytza

SFAT: nu iti lua o masina la care nu iti permiti intretinerea uzuala si daunele previzibile sau mai putin previzibile.

Sfat: achizitioneaza o masina la care iti permiti intretinerea ei :lol: ....daca tu consideri 300 ron o investitie majora...atunci ma gandesc cu groaza cand schimbi tu consumabilele...fara suparare :)

Eu cred ca 15 milioane pe luna sunt de ajuns pentru a intretine un 320D din 2000 avand in vedere ca nu am cheltuieli mai mari de 2 3 milioane pe luna. Nu ne obliga nimeni sa cumparam piese noi BMW se pot achizitiona si piese reconditionate sau de la dezmembrari care pot fi chiar de calitate si mai putin uzate. Tu ce crezi??

deci duminica eu zic sa mergem toti in targ cu masinile , ne luam dacii si aia e, diferenta de bani o pastram pentru "daune previzibile sau mai putin previzibile"

BRAVO!! Cea mai inteligenta replica. Bravo.

Ai dreptate...toti intelectualii cu sfaturi de 2 bani....ce vreti ma sa ne luam Dacii?? Nu stiu cati ati avut dacie dar stiu atat: am avut o dacie din 89 pana mai acum 1 an....se strica in fiecare luna cate ceva...bagam mereu cate 500-1 milion in ea azi se strica ceva luna viitoare altceva in medie cam atat era...O masina straina se strica rar si da este scumpa reparatia...DAR TINE!!!!! Nu se strica in fiecare luna....Dacia este o investitie proasta....si pana la urma fiecare are placerea lui. O intretineam cu usurinta dar am inceput sa realizez ca nu merita bataia de cap...confort?? =))) ZERO ...placerea de a conduce?? ZERO...daca bagi picioru in ea iti fuge motoru si ramai cu osia din spate pe loc:))) credeti-ma am patit asta nu e placut deloc. A schimbat planetarele dupa 2 luni au inceput iar sa troncane....bujii noi dupa 3 zile 2 stricate. Tin sa mentionez ca sunt si eram linistit ..nu conduceam nebuneste sau prosteste pentru ca eram constient ca nu am masina buna.

Edited by Chelos

Sfat: achizitioneaza o masina la care iti permiti intretinerea ei :lol: ....daca tu consideri 300 ron o investitie majora...atunci ma gandesc cu groaza cand schimbi tu consumabilele...fara suparare :)

ce-i cu voi bre???

pai asa, forumul asta ce scop mai are? hai sa consideram si forumul ca o forma de chitrosenie... ca deh...decat sa intrebi pe forum, mai bine du-te la un mecanic, ce? nu-ti permiti sa schimbi tot ce iti zice mecanicul???? pai ia-ti o masina la care sa-ti permiti!

normal ca fiecare cauta sa-si tina banii in buzunar!

Buna . am si eu un 320D din 2000.

La geamul din fata dreapta.. am probleme.MACARAUA FUNCTIONEAZA.

dar pe sufa care ridica geamul are niste plumb care la mn s-au m-ai rupt sau ceva de genu si geamul merge ce merge apoi pica ..jos in usa,,

M-a disperat ... ce sa fac?

Sa schimb cu totul macaraua sau exista vreo modalitate sa o rezolv sa nu ma coste asa mult. plssss/

Si tot la acest geam butonul mi s-a rupt si as vrea sa il schimb dar nu stiu unde sa gasesc.

Un sfat ???????????

geamul e prins in macara cu 2 suruburi: pe sticla este un ghidaj care tine piulita. daca iti pica geamul, posibil ca acel ghidaj sa fi cazut.

in cazul plumbului poate fi mai complicat, in sensul ca trebuie vazut ce si cum s-a rupt acolo: cablul sau ghidajul (care este dintr-un plastic ordinar)....cu putina imaginatie (a se citi sarma, surubelnite, clesti) si inclinatie tehnica se rezolva relativ usor.

p.s. chiar si pentru schimbarea macaralei cu una noua ai nevoie de ceva ore...

offtopic:

Nu este obligatoriu ca o piesa sumpa sa fie mai buna. Cand cumperi ceva BMW platesti si brandul.

Eu de exemplu prefer sa dau mai putini bani pentru o chestie care o sa aibe acelas rezultat ca alta mai scumpa... si cred ca la un defect mic la macara nu as schimba sau repara la service, mai ales la o masina asa "veche". Si in plus, mie imi si place sa imi bag nasul.

ontopic:

Daca ai timp si conditii, incearca sa desfaci usa, sa vezi exact problema, apoi poti analiza mai bine. Nu ar strica sa pui si niste poze cu usa desfacuta.