Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

525d, E60, sunet ciudat evacuare?

dracula

Recommended Posts

Buna, am un 525d 163CP, E60.

De azi dimineata la turatii intre 1500-2000 rot/min, se aude in spate, aud pe geam, la toba, ca un suierat.

Daca turez masina pe loc, scoasa din viteza pe P, nu mai face.

Doar cand este in mers. La peste 2000 rot/min, nu se mai aude.

Masina trage perfect, nu are nici un defect.

Solutii?

Sambata as vrea sa plec in Croatia, sa-mi fac probleme sau nu?

p.s: Zgomotul l-am mai avut si acum 2-3 sapt, dar a disparut relativ repede, azi vad ca nu a disparut deloc...

Am fost azi pe la vreo 3 service-uri in Timisoara.

2 habar nu au ce se aude, iar la unul mi-au zis ca se poate sa fie inbacsit filtrul de particule.

La bmw nu se curata, ca la vw/audi.

Am mers vreo 10 km cu viteaza 3, la 4 mi de ture, pe tempomat, si sunetul a disparut.

Pare sa fie din filtru, cum am mers mult in oras, sa se fi depus pe el...

Am o intrebare, daca e filtru imbacsit, cu toate ca masina are abia 100.000 km, poate sa se strice turbo?

filtru de particule e din ceramica si nu poti sa il "scuturi"

in cel mai rau caz cand se infunda se scoate si se spala cu benzina

cauza este mersul in oras adica treapta 1-2..

daca iesi pe autostrada cu el cand ai becu aprins si mergi cu treapta 3'a la 2200 de turatii vreo 13-15 km se regenereaza adica masina baga mai multa motorina si se incalzeste esapamentul la 880 de grade atunci "scuipa" tot fumul acumulat, in stare solida

daca erai mai aprope de bucuresti te duceam la cineva sa ti'l anuleze pentru ca e o pacoste

pret filtru de particule in jur la 70 de mil

dupa 2 curatari cu benzina trebuie schimbat automat

Cipry, gandeste-te ca merg in conditii de trafic in TIMISOARA. Masina este automata.

Iti dai seama ca incerc si eu sa nu merg subturat, dar nu prea se poate.

Deci, ca sa iti dau un raspuns corect si sincer, masina cam merge subturat in oras, datorita conditiilor de trafic.

Costin, se curata cu benzina? Ma rog, se spala? Daca mi-l anulezi, ce inseamna de fapt aceasta operatiune? Nu se strica altceva?

Daca chiar va fi cazul, voi trage o fuga pana la Bucuresti, iti dai seama.

Spune-mi te rog mai multe amanunte despre spalatul asta cu benzina, si spune-mi daca il "anulezi" nu se strica nimic altceva la masina?

Costin, se curata cu benzina? Ma rog, se spala? Daca mi-l anulezi, ce inseamna de fapt aceasta operatiune? Nu se strica altceva?

Daca chiar va fi cazul, voi trage o fuga pana la Bucuresti, iti dai seama.

Spune-mi te rog mai multe amanunte despre spalatul asta cu benzina, si spune-mi daca il "anulezi" nu se strica nimic altceva la masina?

da se spala cu benzina se demonteaza si pur si simplu se spala ca pe un bidon murdar

da se si anuleaza dar nu stiu sigur daca baiatu care il stiu eu a facut operatiunea pe 525 vreodata

stiu ca a anulat la ultimul model de audi a8 la a6 iar dar nu stiu daca si la model ca al tau

ideea cu anulatu sta in felul urmator

filtru are 2 senzori unu inaintea lui si unu dupa el

se sparge filtru cu ciocanu :) si se anuleaza senzorul de dupa filtru dar nu ma intreba cum ca nu stiu :)

asta e operatiunea nu cred ca te costa mult dar mai bine incearca sa il speli cu benzina si mai ii lungesti viata asa daca nu rezolvi o sa il sun pe respectivul sau iti dau contact al lui

ce bine ca nu am filtru :whistling:

Bun, si spartu asta cu ciocanu, nu influenteaza nici cum performantele masinii ? ( turbo, etc. ) ?

daca il spargi si il lasi asa te afecteaza nu iti mai merge masina in parametri

trebuie anulat senzorul de dupa filtru

eu am facut operatiunea la un audi a4 b7 an 2007 2.0tdi

filtru de particule are rolul de a strange fumul negru in el nu are alt rol

uitate la o masina ca a ta euro 3 si vezi cat fum negru scoate cand o accelereaza si uitate la a ta si spune'mi daca scoate fum negru

Aia stiu faza cu fumul, stiu ca nu scoate, pentru aceea e filtrul ala..

Deci dupa ce il "spargi", il anulezi, zici ca nu ar fi nici o problema, probabil va scoate doar fum ca un euro3, right?

Interesant, nu a mai fost nimeni pe forum care sa fi facut aceasta operatiune la 5?

il faci un fel de euro 3 acu nu stiu daca o sa ai probleme la rar

te asigur ca dupa ce anulezi senzorul de dupa filtru nu mai ai probleme cu masina

din contra eu zic ca o sa iti meaga mai bine masina daca operatiunea e facuta cum trebuie, am facut operatiunea pe audi ca nu puteam sa o cipez high era ca un ghimpe in coasta.

Da la audi, vw cica se si curata filtru ala... sunt curios daca merge "anulat" si la bmw, de fapt el merge, doar daca a mai facut cineva operatiunea :)

se regenereaza la audi si asta ar trebui sa se intample si la tine dar daca mergi numai in oras nu o sa se intample

apropo daca ai ajuns la gradul de incarcare de 120% poti sa il schimbi ca nu se mai regenereaza nici cu testeru

nu cred ca la audi se regenereaza si la bmw nu :bashwall: peste 60% grad de incarcare nu isi mai face regenerarea singur trebuie sa ii dai regenerare cu testerul :angry:

eu l'am avut incarcat 106% si sa rezolvat, dar a declansat regenerarea din tester

nu prea are cum sa fie chiar asa innecat, am doar 100 t km :D

Si la noapte plec in Croatia, deci ii voi da pe autobahn :)

cand se infundase rau la mine a intrat in regim de avarie nu mai mergea mai mult de 110 km/h :rolleyes: asa ca ai grija sa nu faci 10 zile pana acolo