Jump to content

antigel sau lichid?


87BNP

Recommended Posts

Uitandu-ma in vasul cu lichidul care duce la radiator, am observat ca este aproape la minim nivelul lichidului, ce fel de antigel sau apa trebuie sa completez sa ajunga la nivelul normal, masina este 520i e60. Mulumesc!
Link to comment
Share on other sites

Cum adica de la caldura e normal sa scada putin nivelul? Pai ce face, la caldura apa se comprima sau care e fenomenul <_< ? Oricum, temperatura lichidului de racire e aceeasi, fie iarna, fie vara!

 

Daca e doar putin de completat poti pune doar apa distilata. Cel mai bine e totusi sa prepari un amestec de apa distilata cu antigel in proportii egale.

Link to comment
Share on other sites

Poti completa cu apa distilata chiar si 0.5l. Apa este cea care se evapora din instalatie din cauza temperaturilor ridicate, antigelul ramine. Prin urmare, daca nu ai pierdere de lichid pe undeva ( radiator / furtun spart ) poti completa doar cu apa distilata. Evident daca ai de completat mult ( 1-2l ) atunci trebuie sa faci un amestec de 1:1 apa distilata si antigel.
Link to comment
Share on other sites

Apa nu are cum sa se evapore din circuit! Pe unde sa se evapore? Circuitul de racire este etans. Daca nu este etans inseamna ca undeva este o problema ce trebuie remediata rapid.

In al doilea rand temperatura lichidului de racire nu variaza in functie de temperatura ambianta, nu este vara mai cald si iarna mai rece. Indiferent de anotimp, temperatura lichidului este aceeasi.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pt raspunsuri, nu am foarte mult de completat ma gandesc la 1L aproximativ. Nicdecum nu o sa completez cu apa normala, am observat ca lichidul de racire e destul de gros, adica are compozitia unui ulei mai subtire asa ca am sa cumpar 2 L de apa distilata. Nu ar trebui aerisita instalatia dupa procedura aceasta?
Link to comment
Share on other sites

Supapa este doar pentru protectie. In functionare normala supapa este perfect inchisa, nu intra si nu iese nimic pe acolo.

Daca exista undeva un defect care determina cresterea peste limita a presiunii, atunci se deschide supapa ca sa nu pocneasca altceva in alta parte.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.