Jump to content

Ce boxe recomandati pt e36.

Recommended Posts

Cand am luat masina aveam 4 boxe (2 fata, 2 spate) originale nokia.

Acum am un mp3 Pioneer de 4*50w ... in mod real 27W si am mai pus 2 boxe de 13cm pe usile din fata si parca se aude mai omeneste.

Vreau sa le schimb pe toate si sa mai pun 2 pe usile din spate ... sa se auda in mod egal in toata masina.

fata picioare 16cm

usile din fata 16cm

usile spate 16 cm

spate ovale - fara adaptor.

Masina vreau s-o izolez zilele astea total cu Fonomin (pasla) , pt ca bani de Dinamat, desi imi doresc din tot sufletul, nu am deocamdata.

Cei cu e36 ce boxe v-ati montat si ce vi se pare ca se aude mai de doamne ajuta.

• 3 weeks later...

Eu am asa:

pe fata Alpine de 13cm (undeva la 200 de ron setul 50W)

pe spate JBL ovale pe 23cm parca (undeva la 300 de ron setul 100W)

MP3 player JVC 4x50W (probabil maxim 25W)

La difuzoarele din spate le-am pus un fel de adaptoare din lemn pe care l-am izolat cu silicon. Si se aude chiar bine. Izoleaza-le si tu de tabla masinii si va fi altfel.

@cristimm - acelea sunt difuzoarele originale NOKIA. Le-am avut si eu dar sunt praf. Vezi pe Realoem daca nu gasesti specificatiile.

Cele in cutia patrata sunt de 11cm (asa am eu - vezi poza) si nu merita upgradate difuzoarele pentru ca sunt prea mici. Daca cele din poza anterioara sunt minim de 13 atunci s-ar gasi difuzoare decente pt ele.

http://images.trademe.co.nz/photoserver/tq/58/82219958.jpg

Edited by cristimm

Merci pentru raspuns, poate totusi cineva stie exact.

Legat de cutie, este foarte importanta, cei care au simulat/construit boxe stiu despre ce e vorba. Problema este ca la majoritatea difuzoarelor de masina nu se pot gasi parametrii T/S pentru a putea calcula incinta. Multe difuzoare auto sunt facute sa lucreze in "Infinite baffle" adica intr-un volum foarte mare care este chiar portbagajul.

Ca sa nu deschid un topic nou, stie cineva ce dimensiune au difuzoarele spate din cutiile de tipul asta:

Se pare ca sunt de 16.5cm, lipite serios in carcase, deci destul de greu de upgradat. Oricum sunt mult mai mari decat cele cu cutie patrata si probabil ca se aud mai bine pe frecvente joase.

difuzoarele nokia de pe spate au 16cm in diametru... Cele de la Michael au ajuns la mine, insa dupa ce le-am montat au inceput sa gajaie cand am dat volumul mai tare! Cred ca nu face fata playerul JVC chiar daca scrie ca e 4x50W

Si la mine faceau la fel...au niste ani totusi...dar pe moca tot e bine nu? :)

Si eu am tot player JVC. Si actualele mai zbarnaie din cand in cand dar la volum foarte mare si mai ales pe "medii". Bassul si inaltele sunt ok.

Apropo: ai rezolvat problema cu masinuta?

Si la mine faceau la fel...au niste ani totusi...dar pe moca tot e bine nu? :)

Si eu am tot player JVC. Si actualele mai zbarnaie din cand in cand dar la volum foarte mare si mai ales pe "medii". Bassul si inaltele sunt ok.

Apropo: ai rezolvat problema cu masinuta?

Eu am legat basul la boxele din fata dar cred ca nu face fata playerul pt ca incepeau sa gajaie cand volumul era dat pest 25 din 50...

La fel si cand le-am legat la boxele din spate... Cred ca trebuie statie sau amplificator de sunet!

Off: Am ajuns cu masina acasa si am schimbat acel furtun, apoi pompa de apa ca incepuse sa picure pe langa ax, acum am dus chiulasa la rectificat pt ca mi s-au strambat supapele! Pe vineri sau sambata sper sa o pun la punct!

usile spate 16 cm

spate ovale - fara adaptor.

Cei cu e36 ce boxe v-ati montat si ce vi se pare ca se aude mai de doamne ajuta.

Unde le pui in usile spate?

Cum le montezi pe cele ovale fara adaptor?

Eu am sistemul audio cu 10 difuzoare si amplificator. Am un casetofon Pioneer 4x50w. Singurele boxe schimbate sunt cele de pe spate cu unele ovale Alpine cu adaptor.

In portbagaj, in spatele capitonajului pe langa amplificator (acum nu mai este.. oricum statea de forma) am 2 cutiute care am inteles ca sunt niste filtre. Nu stiu exact ce fac ca nu ma pricep, dar se aude f.bine. Sunt super multumit de sunet.

post-93-1251302030_thumb.jpg

post-93-1251302042_thumb.jpg

Dimensiunile celor de pe fata de la E36 sunt similare cu cele din poza:

http://www.visaton.com/bilder/zeichnungen/gross/sc13_tz.gif

cu exceptia magnetului care este mult mai mic. Adancimea magnetului celor originale este de 5.5cm si maxim poate sa intre de 7cm pastrand antifonajul original.

• 1 month later...
  • 4 weeks later...

O singura problema am momentan, boxele din fata de la picioare produc o vibratie usoara care se aude doar cand e maxim .. si se aude exact afara, in interior nimic.

Tot am demontat aripile fata dupa masina, toate plasticele inclusiv bordul ... bagat Fonomim in gaurile de la boxe ... si tot vibreaza. Mi-am bagat picioarele in ele si le-am lasat asa. Pana la urma am ales urmatoarea schema, 6 boxe d=13cm stock, 4 boxe midbass d=16cm antrenate de o statie 4*100 + un dublu woofer de 2*400W.

Intre timp am cumparat o statie 4*100 Power Acoustik USA, URMEAZA 4 boxe de midbass care vin exact in usi (aici o sa merg pe Hertz)

Am gasit o incinta Woofer cu bassreflex cu gauri 2*30cm si cel mai important ... facuta exact pentru E36, se incadreaza perfect intre oale si bassreflexul e indreptat exact spre habitaclu, dai cotiera din spate jos si ai vibratii in creier cat vrei. Momentan am un Woof Pioneer de 400W/1000W max, trebuie sa mai caut unul la fel. Si la fel, trebuie sa caut o statie pentru woofer.

Si din lipsa de bani am bagat doar fonomin in usi si portbagaj, lipit direct pe tabla cu antifon cauciucat. Stiu ca nu egaleaza Dynamatul dar se simte o diferenta, cand trantesti o usa (momentan fara fata de usa montata) se aude super gros si frumos, parca inchizi usa la un VW sau Audi din 2007, toti prietenii mei au ramas impresionati.

Si ultimul lucru, modificat inchiderea intre alarma si modul, acum merge direct in starea deadlock ... daca-ti sparge cineva geamul sa nu poate deschide nici macar o usa ... si cel ai important nu-ti deschide portbagajul.

Probabil rezultatele o sa le prezint prin vara lui 2010, la mine orice proiect din lipsa de fonduri dureaza o vreme.

Apropo WII, am incercat eu sa schimb boxele alea de 13cm cu alte firme ... si se aud incredibil de prost. Pe spate poti incerca sa bagi ovale sau 16cm (astea de 16 intra direct, fara sa tai nimic.

Edited by ziemenz