Jump to content

Primul accident

mikken

Recommended Posts

Salutare,

In seara asta m-am pricopsit si eu cu primul accident din cariera, usor ce-i drept, insa sunt cam suparat.

Fapta s-a petrecut sub podul Grant, in timp ce ma intorceam spre casa, mergand linistit pe banda 1, m-am trezit cu un microbuz peste mine venind din stanga...ca na, omul n-a mai catadicsit sa arunce o privire in oglinda sau sa semnalizeze. Totul s-a petrecut foarte repede, eram in paralel cu el, n-am avut timp sa reactionez in nici un fel.

Daunele mele nu sunt atat de mari cum ma asteptam cand m-am dat jos din masina, usa din fata e usor julita...pare mai mult vopseaua lui, insa se simte un pic adancit la mana, bandourile de pe ambele usi stanga julite usor si usa spate usor de tot atinsa, vreo 2-3 cm chiar la imbinarea cu usa fata. Oglinda mi-a dat-o peste cap, insa a supravietuit glorios, doar cu niste julituri pe carcasa.

Am fost la politie, am luat dovada de reparatie pentru toate elementele si urmeaza sa vad pe unde o fac. Asigurarea lui RCA este la Asiban.

Acum, fiind primul eveniment rutier, mi-ar prinde bine niste sfaturi pentru ca nu stiu unde sa ma duc si cum se procedeaza:

1. care sunt pasii pe care trebuie sa-i fac eu acum? am luat de la politie cateva centre de constatare - program, adresa si nr de telefon. ma duc acolo pur si simplu cu actele sa-mi faca si ei constatarea?

2. banuiesc ca eu voi plati devizul cash, urmand ca societatea de asigurari sa-mi dea banii nu? aveti idee, astia de la Asiban sunt seriosi, platesc imediat, sau sa ma astept la vreo cateva luni intarziere? platesc macar suma integrala a reparatiilor?

3. nu prea as vrea sa las masina foarte mult in service, de aceea mi-ar prinde bine niste recomandari despre service-uri serioase si care vopsesc bine...si sa lucreze cu Asiban

4. daca tot revopsesc usile stanga, o sa repar si infundatura de pe aripa tot pe stanga si poate revopsesc si barile ca au ceva julituri. sa vorbesc direct cu cei de la service sa imi faca doua devize separate, unul sa-l platesc eu si unul pentru Asiban?

Mai multe o sa mai intreb pe parcurs, maine ma apuc de dat telefoane. Pana atunci, multumesc pentru eventualele sfaturi!

Incerc maine sa fac niste poze sa vedeti despre ce e vorba.

@mikken, trebuie sa mergi la Asiban cu actele doveditoare ale accidentului, inclusiv dovada de reparatie...

acolo ti se va face o alta constatare, o gramada de poze si ti se va da o lista cu service-urile agreate de Asiban... iti recomand o reprezentanta sau un service autorizat, mai ales ca e pe asigurarea obligatorie a celuilalt...

costurile de reparatie nu te implica sub niciun fel, ele fiind decontate direct intre service-ul ales de tine si Asiban...

e ceva bataie de cap la devizul de reparatii, dar stiu cei din service ce e de facut (mai ales la timpul de manopera) ;)

imi pare rau pt necazul tau :mellow: ... las' ca treci tu si peste asta !

PONT: fii tare in gura si la orice ti se pare suspect a fi manevra, ameninta-i cu presa si judecata... in final tu nu ai nicio vina...

@mikken, trebuie sa mergi la Asiban cu actele doveditoare ale accidentului, inclusiv dovada de reparatie...

acolo ti se va face o alta constatare, o gramada de poze si ti se va da o lista cu service-urile agreate de Asiban... iti recomand o reprezentanta sau un service autorizat, mai ales ca e pe asigurarea obligatorie a celuilalt...

costurile de reparatie nu te implica sub niciun fel, ele fiind decontate direct intre service-ul ales de tine si Asiban...

e ceva bataie de cap la devizul de reparatii, dar stiu cei din service ce e de facut (mai ales la timpul de manopera) ;)

imi pare rau pt necazul tau :mellow: ... las' ca treci tu si peste asta !

PONT: fii tare in gura si la orice ti se pare suspect a fi manevra, ameninta-i cu presa si judecata... in final tu nu ai nicio vina...

+1 corect .

Eu am avut accident pe 3 mai , exact cand toti plecau de la mare spre tara . La mine , diferenta era ca , cel care ma lovit ( a taiat linia continua sa faca el stanga , motivand ca eu nu l-am vazut si de ce nu am oprit eu sa faca el stanga ) , tipul era baut . Asigurarea lui ( BCR Asigurari ) mi-a facut masina fara ca eu sa platesc nimic , urmand sa-si recupereze paguba de la asigurat . A durat , ceva mai mult , intradevar pana m-au bagat in service ( 3 sapt. ) . Eu am avut partea dreapta lovita : far , semnal , aripa , proiector deplasat , grila , suportul acela in care se prinde partea de sus a farului ( nu stiu , acum , cum se numeste ) , bara zgariata , aparatoare noroi. Mi-au schimbat tot in afara de suportul acela in care se prinde partea de sus a farului . Toata afacerea a costat , fabuloasa suma de 9.300 ron , preturile fiind supra, supra evaluate .

E de cacao situatia . Mult succes !!!

eu zic sa-ti faci in regie proprie... asa ai 2 avantaje: 1. iti alegi tu service-ul unde sa tio repare/inlocuiasca piesele .. 2. mai raman si banii in plus.. pt. ca au obligatia sa-ti faca masina cum a fost si tu vrei numai cu piese originale

Neata, multumesc tuturor pentru sfaturi.

Am facut cateva poze, situatia nu e asa grava cum parea aseara pe intuneric :)

Cea mai afectata e portiera fata, insa este foarte usor infundata, ma gandesc sa incerc un polish poate ies zgarieturile...sa vad cum ramane.

Cred ca o sa revopsesc si bara fata ca am o julitura si repar si pasajul pe spate unde e infundat.

Va tin la curent cu ce se mai intampla :lol:

Nu cred ca o sa o fac in regie proprie, pentru ca nu prea dispun de cash momentan, vine concediul...o nunta...nu stau sa astept sa-mi deconteze ei.

Mi-e cam frica de lasatul masinii in service vreo saptamana sau cat dureaza toata tarasenia. Dupa ce voi face constatarea, sa-mi dea lista de service-uri cu care lucreaza si sa vedem ce recomandari primesc :)

Ba da Alex, asa e masina de cand a fost adusa din Germania :)

Am si precizat ca odata cu revopsirea usilor, ma gandesc sa fac pe cont propriu si lovitura aia, ca tot sta in service, fac ai vopsea la culoare, etc...si e in imediata vecinatate a usii...poate ii scapa lu ala pistolul un pic si pe acolo :lol:

Plus bara fata care am reusit s-o julesc un pic uitandu-ma la stele...nu cred ca o sa ma coste foarte mult in plus nu? Ce ziceti?

mda, nici nu ma gandesc sa nu trec zilnic pe acolo :) oricum masina va fi reparata cel mai probabil intr-un service unde cunosc pe cineva, nu asa la intamplare. chiar vreau sa iasa bine.

maine, poimaine incerc sa ajung la constatare la Asiban

Neata, multumesc tuturor pentru sfaturi.

Am facut cateva poze, situatia nu e asa grava cum parea aseara pe intuneric :)

Cea mai afectata e portiera fata, insa este foarte usor infundata, ma gandesc sa incerc un polish poate ies zgarieturile...sa vad cum ramane.

Cred ca o sa revopsesc si bara fata ca am o julitura si repar si pasajul pe spate unde e infundat.

Va tin la curent cu ce se mai intampla :lol:

Daca ai copia la RCA celui vinovat t duci la firma de asigurari si iti vor da ei o lista cu serviceurile agreate( adik cele cu decontare directa -tu nu mai platesti nimic. lasi masina o repara so o iei), Te sfatuiesc sa faci asa pentru k poti avea surpriza sa platesti tu si apoi sa iti iei ciuciu banii...asa ca mai bn cauta un service agreeat de ei si tu ii lasi pe ei sa se descurce cu plata.

.asa ca mai bn cauta un service agreeat de ei si tu ii lasi pe ei sa se descurce cu plata.

lol...Mikken ..iei serviceurile alea la puricat intai ,..iei lista si le vizitezi ..macar astea mai mari .am mai ales eu un service la intamplare si era mama ranitilor acolo aplecata capra si baietii aruncau cu chistocuri in ea !.Deci ai inteles :) Ei au conventii cu multi agariceanu de cartiereanu tocami pt ca obtin preturi mici ! De multe ori nici nu au vizitat acel service . Hai bafta !,.

Edited by myxage

.asa ca mai bn cauta un service agreeat de ei si tu ii lasi pe ei sa se descurce cu plata.

lol...Mikken ..iei serviceurile alea la puricat intai ,..iei lista si le vizitezi ..macar astea mai mari .am mai ales eu un service la intamplare si era mama ranitilor acolo aplecata capra si baietii aruncau cu chistocuri in ea !.Deci ai inteles :) Ei au conventii cu multi agariceanu de cartiereanu tocami pt ca obtin preturi mici ! De multe ori nici nu au vizitat acel service . Hai bafta !,.

Lasting service, top ten service, R auto , am vopsit masini la ei si pot zice k au iesit bine. Lucreaza cu multe soc de asigurari. Lasting service sa fie cel dinspre iesirea spre autostrada soarelui ptr k are 2 sediuri. acolo am vopsit e46 total( vreau sa adaug k tre insistat sa o pregateasca bine. am avut masina toata zgariata cu cheia si au ramas zone unde nu acoperisera santurile bine si se observa) am mai facut la ei bara fata si capota si vreau sa zic k au iesit impecabile (cu exceptia knd am revopsit toata masina si am avut niste obiectii) Au decontare directa si baietii sunt foarte maleabili

Daca nu ai casco mai asteapta ptr bara fata ....roaga si tu un prieten sa te atinga cu masina lui daca nu o iubeste si apoi mergeti la politie , iei rca lui si faci pe rca( ii achiti amenda si o bere) si tot e ok

Tot la Lasting service sediul celalalt de pe cheiu dambovitei am reparat un Golf5 si a iesit impecabil, aripi stanga dreapta si spoiler revopsite. a iesit culoarea 100%IDENTICA

Mikken, am un prieten cu un service, Activ Auto, eu acolo mi-am vopsit-o de mai multe ori (obsesiile mele cu mici zgarieturi).

L-am sunat acum, si l-am cerut niste detalii referitoare la situatia ta.

Mi-a zis ca se poate proceda in felul urmator pentru ca tu sa nu scoti bani din buzunar pentru reparatie :

Mergem la el, iti face un deviz de reparatie, il trimite la Asiban, aia ori il accepta ori eventual mai taie din el(ca asa obisnuiesc), si apoi tragi linie si vezi daca ar trebui sa platesti ceva in plus, asta inainte sa iti intre masina in reparatie.

Vorbim la tel pentru detalii.

Eu am asigurare la Asiban. Nu sunt probleme cu platile. Te-as sfatui sa te duci la Augsburg (Colentina). Au lucrat repede si ok. Au constatator acolo, lucreaza cu Asibanul. Eu personal nu le-am dat nimic si s-au miscat repede, au vopsit-o bine, zic eu. Este service mare, are si magazin in Militari deci au si piese, te vor programa la o data anume si in 2-3 zile cred ca o sa o faca. Eu am reparat la ei si Golf cand aveam si BMW acuma si nu am avut probleme. O singura data cu Golful am avut o umbra de indoiala ca s-au plimbat cu masina mea (m-au sunat niste amici sa imi zica ca au vazut masina prin oras) dar mi-au spus ca a trebuit sa faca nu stiu ce teste, etc. Oricum acuma iti noteaza km, starea masinii, zgarieturi, benzina etc inainte de a se apuca de ea.

Eu as evita Augsburg-ul cand vine vorba de asa ceva pentru ca ei nu au vopsitorie proprie, au contract cu Automecanica.

Mi se pare destul de nasol sa-ti conduca masina pana la un alt service unde sa ti-o vopseasca.

In plus, platesti mai mult doar pentru ca ai de-a face cu ei.

Eu as evita Augsburg-ul cand vine vorba de asa ceva pentru ca ei nu au vopsitorie proprie, au contract cu Automecanica.

Mi se pare destul de nasol sa-ti conduca masina pana la un alt service unde sa ti-o vopseasca.

In plus, platesti mai mult doar pentru ca ai de-a face cu ei.

Parca trebuia facuta pe asigurare? Ce sa plateasca in plus? Asa poti sa mergi si la BMW timp sa ai.

• 2 weeks later...

Revin cu noutati: am facut constatarea la Asiban si acum ramane sa caut un service agreat (nu mi-au dat nici o lista...am cerut-o acum direct de la sucursala) care sa vopseasca bine.

Astept orice sugestii / feedback despre service-uri de la cei care au trecut prin experiente similare. Chiar vreau sa iasa bine masina, sa fie vopsita profi :)

Am primit si lista service-urilor care au conventii de plata directa cu Asiban. Listez aici cateva care imi fac cu ochiul sa va dati si voi cu parerea despre ele:

1. Augsburg SRL

2. Central Service SRL (str. Dragos Voda)

3. Autonet SRL (calea Giulesti)

4. Top Lac Service SRL (Iuliu Maniu)

5. Nesty Auto Service SRL (sos. Berceni)

6. Dab Auto Serv (str. Cornu Luncii)

7. Automobile Bavaria (nu prea as duce-o aici din motive lesne de inteles...dar am zis totusi sa ramana ca optiune)

Ce ziceti? Experiente cu vreunul din aceste service-uri?