Jump to content

ACCIDENT TRAGIC

cotti

Recommended Posts

Conservarii? adica soferii pe 4 rotzi, sau mai multe, nu? Eu cred ca in 90% din cazuri motociclistii sunt de vina. Nu am nimic cu ei, dar frate, cand vine cu 200 km/h sau mai mult prin oras, si eu vreau sa fac stanga ca omu, ma asigur, nu vad nimic, si trec, si in secundele urmatoare ma pocneste. Eu ce vina am? dupa aia de cati motociclisti as fi injurat? Eu mereu ma asigur SI DE MOTOCILISTI, si chiar de BICICLISTI, dar cand omu vine cu viteza prea mare, scuze dar noi conservarii nu suntem de vina. Desi in cazul tipului cu opel, nu stiu ce sa zic. Sa o intorci cand ceva vine din fatza e nesimtire, chiar daca respectivul vine incet. Sau motocicleta rula muuult prea repede.

R.I.P.

Indiferent de circumstante...nu e deloc frumos sa zici asa ceva...

85568[/snapback]

nu e frumos, dar e sanatos pentru altii.

Odata cu experienta acumulata pe 2 roti, am constatat si urmatorul fapt: cei care nu sunt motociclisti nu sunt in stare sa estimeze nici macar aproximativ viteza cu care se deplaseaza o motocicleta, fie sofer de BMW sau de Dacie, fie el agent de circulatie sau o baba de pe trotuar, sau ucigasul lui Radu... etc. Este o preconceptie, o idee fixa de-a oamenilor care nu au nici o legatura cu fenomenul moto. Si tind sa cred ca are legatura directa cu zgomotul produs de marea majoritate a motocicletelor si cu ideile implementate de filmele americane despre motociclete. Ma intrebati de unde stiu? :blink: Pai mi s-a reprosat personal de sute de ori ca "am trecut cu viteza" cand eu stiu sigur ca nu aveam viteza in cazul respectiv. Si la 50-60 km/h, chiar si la 20-30 km/h se gasesc unii sa urce speriati pe garduri cand trec pe langa ei si sa ma injure, ca merg ca o racheta sau ca un nebun. Nu incercati sa ma convingeti ca toti motociclistii merg ca nebunii, pt ca eu unul adaptez viteza la conditiile de trafic intotdeauna si incerc sa ma protejez cat pot. Si Radu era foarte calm si cantarit, plus ca avea si familie si copil si nu cred ca a fost el de vina :)

Caz recent, de acu 2-3 zile: merg pe banda 1 ca sa fac dreapta in intersectie, dobitocul cu Dacia din fata, dar din banda 2 se trezeste in ultima secunda si trage si el dreapta. Exact prin fata mea, m-a obligat sa trantesc o frana de m-am ridicat pe roata din fata un pic, noroc ca viteza era mica, altfel se bloca roata si poate ma si imprastiam pe jos. L-am ajuns la semafor si il intreb: "Ce faci, kkt-ule? Nu te uiti in oglinzi?" La care aud: "Pai daca mergi cu viteza", dupa care a inceput tot el sa tipe la mine. Ma intreb cata viteza puteam sa am intr-o curba de 90 grade? A fost ideea fixa a soferului din masina si daca stateam pe loc tot zicea ca mergeam cu viteza. Ce sa mai zici? I-am dat si eu o bucata de cizma in usa de ciuda si sper ca data viitoare se va gandi mai bine inainte de a face manevre din astea, ca poate data viitoare da peste un nebun si nu scapa doar cu usa infudata, poate se trezeste chiar cu o casca in gura.

nu e frumos, dar e sanatos pentru altii.

Odata cu experienta acumulata pe 2 roti, am constatat si urmatorul fapt: cei care nu sunt motociclisti nu sunt in stare sa estimeze nici macar aproximativ viteza cu care se deplaseaza o motocicleta, fie sofer de BMW sau de Dacie, fie el agent de circulatie sau o baba de pe trotuar, sau ucigasul lui Radu... etc. Este o preconceptie, o idee fixa de-a oamenilor care nu au nici o legatura cu fenomenul moto. Si tind sa cred ca are legatura directa cu zgomotul produs de marea majoritate a motocicletelor si cu ideile implementate de filmele americane despre motociclete. Ma intrebati de unde stiu? :blink: Pai mi s-a reprosat personal de sute de ori ca "am trecut cu viteza" cand eu stiu sigur ca nu aveam viteza in cazul respectiv. Si la 50-60 km/h, chiar si la 20-30 km/h se gasesc unii sa urce speriati pe garduri cand trec pe langa ei si sa ma injure, ca merg ca o racheta sau ca un nebun. Nu incercati sa ma convingeti ca toti motociclistii merg ca nebunii, pt ca eu unul adaptez viteza la conditiile de trafic intotdeauna si incerc sa ma protejez cat pot. Si Radu era foarte calm si cantarit, plus ca avea si familie si copil si nu cred ca a fost el de vina  :)

Caz recent, de acu 2-3 zile: merg pe banda 1 ca sa fac dreapta in intersectie, dobitocul cu Dacia din fata, dar din banda 2 se trezeste in ultima secunda si trage si el dreapta. Exact prin fata mea, m-a obligat sa trantesc o frana de m-am ridicat pe roata din fata un pic, noroc ca viteza era mica, altfel se bloca roata si poate ma si imprastiam pe jos. L-am ajuns la semafor si il intreb: "Ce faci, kkt-ule? Nu te uiti in oglinzi?" La care aud: "Pai daca mergi cu viteza", dupa care a inceput tot el sa tipe la mine. Ma intreb cata viteza puteam sa am intr-o curba de 90 grade? A fost ideea fixa a soferului din masina si daca stateam pe loc tot zicea ca mergeam cu viteza. Ce sa mai zici? I-am dat si eu o bucata de cizma in usa de ciuda si sper ca data viitoare se va gandi mai bine inainte de a face manevre din astea, ca poate data viitoare da peste un nebun si nu scapa doar cu usa infudata, poate se trezeste chiar cu o casca in gura.

87053[/snapback]

De ce au o parte din motociclisti impresia ca trebuie sa-si faca dreptate singuri

""I-am dat si eu o bucata de cizma in usa de ciuda si sper ca data viitoare se va gandi mai bine inainte de a face manevre din astea, ca poate data viitoare da peste un nebun si nu scapa doar cu usa infudata, poate se trezeste chiar cu o casca in gura.". Eu nu am auzit vreodata de un sofer care sa se dea jos la vreun motociclist si sa incerce sa-si faca dreptate singur. , desi uni poate merita . Zilele trecute stateam la semafor pe Calea Victoriei pe la Cazino Victoria , si un viteaz de motociclist , s-a gandit el ca mai bine le i-a fata la toti si sa ajunga el primul la semafor printre masini . Si surpriza , ce se intampla , nu stiu ce a facut s-a dezechilibrat sau pur si simplu nu a avut loc , ca i-a infundat destul de rau usa unui opel vectra . Acum intrebare pentru ANUMITI motocicliosti : Ce ar fi trebuit sa-i faca soferul Opelului acelui motociclist ?

eu nu consider ca imi fac dreptate, este educatie :blink: tot acum cateva zile m-a atins un mos cu o dacie din spate. pur si simplu mi-a atins cauciucul cu bara fata in timp ce mergeam. normal ca m-am dezechilibrat. l-am tras pe dreapta la o discutie. a iesit mosul speriat, tremurand si cerandu-si scuze, cat pe ce sa-mi pupe mana. m-am topit imediat si eu, ca doar nu sunt bovina :) si uite asa am purtat cu mosul o ora de educatie civilizata: "Vezi, tataie, asta este o motocicleta, nu un OZN. Iar asta este un motociclist, nu extraterestru. E si el om ca si tine, are familie acasa, ai si tu un pic de grija". Recurg la palme si cizme numai in cazul dobitocilor, care in plina vina sunt cu gura mare si cei care fac chestii urate intentionat. Edited by cyborg

eu nu consider ca imi fac dreptate, este educatie :blink: tot acum cateva zile m-a atins un mos cu o dacie din spate. pur si simplu mi-a atins cauciucul cu bara fata in timp ce mergeam. normal ca m-am dezechilibrat. l-am tras pe dreapta la o discutie. a iesit mosul speriat, tremurand si cerandu-si scuze, cat pe ce sa-mi pupe mana. m-am topit imediat si eu, ca doar nu sunt bovina :) si uite asa am purtat cu mosul o ora de educatie civilizata: "Vezi, tataie, asta este o motocicleta, nu un OZN. Iar asta este un motociclist, nu extraterestru. E si el om ca si tine, are familie acasa, ai si tu un pic de grija". Recurg la palme si cizme numai in cazul dobitocilor, care in plina vina sunt cu gura mare si cei care fac chestii urate intentionat.

87105[/snapback]

Sa stii ca sunt o gramada de tampiti in tot felul de masini care se gasesc sa iti taie calea chiar daca tu esti pe motocicleta sau in tanc....poti sa incerci tu sa faci cata educatie vrei...accidentele in care sunt implicati motociclisti nu vor scadea ptr ca oamenii sunt prea ignoranti...

"...asta este o motocicleta, nu un OZN. Iar asta este un motociclist, nu extraterestru" asta e un lucru pe care motocilistii,in primul rand ar trebui sa-l inteleaga...

R.I.P.

In cazul din topicul asta (cel din Arad) nu pot sa ma pronunt pentru ca nu stiu destule. Dar stiu urmatoarele. Semnul de inceput de localitate in Arad (dinspre Timisoara) e inainte de calea ferata. Asta inseamna ca acolo unde a fost accidentul, era in localitate. Si as putea sa jur ca daca motociclistul mergea cu viteza legala putea sa opreasca in siguranta.

Din pacate, eu unul nu prea am cum sa dau circumstante atenuante motociclistilor, in general. Ba mai mult, stau si ma gindesc si nu imi aduc aminte de nici macar o singura data cind sa fi vazut vreunul mergind civilizat. Niciodata. In oras sint tot timpul cei mai smecheri, se baga printre masini sau daca nu au loc, pe contrasens. Iar in afara orasului... e teroare. Nu mai demult de duminica veneam spre Bucuresti, si intre Sighisoara si Brasov faceau aia depasiri in zig-zag, o masina depasita pe acostament, urmatoarea pe contrasens. Nu oarea sa le pese prea mult de traficul care vine din fata. :) Si erau vreo zece in total. Nu prea le-a pasat ca eu veneam pe contrasens si nici cu ce viteza (da, era mai mare decit cea legala, dar era mai mica decit a lor!). Am lasat jumatate din cauciucuri pe acolo. :) Niste timpiti. Din pacate or sa moara ca mustele pentru ca nu sint capabili sa invete din greselile (prietenilor si semenilor) lor. Si se mai si cred invincibili. :blink: :)

thebe: accidentul s-a produs la bariera aia dinspre vladimirescu, si a fost total vina soferului masinii....iti zic sigur

87300[/snapback]

Calin, sa inteleg ca nu s-a petrecut pe partea dinspre Arad a barierei? Imi scapa mie ceva? Era in localitate sau nu?

Baiatul cu motorul a stat primul la bariera.Fiind primul si pe motor, normal a plecat mult in fata de restu, iar un opel astra a intrat in depasirea coloanei pe contrasens ( sau o vrut sa intoarca asa ceva) si chestia asta si in curba...unde soferul nu putea sa vada daca vine ceva..orice..... + ca e si linie continua acolo. mai e ceva de zis?

s-a intamplat la intrarea in Arad dinspre vladimirescu, baiatu cu motorul venea inspre Arad, aproape de sensul de la Selgros.

edit: nu era in localitate

Edited by Calin325

Baiatul cu motorul a stat primul la bariera.Fiind primul si pe motor, normal a plecat mult in fata de restu, iar un opel astra a intrat in depasirea coloanei pe contrasens ( sau o vrut sa intoarca asa ceva) si chestia asta si in curba...unde soferul nu putea sa vada daca vine ceva..orice..... + ca e si linie continua acolo. mai e ceva de zis?

[...]

87425[/snapback]

Da... :blink:

Masina era lovita in stanga spate. Si daca a intors, trebuie sa NU fi fost linie continua. Nu stiu ce era. Dar lovita in spate stanga, cred ca era intoarsa demult. Faza cu depasirea coloanei, nu merge... Masina a fost lovita in spate stanga...

pai asa o zis la stiri...si asa mi-or zis si astia pe aici......na nusth.....oricum e ciudata treaba...... :blink:

87479[/snapback]

La stirile care le-am vazut eu au spus ca motociclistul pare a fi de vina. Politistul spunea asta. Nu stiu, nu aprob. Dar masina, am vazut-o si era lovita stanga spate...

Pai tu ai spus ca stii sigur ca soferul era de vina... :)