Jump to content

cutie automata

costinn

Recommended Posts

Adevaru e ca nu am experienta, cunostintele necesare sa fac un soft ca cei din Budapesta (mai ales tipurile de ecu de ultima generatie) si cum nu vreau sa vina clientii inapoi la mine sa-mi zica ca schimba cutia cu socuri sau ca e zgomotos motorul ii las pe profesionisti sa modifice softurile (in cazul meu cei din Budapesta cu care colaborez).

Una peste alta si dupa cum ai afirmat si tu e recomandat softul original pentru a vedea daca se amelioreaza situatia. Cu toate ca este posibil sa ajungem la vorbele lui @Ciupanezu "probabil ca e deja afectata" :)

ps: oricum cine a facut softul asta de 640nm la 530d automat care are stock 500nm nu prea e in mintile lui....

Daca patineaza deja cutia, e clar ca nu se va rezolva prin schimbarea soft-ului, asta inseamna ca e deja uzata.

Nu a zis ca ar patina, merita incercat macar pentru a vedea daca se amelioreaza zgomotul de la motor si poate poate isi mai revine si cutia.

am pus softul original si am simtit cum masina si'a schimbat total mersul

in primul rand cand franez si schimba in treapta inferioara nu se mai simte

in al doilea rand nu mai merge asa haotic :lol: cand apasam pe acceleratie trebuia sa lucrez foarte fin cu ea ca derapa foarte repede

si cu motorul nu stiu ce sa zic ca a fost zgomot afara si nu am remarcat

dar oricum una peste alta sunt multumit cum merge acum cu softul BMW

ce 220 de caluti nu mai inseamna nimic? :) nu de prosti au facut aia doar 220 si nu mai mult pe motorul asta :lol:

in al doilea rand nu mai merge asa haotic :) cand apasam pe acceleratie trebuia sa lucrez foarte fin cu ea ca derapa foarte repede

Unii fac si asemenea magarii. Ca sa para ca are mai multa putere unii meseriasi in tunareli modifica raspunsul pedalei de acceleratie. Se modifica caracteristica astfel incat pedala sa actioneze de la minim la maxim pe o portiune foarte scurta din cursa pedalei. Multi interpreteaza asta ca o crestere de putere - mama, pai daca de abia ating pedala si se duce asa iti dai seama cum face daca o apas la podea? E prosteala pe fata, puterea nu creste de fapt de loc si masina devine foarte greu de controlat.

Bine ca ai gasit soft-ul vechi si ca masina si-a revenit.

in al doilea rand nu mai merge asa haotic :lol: cand apasam pe acceleratie trebuia sa lucrez foarte fin cu ea ca derapa foarte repede

Unii fac si asemenea magarii. Ca sa para ca are mai multa putere unii meseriasi in tunareli modifica raspunsul pedalei de acceleratie. Se modifica caracteristica astfel incat pedala sa actioneze de la minim la maxim pe o portiune foarte scurta din cursa pedalei. Multi interpreteaza asta ca o crestere de putere - mama, pai daca de abia ating pedala si se duce asa iti dai seama cum face daca o apas la podea? E prosteala pe fata, puterea nu creste de fapt de loc si masina devine foarte greu de controlat.

Bine ca ai gasit soft-ul vechi si ca masina si-a revenit.

iti spun sincer ca m'am plimbat azi toata ziua cu masina si merge foarte bine si cu softul bmw :lol: chiar mullllt mai bine

acum parca merge mai controlat iti dau un exemplu daca mergeam cu 60 km/h si apasam pedala la fund masina incepea sa se miste de fund noroc cu dsc'ul :)

ideea era ca nu vroiam sa bag mii de euro in masina mai bine precaut :)

E prosteala pe fata,

Ciptuningul in general este prosteala pe fata.Chiar daca exista un castig de putere la o anumita turatie apare o pierdere in alta parte.Pe langa asta apar diverse probleme, gen ralanti instabil la o anumita temperatura, noxe marite, nu mai spun iar de uzuri.

Un profesionist in ciptuning trebuie sa faca soft si pentru cutia automata daca schimba softul de la injectie.Computerele lucreaza tot timpul impreuna.In general tunerii cumpara un cablu, un lapto,p si se bazeaza pe un soft primit de la nu stiu ce firma obscura.