Jump to content

Catalizator?

Recommended Posts

Salut

Stie cineva daca piesa evidentiata in desen este un catalizator? Problema mea este ca acum un an niste "mecanici" priceputi mi l-au anulat pentru ca zic ei este infundat.din pacate masina dupa acea a inceput sa acoata un miros intepator si urat si parca nu mai trage cum trebuie.Zilele acestea mi-am luat un catalizator universal si ma gandeam sa l montez inapoi ,dar mi frica sa nu fac vreo prostie.L-a mai anulat cineva?Masina 320d 2000

post-746-1249394462_thumb.jpg

Primul trebuie sa fie filtru de particule ca vad ca are sonda lambda...dieselurile fara filtru nu au lambda...

Goleste corpul care ti l-au scos si pune-l inapoi. O parere...sau cel putin asa as face eu :)

Edited by duxter

Primul trebuie sa fie filtru de particule ca vad ca are sonda lambda...dieselurile fara filtru nu au lambda...

Goleste corpul care ti l-au scos si pune-l inapoi. O parere...sau cel putin asa as face eu :)

masina este euro 3 si nu cred ca are filtru de particule.Ma intreb daca ii pun un catalizator universal este vreo sansa sa bulesc ceva?ce sa golesc?Ei mi-au pus o simpla teava in loc

Edited by gojy

Nu cred ca faci mare lucru...in mod normal daca cat. era infundat si l-au scos ar trebui sa traga mai bine nu mai prost...asta in cazul in care ala e catalizator... Mai bine mergi la cineva care se ocupa cu evacuari sa iti faca treaba buna, nu la Mitica sudoru' :)

Nu cred ca faci mare lucru...in mod normal daca cat. era infundat si l-au scos ar trebui sa traga mai bine nu mai prost...asta in cazul in care ala e catalizator... Mai bine mergi la cineva care se ocupa cu evacuari sa iti faca treaba buna, nu la Mitica sudoru' :)

Acel "Mitica Sudoru " sunt de fapt cica cei mai buni din Cluj in esapamente.Cei din cluj stiu probabil la cine ma refer....Am fost la ei acum un an cu racordul flexibil rupt.Mi l-au inlocuit si bonus mi -au facut si "tuningul" asta de care vorbesc aici.Dupa un an si ceva ma duc inapoi la ei pt ca simteam din nou miros de gaze in masina ,si dupa ce se baga sub ea constata ca racordul scapa gaze din cauza ca nu era sudat bine de la inceput.Culmea e ca ma intreaba ca unde mi-am facu lucrarea aia de 2 lei.Cand le-am spus ca la ei.....au tacut si nu au vrut sa-mi ia banii

Piesa incercuita de tine este un catalizator.Masina ta are 2 catalizatoare si o toba finala,daca ai anulat unul sau ambele catalizatoare e normal sa miroasa urat si sa polueze mai mult dar nu sa-ti scada puterea...s-ar putea sa ai alte probleme de nu mai trage...Eliminarea catalizatorului iti da un cuplu mai bun si cativa caluti in plus...

Piesa incercuita de tine este un catalizator.Masina ta are 2 catalizatoare si o toba finala,daca ai anulat unul sau ambele catalizatoare e normal sa miroasa urat si sa polueze mai mult dar nu sa-ti scada puterea...s-ar putea sa ai alte probleme de nu mai trage...Eliminarea catalizatorului iti da un cuplu mai bun si cativa caluti in plus...

Asa mi-au spus si ei atunci dar ceva nu se leaga....E prea mare coincidenta ca masina nu a mai tras de cand l-au anulat.Si ma mai intreb daca nu cumva piesa cu nr 15 din desen nu e ceva senzor care citeste anumite valori.Daca e enulat al doilea catalizator ,senzorul va mai citii valori exacte?ce face acel senzor?Nu el "dicteaza" amestecul?

Piesa 15 e sonda lambda si masina ta nu cred ca are...Eu am un 320 D din 2001 si am eliminat ambele catalizatoare si nu am sonda respectiva,in schimb se simte cuplu si ceva putere in plus :)

Ai dreptate.Am fost acum la masina si m-am uitat dar nu am nici un senzor pe catalizator.

Si mai iei ITP-ul fara spaga?

DA....masina este euro 4 si este trecuta in acte euro 3 :lol: ...si oricum ies noxe de euro 5 la ce aparatura au handicapatii astia

p.s. era unu cu un e60 acolo 2007-2008 530d ...si i-au zis aia... "pfaaii, ti-au iesit noxe 0 ,bune masinile astea "... :)

Edited by POIUYT