Jump to content
Intalnire BMW Club 2025, hai si tu! Acum votam locatia si luna cand va avea loc. ×

bmw 520i M50 automatic

DTM

Recommended Posts

ce ziceti de trade-ul asta BMW 520iM20 an 90 E34 manual-- pt 520iM50 E34 automatic an 91???

ce-i care au automatic rog sa ma ajute in alegerea unei decizii corecte.

multumiri anticipate.

Shi pe mine m-ar incanta un E34 automat. Dar unul mai puternic, de la M50B25 in sus...

Merge, totushi, shi un 150CP :blink:

Ce ash face eu in cazul tau:

- ash verifica sa fie automata in 5 trepte (in topicul de automata vs manuala, pe undeva, mi s-a raspuns mie cu tipurile de automate de pe E34; pe motoarele mai mici ai mari sanse sa gaseshti cutie in 4)

- ash verifica cum schimba shi in eco shi in sport (cat de lin si la ce ture)

Am auzit multe cazuri de automate care sau cam zapacit DUPA ( ! ) ce li s-au schimbat consumabilele... Cum verifici asta, tu shtii...

Cu dotarile cum ieshi din schimbul asta?

pai trecerea de la 129cp la 150cp eu zic ca o sa fie evidenta :blink:

stiam ca cutiile automate sunt mai pretentioase dar ma gandesc ca in cazul automatei mai iti ramane un sfert de creier liber pt trafic :)

oricum nu am mai avut niciodata un automatic dar am condus un v8 automatic,senzatia e deosebita...

asta cu treptele nu stiu inca dar o sa ma uit ecact sa vad cum schimba

pai masina are:trapa,ceas analogic,computer de bord electronic,volan de M,trapa(manuala),cotiere,oglinzi el,jante mici de 15.

Nu e extrem de dotata dar asta nu ma cam deranjeaza ca pot eu sa montez geamuri el,trapa el,si alte gadgeturi...

Ce m-a atras la ea a fost motorul M50B20 si computerul el,culoarea indigo metalizat,si bineinteles anul '91.

cam asta ar fii...

astept pareri.

pai trecerea de la 129cp la 150cp eu zic ca o sa fie evidenta :)

stiam ca cutiile automate sunt mai pretentioase dar ma gandesc ca in cazul automatei mai iti ramane un sfert de creier liber pt trafic :)

oricum nu am mai avut niciodata un automatic dar am condus un v8 automatic,senzatia e deosebita...

asta cu treptele nu stiu inca dar o sa ma uit ecact sa vad cum schimba

pai masina are:trapa,ceas analogic,computer de bord electronic,volan de M,trapa(manuala),cotiere,oglinzi el,jante mici de 15.

Nu e extrem de dotata dar asta nu ma cam deranjeaza ca pot eu sa montez geamuri el,trapa el,si alte gadgeturi...

Ce m-a atras la ea a fost motorul M50B20 si computerul el,culoarea indigo metalizat,si bineinteles anul '91.

cam asta ar fii...

astept pareri.

85435[/snapback]

Abia l-am vandut pe-al meu. Deja mi-e dor de el :blink: Cat cere pe automat?

3500 euro e pretul la automatic din 91.

86280[/snapback]

Thx! Pretul e bun, daca masina nu are probleme, merita. Eua am dat-o pe-a mea cu 4500. Era din 92, e adevarat, si avea km putini. Trebuie verificate totusi curgerile de ulei, la automatice se vad, daca o urci pe un elevator. Uleiul ATF de cutii e rosu (asa ar trebui, cel putin), se vede imediat. Si trebuie sa verifici daca s-a schimbat uleiul si filtrul, la automatele astea ar trebui, indiferent cate pareri contra o sa auzi.

intradevar nu e acelasi feeling,dar ma gandeam ca o iau relativ in bani buni,masina fiind mai tanara cu un an ca si actualul :blink:

treaba cu dotarile intradevar e inervanta(fara clima,geamuri el...)

ma mai gandesc ca vad ca masinile s-au mai eftinit.

proprietarul mi-a spus ca are un consum de 20,ceea ce m-a cam speriat putin fie el automatic;la un consum din asta mai bine recurg la un 535...

proprietarul mi-a spus ca are un consum de 20,ceea ce m-a cam speriat putin fie el automatic;la un consum din asta mai bine recurg la un 535...

86985[/snapback]

Probabil nu e tocmai pusa la punct, n-ar trebui sa consume atat. Mie nu-mi lua mai mult de 14-15 in Bucuresti, in zile cu trafic infiorator, iarna. In regim normal de oras 12,5-13.

Consumul ala nu e normal, e cauzat de vre-o problema; la motor sau la pompa benzinariei de unde alimenteaza el :blink:

Din cate am aflat eu, cel mai probabil automata e in 4 trepte... asta impreuna cu lipsa acuta a optionalelor, m-ar da inapoi pe mine...

asta ma gandeam si eu.totusi consumul masinii asteia la un 2L e faimos :)

deci sa inteleg ca asta ar fi consumul relativ la un 520i automatic E34=12.5->13.

mie-mi convine :blink:

deci sa inteleg ca asta ar fi consumul relativ la un 520i automatic E34=12.5->13.

mie-mi convine  :blink:

87254[/snapback]

Conteaza si cum il conduci. Daca vrei sa-l omori, ajunge si la 18... Desi, daca vrei sa-l omori, mai bine iei unu' cu transmisie manuala. Pt. automata, mai valabil e un 525. Si asa, motorul de 2000 e un pic subdimensionat pt 1500 de kile de BMW seria 5, dupa cum bine imi zicea si mie un cunoscator acum cateva luni...

• 4 weeks later...
ce ziceti de trade-ul asta BMW 520iM20 an 90 E34 manual-- pt 520iM50 E34 automatic an 91???

ce-i care au automatic rog sa ma ajute in alegerea unei decizii corecte.

multumiri anticipate.

85019[/snapback]

iti recomand sa nu iei automatu pt ca se schimba vitezele in 3,4000 de ture,si modele mai vechi precum ala din 91 care vrei sa il iei tu e in 4 trepte,si am auzit ca sunt ceva probleme la astea cu transmisie steptronic, din ce stiu eu la astea mai vechi e bun tiptronic,cand am fost de mi-am luat eu 520i din autovit,mai vindea un tataie 520 automat,consum 20%,mi-a spus k e normal sa consume asa,ala ma ducea la sapa de lemn !!:blink:)

Edited by lucian1