Jump to content

Isofix

locdeparcare

Recommended Posts

Costa prea mult transportul din uk in ro.. am vorbit cu amica asta a mea.. si in cazul in care ar gasi o oferta buna la scaun, ar ajunge cu tot cu transport la acelasi pret ca in romania... <_<

dar cu ebay-ul le ai ? eu nu am mai comandat niciodata de pe ebay, dar ma bate gandul, ca vad o gramada de britaxuri chiar pana in 100$..plus cat o mai fi transportul, tot e o afacere.

• Replies 55
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Costa prea mult transportul din uk in ro.. am vorbit cu amica asta a mea.. si in cazul in care ar gasi o oferta buna la scaun, ar ajunge cu tot cu transport la acelasi pret ca in romania... <_<

dar cu ebay-ul le ai ? eu nu am mai comandat niciodata de pe ebay, dar ma bate gandul, ca vad o gramada de britaxuri chiar pana in 100$..plus cat o mai fi transportul, tot e o afacere.

In ce tara traim.... :) ,,Cica,, am intrat in UE. Penibila situatie (sa nu livreze si in Romania). Ma rog. Revenind, de pe ebay nu am cmparat niciodata. O sa intreb si eu si ne sfatuim. :bashwall:

Eu am comandat de pe ebay si e relativ ok. Cateodata ai noroc si iti vine "marfa" in stare perfecta, alteori nu.

Exemple:

-am luat de pe ebay janta de E60 cu 165 de euro transport cu tot in stare perfecta ( :) )

-am luat set de roti de iarna pt E60 cu 350 de euro stare f buna cu ridicare de la vanzator si plata pe loc. Vanzatorul nu a aparut la intalnire desi facusem 1600km din Ro pana in De. ( :bashwall: )

Deci dupa cum iti este norocul...

P.S. Se pare ca nici la E60 nu vine standard cu isofix <_>

P.S. P.S. In ianuarie voi deveni tatic deci si pe mine ma intereseaza :unsure:

Eu am comandat de pe ebay si e relativ ok. Cateodata ai noroc si iti vine "marfa" in stare perfecta, alteori nu.

Exemple:

-am luat de pe ebay janta de E60 cu 165 de euro transport cu tot in stare perfecta ( :) )

-am luat set de roti de iarna pt E60 cu 350 de euro stare f buna cu ridicare de la vanzator si plata pe loc. Vanzatorul nu a aparut la intalnire desi facusem 1600km din Ro pana in De. ( :bashwall: )

Deci dupa cum iti este norocul...

P.S. Se pare ca nici la E60 nu vine standard cu isofix <_<

P.S. P.S. In ianuarie voi deveni tatic deci si pe mine ma intereseaza :unsure:

.... deci sa iti traiasca !!! :blink: Facem un colet de 3 bucati :blink:> Ne ajutam unii pe altii :wub:.

Nu as putea SUDA pe masina mea niste urechi/cleme de care sa prind scaunul (dotat cu ISOFIX)? Stiti vreun mecanic SUDOR :) care ar putea sa ma consulte sa vaza daca se poate face acest lucru? Multumiri.

PS - am scris vaza ca sa evit dadofonia....sa vada daca <_<

Edited by locdeparcare

P.S. P.S. In ianuarie voi deveni tatic deci si pe mine ma intereseaza :blink:

Felicitari ! habar n-ai ce te asteapta.. <_ : :bashwall: bucura-te cat mai poti.. :wub: :unsure:>

Multumesc, multumesc !!! :blink:

Nu as putea SUDA pe masina mea niste urechi/cleme de care sa prind scaunul (dotat cu ISOFIX)? Stiti vreun mecanic SUDOR :wub: care ar putea sa ma consulte sa vaza daca se poate face acest lucru? Multumiri.

PS - am scris vaza ca sa evit dadofonia....sa vada daca :wub:

Cred ca nu se merita. Trebuie decupat din spatar, plus ca nu stiu de ce se poate suda sistemul. Apoi nu prea as avea incredere in suduri...

Parca tot mai bun in cazul cand lipseste isofix este sistemul bazat pe centuri

isofixul e un sistem auxiliar si optional, prins de structura caroseriei cu niste suruburi speciale...

in final, scaunelul pt copii va trebui fixat cam odata si pt totdeauna, altfel e dificil sa il tot bagi/scoti daca nu ai isofix original...

trebuie evitata SUDURA directa pe caroserie, e un proces distructiv pt metal... mai bine incerci un sistem de prindere care sa poata fi atasat la prinderile centurilor in caroserie...

Aveti dreptate - sudura pe caroserie NU BUN <_<. Daca gasesc vreun priceput sa imi confectioneze o bara profil dreptunghiular (sau o platbanda) de care sa prind - sudez 2 urechi de care sa prind scaunul copilului, cred ca as face operatiunea.

Acesta este un filmulet despre cum se comporta un scaun prins cu centurile de siguranta:

Sistemul ISOFIX tine scaunul rigid si nu il lasa sa se balanseze - fata spate, stanga dreapta.

Cu totii cred ca suntem de acord ca ISOFIX este mai FIX decat centurile dar din pacate multe masini nu il au. De aceea ma gandeam la o ,,improvizatie,, SIGURA pentru a putea folosi acest sistem.

Initial stiam ca am isofix, apoi dupa ce am vazut ceva poze nu mai credeam...

Acum din cate am citit pe e60.net se pare totusi ca am isofix...

Mai trebuie insa acest adaptor:

Stiti ceva de el?

nu. nu adaptorul asta iti trebuie. daca ai isofix pe masina, adaptorul este numai in fctie de marca scaunului pt care optezi.exista chiar unele scaune care nu cer neaparat adaptor.

LE: adica nu adaptorul asta in mod special.

Edited by aeerdna

Adaptorul nu este de la scaun. Este produs de BMW, are part number de BMW. Nu il gasesc acum, trebuie sa caut. Fusese poza postata pe e60.net impreuna cu partnumberul insa mai multe explicatii nu dadea.

Poate fi o adaptare de la sistemul de prindere aflat in scaune si isofix-ul de la exterior?

Pai si eu am isofix tot pe bmw si nu am nevoie de alt adaptor decat cel fabricat pentru firma scaunului, deci nu fabricat pt bmw. Iar sistemul isofix in sine nu cred ca difera de la o masina la alta.. Iti spun doar cum e la masina mea.. sunt "putele" alea de la isofix care ies din bancheta, e adaptorul isofix peg perego care arata asa si peste, scaunul.

• 2 weeks later...
eu iau zilele astea un britax-romer de pe okazii. am castigat licitatia si sa vad cand am timp sa-l ridic. revin apoi cu pareri.

Ti-ai luat? Eu caut un SUDOR care sa ma ajute cu confectionarea ISOFIX - ului de pe masina (urechile acelea in care vine prin scaunul). Daca stiti pe cineva priceput intr-ale sudurii... rog dati-mi de stire. Multumesc. <_<

Salut!

Eu am ISOFIX pe masina si scaun 9-18kg de la MAXICOSI fara Isofix. Prins in centura sta f.bine, daca e prins corect.

Oferte f.bune gasesti pe ebay.de, chiar si scaune BMW originale. Gasisem unul cu Isofix folosit 1 luna, care s-a dat cu 110euro. Licitasem pt el dar intre timp l-am primit pe asta.

Ex: scaun BMW cu Isofix

Este vreun coleg care are ISOFIX pe masina lui si cu care as putea sa ma vad maxim 15 minute sa iau si eu dimensiunile de la urechile in care se prinde scaunul prevazut cu ISOFIX? Deasemeni daca aveti pe undeva un ghid de demontat bancheta din spate a masinii - pot sa trag si eu de ea... dar sa nu se rupa ceva. <_< Multumiri. Nu uitati de sudor ! :)

Tu chiar vorbesti serios cu sudatul pe masina <_< ????????

Iarta-ma ca-ti spun dar sa inteleg ca ai avea incredere mai mare in mana unui sudor necunoscut decat in experienta unor producatori renumiti care prind scaunele cu centura? Este totusi vorba de un copil, mai ales de al tau, banuiesc.

Dupa sudura o sa-i faci crash-test sa vezi daca tine? Ma indoiesc....

Un sfat prietenesc: RENUNTA LA IDEEA CU SUDATU'!!! Ai incredere in prinderea cu centura.

Tu chiar vorbesti serios cu sudatul pe masina <_< ????????

Iarta-ma ca-ti spun dar sa inteleg ca ai avea incredere mai mare in mana unui sudor necunoscut decat in experienta unor producatori renumiti care prind scaunele cu centura? Este totusi vorba de un copil, mai ales de al tau, banuiesc.

Dupa sudura o sa-i faci crash-test sa vezi daca tine? Ma indoiesc....

Un sfat prietenesc: RENUNTA LA IDEEA CU SUDATU'!!! Ai incredere in prinderea cu centura.

Pai o prind in centura. Sudura era suplimentara. :) Isofixul adica.

@locdeparcare : vino la noi sa vezi. dupamiaza doar.. daca vrei, vbm pe pm.

Salut!

Eu am ISOFIX pe masina si scaun 9-18kg de la MAXICOSI fara Isofix. Prins in centura sta f.bine, daca e prins corect.

Oferte f.bune gasesti pe ebay.de, chiar si scaune BMW originale. Gasisem unul cu Isofix folosit 1 luna, care s-a dat cu 110euro. Licitasem pt el dar intre timp l-am primit pe asta.

Ex: scaun BMW cu Isofix

sa-l stapaniti sanatosi !

mi-e asa peste mana ebay-ul, de nu-ti imaginezi.. mai intai cont paypal.. apoi o groaza de detalii, de livrare, de faptul ca nu pot vedea al occhio produsul.. mi-e ca ma complic..

deci azi dimineata a vandut tipul asta scaunul.. <_< si eu licitasem de ieri seara, dar nu l-am sunat pana acum... :) :bashwall: :unsure: :blink: :blink: :wub:

Edited by aeerdna

Nu-ti trebuie neaparat cont Paypal. Eu am platit mereu numai prin transfer bancar (comision 20euro <_< ).

Ai dreptate, e bine sa vezi produsul, dar sunt vanzatori-firme care au lichidare de stoc, sau vanzatori cu 100% credibilitate care posteaza fotografii detaliate cu produsul. Trebuie doar sa cauti cu rabdare. Procedeul de cumparare e foarte simplu.

De ce nu licitezi la cel pe care l-am indicat mai sus?

Sau aici!