Jump to content

Accident Iasi

Mups

Recommended Posts

http://www.newsiasi.ro/eveniment/Stirea-zi...it-frontal.html

Dumnezeu sa-i odihneasca!

Totusi cat de farmat e loganul..incredibil, parca ar fi din carton. Sicriu pe roti! Ar trebui sa vada si nemtii epava asta, ca tot are asa mare cautare la ei. Nici degeaba nu as vrea un logan. Si costa mai mult decat E46-le care le-a curmat viata.

Edited by Mups@316i

VIDEO&FOTO de la locul accidentului facute la scurt timp de la producerea sa (sunt imagini cutremuratoare pentru marea majoritate). Cam multe se intampla pe drumurile astea din Romania...ma intreb daca mai avem vreo sansa de ameliorare a numarului de evenimente rutiere de pe soselele patriei noastre. :) Edited by Emiliannec

Un dezastru ce a fost in Iasi ieri seara. 3 oameni au murit iar 5 au fost raniti in urma accidentului provocat de un BMW(soferul acestuia care a scapat nevatamat a declarat ca din cauza unui Audi care l-a depasit cu viteza, in localitate, i-a taiat fata si din aceasta cauza a franat, derapand si intrand pe contrasens intr-un logan)

Mai multe detalii aici .ATENTIE! Sunt imagini inspaimantatoare!

aiurea drumul asta . l-am facut de sute de ori si am vazut zeci de morti , in special in letcani :)

la 3-4 zile are loc cate un accident grav aici .

credeti ca a fost un audi in trafic sau .. ?

e posibil sa mai fi fost si o alta masina.acum s-o vedea. Si eu am facut drumu ala de mii si mii de ori si inca il fac. Stiu ca sunt foarte multe accidente, dar nu avem ce face. Si sus acolo la antibiotice sau la avicola se intampla o gramada.

Ce pot sa zic. Odihneasca-se in pace si condoleante familiilor indoliate!

Greu de spus daca a fost sau nu si un Audi implicat...numai sa fi fost martori...Dumnezeu S-ai Odihneasca!

a fost cica un audi a8.

Rutiera: Masina ucigasa depasea pe contrasens

A fost gasit conducatorul autoturismului Audi, cel pe care dadea vina soferul din BMW. El are o alta varianta despre cum s-a petrecut accidentul, dar confirma fugarirea din trafic. Viitoarea sotie a soferului de BMW este in continuare in coma, iar alti doi copii sint tot in spital, cu rani grave.

Se pare ca BMW-ul mentinea o distanta mica fata de Audi si facea depasiri odata cu celalalt sofer. In ultima depasire, Audi s-a repliat pentru a evita impactul cu Loganul ce venea din fata, dar BMW-ul nu a mai avut timp sa revina pe sensul sau de mers. In plus, soferul autoturismului Audi a declarat ca nu a fugit de la locul accidentului, ci, dupa ce a dus masina la reprezentanta aflata la citeva sute de metri distanta, s-a intors la fata locului. Pina la momentul de fata al anchetei, politistii nu i-au gasit acestuia nici o vina pentru producerea accidentului. Din cele cinci persoane ranite in urma tragediei, trei sint in continuare in stare grava la spital.

Ambitie de sofer cu masina puternica

Soferul autoturismului presupus ca ar fi incurcat in trafic BMW-ul implicat in accident a fost identificat de politisti. Barbatul, Bogdan T., a recunoscut in fata anchetatorilor ca a efectuat o depasire peste linia continua, dar a sustinut ca nu l-a sicanat in trafic pe Tudor Ciobanu, soferul autorismului BMW. "A fost identificat si aseara (miercuri seara - n.r.) a venit la sediul Politiei si a fost audiat. A recunoscut ca a efectuat mai multe depasiri de la iesirea din Iasi, inclusiv a depasit autoturismul BMW implicat in accident, dar a mentionat ca nu l-a incomodat cu nimic in trafic", a spus subcomisarul Ioan Manole din cadrul Politiei Rutiere.

Potrivit politistilor, soferul masinii Audi a sustinut ca a intrat pe sensul sau de mers, in fata altor masini care circulau inaintea BMW-ului. Pina in acest moment al cercetarilor, cea mai plauzibila varianta despre producerea accidentului este aceea ca, dupa ce a fost depasit de Audi, soferul autoturismului BMW a intrat si el in depasirea masinilor care circulau in fata sa.

"Cel cu Audi a recunoscut ca a depasit BMW-ul si probabil acesta din urma, daca a vazut ca Audi depaseste, a crezut ca soseaua este libera si a intrat si el in depasire. Cel cu Audi a apucat sa intre pe sensul sau de mers, dar cel cu BMW s-a trezit cu Dacia Logan in fata si nu a mai avut ce face", a explicat unul dintre ofiterii care au facut cercetarea la fata locului.

In plus, spun politistii, barbatul care conducea Audi nu a fugit de la locul tragediei. El se indrepta catre reprezentanta Audi, unde a lasat masina pentru revizie, iar ulterior a revenit la locul accidentului. El a mai declarat agentilor de la Rutiera ca, dupa ce a revenit pe sensul de mers, a vazut in oglinda norul de praf rezultat in urma coliziunii dintre cele doua masini.

Bogdan T. a recunoscut in fata politistilor ca a facut depasirea pe linia continua, desi cind a inceput manevra era linie discontinua. "Din verificarile de pina acum reiese ca soferul autoturismului Audi poate fi cel mult sanctionat contraventional", spun politistii. De altfel, politistii au audiat si martori, care sustin varianta soferului de Audi. „Unul dintre martorii care au vazut toata scena se afla la reprezentanta Fiat. A confirmat faptul ca amindoi faceau o depasire, iar Audi a reusit sa se replieze", au mai spus politistii.

Femeia pasagera in BMW este in coma

Trei dintre victimele transportate la spital in urma accidentului se afla in continuare in stare foarte grava. Baiatul de doi ani si opt luni al barbatului care conducea autoturismul BMW nu a necesitat internare in spital, dar mama lui se afla in coma in continuare.

Mihaela Vitel, in virsta de 26 de ani, avea rani la nivelul capului, toracelui si membrelor si nu si-a revenit inca. Medicii spun ca urmatoarele 24 de ore vor fi decisive in cazul femeii, abia atunci vor putea spune daca va scapa sau nu cu viata. "Femeia este intr-o stare foarte grava, tot in coma, internata la Reanimare. Prognosticul este extrem de rezervat, abia in urmatoarele 24 de ore vom putea spune daca are sanse sau nu sa isi revina", a declarat dr. Florin Gramada, purtator de cuvint al Spitalului de Neurochirurgie.

Internata in Reanimare este si fetita in virsta de 11 ani, Andreea Amariei, care s-a lovit puternic la cap. "Fetita are un politraumatism cranio-cerebral, deocamdata nu a fost operata. Starea ei este una grava, nu stim cit va sta internata", a adaugat dr. Florin Gramada.

Ecaterina Dominte, in virsta de 10 ani, fata barbatului care si-a pierdut viata in urma accidentului, se afla internata la Spitalul de Copii, iar medicii spun ca starea ei este buna, desi are rani grave in zona capului si a abdomenului. "Pacienta are traumatism cranio-cerebral, contuzie de coloana vertebrala cervicala si toraco-abdominala. Este bine, si-a mai revenit", a precizat dr. Catalina Ionescu, purtator de cuvint al Spitalului Cinic de Ugenta pentru Copii "Sf. Maria".

Cele trei persoane ramin internate in spital, dar medicii spun ca pot interveni oricind complicatii. Accidentul s-a petrecut miercuri dupa-amiaza, in jurul orei 16. Autoturismul BMW, condus de Tudor Ciobanu, a intrat pe contrasens, unde s-a ciocnit violent de o Dacia Logan care venea spre Iasi. In urma impactului, trei persoane din Dacia, soferul Mugurel Fedeles (30 de ani), sotia acestuia, Narcis Fedeles (28 de ani), pasagera pe locul din dreapta, si Ion Dominte (40 de ani), pasager pe bancheta din spate, au decedat. Fiica celor doi soti, Ecaterina Dominte (10 ani) si nepoata celuilalt barbat decedat, Andreea Amariei (11 ani) au ajuns la spital. Din autoturismul BMW, logodnica soferului, Mihaela Vitel (26 de ani), si fiul celor doi, Luca, au fost transportati la spital.

Redusi mintal si soferul din audi, si cel din bmw. Drumul ala are 2 benzi pe sens (1 jumate de fapt), deci puteau astepta sa se elibereze banda 2. :) Totusi ciudata si atitudinea celui cu loganul, vede ca din fata ii vine un audi peste linia continua si el ramane totusi pe banda 2 ?!?!? :lol:

Redusi mintal si soferul din audi, si cel din bmw. Drumul ala are 2 benzi pe sens (1 jumate de fapt), deci puteau astepta sa se elibereze banda 2. :) Totusi ciudata si atitudinea celui cu loganul, vede ca din fata ii vine un audi peste linia continua si el ramane totusi pe banda 2 ?!?!? :lol:

poate mai era cineva pe banda intai si n-a avut incotro.altfel cred ca tragea el dreapta, stai fara griji. sau poate nu era atent.mai stii?

Ce soferi si oameni total idioti. Cum l-a sicanat ala cu Audi? Omul a depasit si a intrat la loc. Faptul ca nu vezi de masina din fata care depaseste si ea inseamna sicanare? Pai daca ai un gram de minte, te dai mai in stanga si vezi ce e in fata Audi-ului. Daca ai 2 grame de minte stai la 5m in spatele Audi-ului, il lasi sa depaseasca (care oricum depaseste rapid) si depasesti si tu. Iar daca ai 3 grame de minte si ceva experienta, intr-o faza de genul asta, te dai cat poti in dreapta si in cel mai rau caz il stergi pe cel care vine din fata, care si el din reflex va trage drepta- exact cum s-a si intamplat dupa urmele impactului, cu diferenta ca soferul BMW-ului a tras stanga.

Iar Dacia...nu avea voia sa se indoaie in halul asta. ma refer la faptul ca desi a fost lovita dreapta fata, a cedat bordul din partea stanga (a soferului). Sau e posibil sa nu fi purtat centura si de aceea volanul sa ajunga in halul in care a ajuns (in mod cert, in spate nu s-a purtat centura dovada fiind scaunul soferului dat peste cap).

Mult prea multa inconstienta pe drumurile noastre.

Interesant este faptul ca vinovatul daca nu are cazier va lua 2-3 ani cu suspendare, va fi obligat sa plateasca ceva daune (care daca anunta asigurarea lui, daunele vor fi platite de RCA) iar in 2 ani il vom avea coparticipant la trafic!!

Civilizatie, nu?!

Foarte urat accident :) ....fac si eu de multe ori drumul ala si e adevarat sunt multi nebuni in trafic :lol: ...nu inteleg totusi de ce a murit pasagerul din Logan aflat pe bancheta din spate ? Oare avea centura pusa ? Pt. cei care stiu exact era curba sau deal acolo ? De ce era linie continua ?

neatentie! cu o mare doza de idiotenie! doamne fereste! inconstienta curata! probabil ca nici soferul loganului nu era atent ca altfel ar fi tras dreapta pentru a evita impactul frontal...povestea cu soferul audiului o poate confirma doar Dumnezeu! din cate am inteles bmw-ul a franata deoarece se bagase audiul in fata!!! ceva de genull spunea soferul bmw-ului... cel cu audi zice ca a depasit si sa repliat la cateva masini inaintea bmw-ului!!! deci???

Sa tragi stanga de volan pt. a iesii in camp? Care camp? Campul de pe contrasens? Asta da prostie :) . Cred in varianta cum ca cel cu Bmw-ul a franat brusc si a pierdut controlul si l-a dus masina pe contrasens. Tragic , daca nu a tinut bine de covrig.

Logan-ul , inca odata ma dezamageste , cutie de carton .

Dumnezeu sa-i odihneasca!

Edited by Billy MPower

Pai a tras stanga pt. ca in dreapta era masina, altfel nu mai era pe contrasens in depasire nu? Iar soferul loganului cel mai probabil a zis ca are timp audiul sa intre, dar surpriza, in spate mai era o masina. Daca tinea la viata lui se dadea din timp pe banda 1, dar... numai el stie la ce-i era gandul. Edited by Mups@316i

Tot deplasat mi se pare sa tragi stanga , fie vorba si de o depasire , eu unul nu procedez asa , franez puternic si dupa ce trece masina pe care intentionam sa o depasesc ma bag repede dupa ea. Oricum , greseala mare , te bagi in depasire asa orbeste , tinandute dupa unu si altul?

am facut "prostia" sa vin din brasov spre bucuresti noaptea. eram pe zona cu serpentine (brasov-comarnic) si am avut parte de 3 surprize la iesirea din curbe. cate o masina in depasire care nu avea unde sa se bage.

primul cand a vazut ca vin imi dadea flashuri de disperare sa ii fac loc sa treaca, am tras pe dreapta si s-a incadrat in timp ce trecea pe langa mine.

al doi-lea aproape de sinaia un jeep (probabil ml mai puternic) s-a bagat la timp cu ajutorul meu ca am franat mult si m-am tras spre dreapta

al trei-lea a fost cel mai tare, se chinuia sa depaseasca un tir, am tras pe dreapta si a trecut pe langa mine in timp ce se afla tot in depasire. aveam geamu deschis si l-am injurat cat m-au tinut plamanii. degeaba

la ceva timp am oprit la parcarea cu suveniruri. in timp ce stateam pe margine si fumam o tigara, se baga unu in depasire chiar la inceputul curbei, ii apare in fata un tir, ii da flashuri tirul in timp ce frana violent, ala care depasea franeaza de disperare si se baga in spatele celui pe care il depasea. toata lumea se uita de pe margine anticipand accidentul care nu s-a intamplat.

chestiile astea chiar mi s-au intamplat, dar 3 intr-o zi sau intr-un interval asa scurt nu. parca am fost in zona crepusculara... sau poate ca nu. poate ca asa e la noi in romania, zi de zi zona crepusculara. sau poate ca asa suntem noi, frustrati ca nu avem sosele, dar oare chiar merita sa te bagi la risc in depasire, fie ce o fi? oare chiar merita sa ii arati lui ala din spate care te preseaza ca tu esti mai al dracu si depasesti 3 masini mai mult ca el sau ca masina ta poate mai mult. oare chiar merita sa depasesti o singura masina cand in fata ei mai sunt 100, ca sa ajungi acasa poate cu 1 minut mai devreme? 3 masini care au facut aceasi greseala grava im decurs de 30-40 min, sunt cam multe si arata cam ce se intampla pe sosele la noi. multi nebuni sau poate oameni care si-au pierdut rabdarea de tot.

revenind la topic, ala cu bmw-u e vinovat. ca el el vinovat sau nu, nu mai conteaza. 3 oameni nevinovati nu mai sunt. a ramas in schimb cu orgoliul neatins si i-a aratat el lui ala cu audi.....

Edited by B.M.W.