Jump to content

vibreaza volanul orice as face!

Recommended Posts

Am schimbat jantele ei originale care erau pe 15 cu unele pe 17 235/45 fata si 255/45 pe spate. Prima oara puse pe masina vibra foarte rau volanul la 60 km/h le-am dus la echilibrat si acum vibratia s-a mutat undeva in zona 75-85 km/h. Unde le-am echilibrat mi s-a spus ca vibratia poate aparea si din cauza faptului ca jantele nu au inele de centrare, dar treaba e ca au fost date jos tot de pe un 5 unde nu faceau absolut nimic! Profilele cauciucurilor sunt diferite dar pe fata la fel(continental sport) iar pe spate avon (unele cu profil randunica). Gradul de uzura undeva la 65-75% ...

Ceva solutii daca a mai intalnit cineva problema asta va rog!

Pai treaba sta asa -stiu ca unele au diametrul ala in mijloc mai mare (nu sunt sigur care ala facelift sau prefacelift) deci daca la tine butucul e mai mic atunci janta se centreaza numai cu suruburile si asta ar fi o chestie care ai putea s-o controlezi,daca gumele sunt 70% duse e posibil sa ai bataia si de la ele, sau cand le-ai roluit poate au dat buleala baietii! Edited by gabriel_525

• 4 weeks later...

cum ai rezolvat?

am aceeasi problema cu un set de jante ET20, pe alt E39 nu vibreaza deloc, la mine in jurul a 80kmh.

jantele sunt echilibrate si anvelopele sunt noi.

inelele nu se foloseau cand era diferit ET-ul? setul care imi face probleme se potriveste bine pe butuc.

multam.

L.E. tot pe 17 sunt si ale mele

Edited by sd_e39

Sal!

Poate sa difere butucul in functie de an si de motorizare. ET-ul este "adancimea" jantei. De exemplu la seria 5 trebuie ET20 sau mai mic, la seria 3 trebuie ET mai mare (35 - 38 sau asa ceva). Daca ET-ul este mare, vrei sa pui de pe 3 pe 5, ai nevoie de distantiere (flanse), altfel jantele o sa fie prea in interior.

Sal!

Poate sa difere butucul in functie de an si de motorizare. ET-ul este "adancimea" jantei. De exemplu la seria 5 trebuie ET20 sau mai mic, la seria 3 trebuie ET mai mare (35 - 38 sau asa ceva). Daca ET-ul este mare, vrei sa pui de pe 3 pe 5, ai nevoie de distantiere (flanse), altfel jantele o sa fie prea in interior.

multumesc pentru detalii! am mai invatat si eu ceva! :)