Jump to content

martor ulei rosu in bord

adrianP

Recommended Posts

salut. de un timp mi se aprinde becul rosu de ulei in bord, face asta mai ales la relanti, de cum o turez dispare. Mentionez ca am schimbat senzorul de presiune ulei si tot asa face. Sa fie pompa de ulei? Astept pareri. A masina este un 318 i e 36 motor m40

salut. de un timp mi se aprinde becul rosu de ulei in bord, face asta mai ales la relanti, de cum o turez dispare. Mentionez ca am schimbat senzorul de presiune ulei si tot asa face. Sa fie pompa de ulei? Astept pareri. A masina este un 318 i e 36 motor m40

Cauzele pot fi multiple incepand cu calitatea uleiului, filtrul de ulei, pompa de ulei sau cuzineti (joc in lagarele arborelui cotit).

Daca nu ai zgomote la rece venind din zona baii de ulei eu unul zic sa incepi cu schimbul de ulei + filtru, iar daca nu se rezolva, verificarea presiunii te edifica. Dar e preferabil la un service sa se intample chestia asta.

Cati Km ai, si ce ulei folosesti?

Edited by DanS

Cauzele pot fi multiple incepand cu calitatea uleiului, filtrul de ulei, pompa de ulei sau cuzineti (joc in lagarele arborelui cotit).

Daca nu ai zgomote la rece venind din zona baii de ulei eu unul zic sa incepi cu schimbul de ulei + filtru, iar daca nu se rezolva, verificarea presiunii te edifica. Dar e preferabil la un service sa se intample chestia asta.

Cati Km ai, si ce ulei folosesti?

+1 .

Edited by cris2dum

180000 dar eu stiu daca sunt reali :)? . Masina am luat-o din germania oricum. Uleiul l-am schimbat si filtrul Castrol 10w40. Ma gandesc sa nu fie ceva din motor ca de senzori m-am saturat. Am fost si la tester si nu am gasit erori, deci banuiesc ceva problema mecanica

am uitat, nici nu se infinge la accelerare cum ar trebui un 1.8. Si dacia lui tata trage mai tare in vit.1 si 2. La mine abia in a treia traga cat decat. Ma gandeam la ambreiaj sau sa se traga tot de la presiunea uleiului.

Nu are a face presiunea uleiului cu faptul ca nu trage masina....ca fenomene separate vorbesc. La km. astia nu se intampla sa ai probleme cu cuzinetii sau pompa, desi exceptii s-au mai vazut.

Verifica pe joja daca totusi uleiul nu e subtire in baie sau/si are nivel crescut. Posibil sa nu functioneze injectoarele corect (si sa nu traga) si atunci benzina nearsa (pishata de injector...scuze :) ) sa se scurga in baie si sa subtieze uleiul. Asa s-ar explica si absenta presiunii. Da foc uleiului de pe joja daca miroase a benzina si ti se pare subtire si atunci asta este

E doar o presupunere