Jump to content

BMW 320D 2002 vs Golf 5 2.0 TDI 2005

Chelos

Recommended Posts

Nu am zis ca am buget 7000 8000! am zis ca masinile alea 2 prin comparatie sunt la acel pret...doar ca sa alfu mai multe informatii.

DacĂŁ ai un buget mai mic de 7000 €, probabil te vei alege cu o maÂşinĂŁ slabĂŁ dacĂŁ vrei neapĂŁrat un BMW.

Trebuie sĂŁ ai ĂŽn vedere faptul cĂŁ preĂžul nu este mai mic degeaba, nimeni nu face opere de caritate.

PreĂžul scade ĂŽn funcĂžie de an, de km, de stare tehnicĂŁ Âşi opticĂŁ.

am condus doar 320d si este de vis...am condus golf 4 nu golf 5...am un prieten dar are masina in service poate il conving sa o conduc.

pentru mine cuvintele astea pe care le-ai scris mai sus spun tot ! :)

Ce spun cuvintele astea pentru tine? Nu am facut acest topic pentru remarci absurde.....ci doar sa ma informez.....Nu mai fiti asa de carcotasi....Va multumesc tuturor pentru sfaturile voastre, au fost foarte utile!!! Inca mai astept sfaturi:D

P.S Nu am gasit problemele comune la E46 :| daca mi-ati da un link ceva as fi recunoscator (m-am uitat la probleme si rezolvari dar sunt toate amestecate fiecare spune ce i s-a stricat etc ... un ghid ca la e39 ar fi util ms!!!!

Salut.

Despre un 320 mi-ar fi greu sa vorbesc. nu am avut niciodata unul in proprietate, asa ca ma rezum la golf.

Fratele meu conduce de doua luni de zile un g5 2.0 tdi dsg 2005.In contextul unor imprejurari, am alergat si eu aproximativ 1000-1500 km cu masina.

Manevrabilitatea masinii in oras e una foarte buna gratie servotrinicului. Foarte usor de parcat, multumita dimensinilor. Spatiul interior nu e unul recomandabil transportului multor pasageri. Chiar daca ampatamentul masinii e aproximativ acelasi cu cel al unui opel astra h, pare usor mai inghesuit decat opelul. (am avut un astra h cu care am parcurs aprox. 45.000 de km si mi-am facut o idee asupra dimensiunilor masinii ). Suspensia golfului nu recomanda abordarea gropilor si/sau canalelor cu dezinvoltura.E foarte zgomotosa atunci cand treci peste gropi,cratere,etc. Golful e pe jante de 15 si cred ca daca ar fi echipat cu jante pe 17/18, pe drumuri proaste si foarte proaste ar trancani tot ce se poate prin el.

Datorita volanului cu comenzi "+" / "-" pentru cutia dsg e foarte placut de condus in regim extraurban.

Personal, in cazul in care cineva ar opta pentru achizitia unui g5, as recomanda cumpararea unuia cu un nr de km decent pentru acest model, pana in 80-90 k km.

am condus doar 320d si este de vis...am condus golf 4 nu golf 5...am un prieten dar are masina in service poate il conving sa o conduc.

pentru mine cuvintele astea pe care le-ai scris mai sus spun tot ! :)

Ce spun cuvintele astea pentru tine? Nu am facut acest topic pentru remarci absurde.....ci doar sa ma informez.....Nu mai fiti asa de carcotasi....Va multumesc tuturor pentru sfaturile voastre, au fost foarte utile!!! Inca mai astept sfaturi:D

P.S Nu am gasit problemele comune la E46 :| daca mi-ati da un link ceva as fi recunoscator (m-am uitat la probleme si rezolvari dar sunt toate amestecate fiecare spune ce i s-a stricat etc ... un ghid ca la e39 ar fi util ms!!!!

Pai vezi ca nu sunt carcotas doar tu ai scris acolo si acum nu mai intelegi :lol: "am condus doar 320d si este de vis" pai ce alte sfaturi mai vrei sufletul tau deja s-a hotarat....vrea un bmw!!! :lol: :)

sti cum e...daca nimeresti unul bun zici ca merita si o sa fi super incantat daca nimeresti unul prost o sa zici ca ce cretini au fost aia care te-au sfatuit sa iti iei 320d :) si ca mai bine iti luai golf 5

parerea mea e ca in momentul de fata la banii aia gasesti un bmw dragut si in stare buna!

Vad ca multi au spus aceleasi lucruri dar cu alte cuvinte; nu mai citez

Eu unul nu vad nici un motiv pentru care sa merg cu bmw-ul E46 320D in oras. Ma simt mai bine in Golful 5 (e si mai fasneata, si mai dinamica, incape intr-un loc de parcare mai mic. Dezavataj ar fi doar motorul mai zgomotos si consumul de ulei de care nu scapi (creste doar nu scade).

Fiabilitate buna in conditii de exploatare normala.

La drum lung lucrurile se schimba. Ma simt mai bine in BMW 320D. E mult mai confortabil la drumurile lungi (mai ales scaunele cu reglaj lombar), consum mic daca cumperi cutia cu 6 trepte - in general este mai bine accesorizat (senzori ploaie, lumini, senzori parcare, navi).

Dezavantaj: Intretinere un pic mai scumpa; mai putine service-uri de profil BMW; turbo-lag mare fata de golf dat de turbina cu geometrie fixa.

Daca circuli99% in oras as lua Golf. Daca ai de parcurs drumuri lungi as inclina balanta catre BMW.

Edited by MOTANUL

relax. probabil te-au speriat unii care nu s-au dat niciodata cu un bmw de generatie mai noua. ai 2 conditii de indeplinit: cauciucuri de iarna bune si putina atentie.

Copii facuti din laba trista 8-| :-j

Cum aia 9000 km in 2 zile ai tai au fost, de fapt, vre-o cateva sute, rezulta, conform algoritmului, ca, cel mai probabil, alea 2 prietene ale tale din poveste sunt in realitate una bucata mana proprie. Probabil stanga, ca parca nu ai automata (si ca sa fie "trista" :lol: ) ...

Deci, ceea zici tu aici are o doza de adevar. Numai ca e un pic viceversa... :)

Hmmm interesant. O sa tin minte! Multumesc

daca nu mergi prea mult cu masina iti recomand 320i 170cp, costuri de intretinere mai mici ca la dizal, probleme mai rare, dar consum mai mare.

Eu am e46 coupe si mi se pare ca se aude mult mai bine sunetu decat la sedan :)

Edited by DraZziW

bmw categoric.

motorul de 2.0 tdi PD de la vw este mai putin fiabil decat cel de 1.9 tdi PD de la acelasi producator. Cel de 1.9 este la a 7a generatie, pe cand cel de 2.0 este relativ nou. Cad injectoarele, din ce am auzit, si ambreiajul, mai repede decat la 1.9.

Nu se compara nici motoarele, nici masinile. Bmwul este mult mai fiabil, mult mai sportiv, mult mai bine sta pe curbe, mult mai bine sunt componentele inchegate, mult mai bine raspunde cutia, mult mai tare trage.

Ca si preturi de intretinere...uleiul nu e mai scump la bmw, pentru vw trebuie sa fol un ulei de pompe duse care e ceva mai scump.

Si una e sa te dai jos dintr-un bmw...si alta dintr-un vw...

plus ca pun pariu ca nu stiai ca exista si prioritate de bmw, pe langa cea de dreapta.

:)

bmw categoric.

motorul de 2.0 tdi PD de la vw este mai putin fiabil decat cel de 1.9 tdi PD de la acelasi producator. Cel de 1.9 este la a 7a generatie, pe cand cel de 2.0 este relativ nou. Cad injectoarele, din ce am auzit, si ambreiajul, mai repede decat la 1.9.

Nu se compara nici motoarele, nici masinile. Bmwul este mult mai fiabil, mult mai sportiv, mult mai bine sta pe curbe, mult mai bine sunt componentele inchegate, mult mai bine raspunde cutia, mult mai tare trage.

Ca si preturi de intretinere...uleiul nu e mai scump la bmw, pentru vw trebuie sa fol un ulei de pompe duse care e ceva mai scump.

plus ca pun pariu ca nu stiai ca exista si prioritate de bmw, pe langa cea de dreapta.

Pentru multi necunoscatori BMW-ul este masina sport.BMW este un concurent al Mercedes Benz si se bat pe acelasi segment de piata.

BMW produce masini premium.Din cauza design-ului masinilor a acaparat o piata mai tinara (ma refer la varsta) de cumparatori,care utilizeaza masinile intr-o maniera sportiva.BMW nu se autocaracterizeaza ca un producator de masini sport. Seria 3 de la BMW este la fel de sportiv construita ca si C-Klass de la Mercedes. BMW face masini puternice fara a face rabat de la confortul oferit de o berlina.Masinile sport fac rabat de la confort in pofida performantelor sportive.La BMW nu este asa. Lasati-va ideile preconcepute si barfele de sant de genul "BMW-ul e masina posrt".BMW este la fel de sportiv asa cum este Mercedes sau Audi.

As alege un G5 expres cu DSG, este o cutie fantastica si nu se compara nici macar cu automata pusa pe E90 :). Bmw-ul nu e Dumnezeul masinilor, e o masina ok, doar unii o vad ca pe cea mai tare masina si de aceea multi sfarsesc prin a muri in ele sau cu ele. Golful este o masina compacta in timp ce 3-ul este o limuzina, depinde ce vrei tu hatck or limo. Edited by shimano

Motorul 2.0 de pe 320D E46 este mai putin dinamic decat 2.0 TDI de pe golf. Diferenta e data de geometria fixa la turbina BMW si variabila la VAG.

La VAG la 2000 ture ai cuplu maxim si un raspuns rapid la acceleratii bruste. La BMW mai sta si se gandeste 3-4 secunde pana sa traga cum trebuie.

Eu merg zi de zi si cu 320D E46 si cu TDI PD. Nici in ziua de azi nu m-am obisnuit cu BMW-ul (il am de 1 an)

Asta comparand motoarele diesel. Are alte defecte VAG pe care nu le comentez aici; Dar motorul e mai sportiv-dinamic (o arata clar caracteristicile du cuplu/turatie si comportamentul practic). E mai mult orientat spre economie motorul de BMW - consuma f. putin pentru o masina cu greutatea respectiva.

bmw categoric.

Ia uimeste-ne tu cum e sa te dai jos dintr-un bmw??? mai ales cand bmw-ul cumparat la mana a-14-a costa mai putin decat un logan!

sfatul meu este bmw, dar unul intretinut de banii astia. cu seria 3 nu puteti compara golful, fabia, a3, etc. sunt clase diferite si aici e alegerea fiecaruia dintre noi ce masina i se potriveste. ca masina principala as alege oricand sedan in defavoarea hatchbackurilor,suvuri, sau alte aberatii ingineresti, indiferent de marca.

Pai nu conteaza:D vreau sa stiu totul. Mi-am aruncat ochii pe forum la problemele tuturor...dar vreau sastiu ceva probleme des itnalnite si comune.

BMW 320D e46

in principiu tine de exploatare. injectoare pe la 15ok., turbina de la 120k , tampoane motor cam 80k , pompa de sub scaun ,egr , valve si alti senzori sunt variabile ! In rest e o masina buna :) . citeste bine pe aici ,nu degeaba ti-au recomandat benzinar ! Iluzia cu dieselul (consum mic ) e spulberata la prima problema mai serioasa unde ai nevoie de banii de motorina in avans pe 2-3 ani ! Si sa nu crezi ca daca e diesel a fost alergata mai putin . Dimpotriva ! Nu e o masina ieftina la piese si service . IAr 2002 sub 200k km nu exista ,sper ca realizezi si nu te incanta niste cifre aiurea din anunturi auto. Multi din cei care le vand abia le tin pe linia de plutire /functionare

Edited by myxage