Jump to content

Recommended Posts

am avut onoarea astazi sa conduc alt bmw exact ca al meu(316 compact 1994 e 36 m 43)!!

dar am ramas un pic cam suparat ca am observat ceva diferente intre al meu si al lui!

1.la alui nu se aude aproape delok motorul inauntru masini!la mine se cam aude!cu toate ca am verificat tobele si totul e ok!ce ae putea fi?

2.prietenul meu a observat (a cui era bmw)ca la mine intre anumite turatii 2500 3000 se aude un sunet un vajait dar numai intre 2500 si 3000 in orice viteza as fi!

3 a lui merge volanul mult mai usor cu toate ca el a schimat uleiul servo de la petrom si eu am pus original ptr bmw!

4 inca o chestie curioasa :a lui o ia cu"scart"foarte usor si pe asfalt si pe pietris in timp ce al meu abia poti pe pietris !cu toate ca motorul la al meu merge chiar mai bine ca la al lui!pur si simplu pleaca imediat dar nu cu "scart"parca ar avea mult mai multa aderenta!

4 inca o chestie curioasa :a lui o ia cu"scart"foarte usor si pe asfalt si pe pietris in timp ce al meu abia poti pe pietris !cu toate ca motorul la al meu merge chiar mai bine ca la al lui!pur si simplu pleaca imediat dar nu cu "scart"parca ar avea mult mai multa aderenta!

o cauza des intalnita pt. lipsa "scartului" sunt anvelopele mai late care au o aderenÞã mai bunã ºi refuzã sã scârÞâie. Ce anvelope ai tu ºi ce anvelope are el?

Guest poleposition
am avut onoarea astazi sa conduc alt bmw exact ca al meu(316 compact 1994 e 36 m 43)!!

dar am ramas un pic cam suparat ca am observat ceva diferente intre al meu si al lui!

1.la alui nu se aude aproape delok motorul inauntru masini!la mine se cam aude!cu toate ca am verificat tobele si totul e ok!ce ae putea fi?

2.prietenul meu a observat (a cui era bmw)ca la mine intre anumite turatii 2500 3000 se aude un sunet un vajait dar numai intre 2500 si 3000 in orice viteza as fi!

3 a lui merge volanul mult mai usor cu toate ca el a schimat uleiul servo de la petrom si eu am pus original ptr bmw!

Frate, ti-am mai atras odata atentia:

Tu intelegi ce ai scris ?

","

VĂRGULĂ, virgule, s.f. 1. Semn de punctuaţie care delimitează grafic unele propoziţii ĂŽn cadrul frazei şi unele părţi de propoziţie ĂŽn cadrul propoziţiei. 2. Semn ĂŽntrebuinţat pentru a arăta când trebuie făcută respiraţia ĂŽn timpul unei interpretări muzicale vocale. 3. Semn ĂŽntrebuinţat pentru a separa, ĂŽntr-un număr zecimal, partea ĂŽntreagă de partea fracţionară. – Din fr. virgule.

Sursa: DEX '98 | Trimisă de RACAI, 30 Sep 2003 | Greşeală de tipar

VĂRGULĂ s. (LINGV.) (Transilv.) comă.

Sursa: Sinonime | Trimisă de siveco, 4 Aug 2004 | Greşeală de tipar

vĂ­rgulă s. f., g.-d. art. vĂ­rgulei; pl. vĂ­rgule

Sursa: Dicţionar ortografic | Trimisă de siveco, 10 Aug 2004 | Greşeală de tipar

VĂRGUL//Ă ~e f. 1) gram. Semn de punctuaţie (ĂŽn formă de curbă) care marchează o pauză de scurtă durată şi se pune ĂŽntre părţi de propoziţie sau ĂŽntre propoziţii ĂŽn cadrul frazei, pentru a le izola. 2) mat. Semn grafic prin care se separă ĂŽntr-un număr zecimal partea ĂŽntreagă de cea fracţionară. 3) muz. Semn grafic care se pune pe portativ pentru a indica momentul respiraţiei ĂŽn cadrul unei interpretări muzicale vocale. /<fr. virgule

Sursa: NODEX | Trimisă de siveco, 21 Aug 2004 | Greşeală de tipar

VĂRGULĂ s.f. 1. Semn de punctuaţie care arată o pauză foarte scurtă ĂŽn citire şi care separă diferitele părţi ale propoziţiei sau unele propoziţii ĂŽn cadrul frazei. ♦ Semn care arată când trebuie făcută respiraţia ĂŽn timpul unei interpretări muzicale vocale. 2. (Mat.) Semn care separă partea ĂŽntreagă a unui număr de partea sa fracţionară. [< fr. virgule, cf. lat. virgula – vărguţă].

Sursa: DN | Trimisă de LauraGellner, 31 Oct 2005 | Greşeală de tipar

VĂRGULĂ s. f. 1. semn de punctuaţie (,) care marchează o pauză foarte scurtă ĂŽn citire şi care separă diferitele părţi ale propoziţiei sau unele propoziţii ĂŽn cadrul frazei. ♢ semn care arată când trebuie făcută respiraţia ĂŽn timpul unei interpretări muzicale vocale. 2. (mat.) semn care separă partea ĂŽntreagă a unui număr de partea sa fracţionară. (< fr. virgule)

Edited by poleposition

Frate, ti-am mai atras odata atentia:

Tu intelegi ce ai scris ?

","

VĂRGULĂ, virgule, s.f. 1. Semn de punctuaĂžie care delimiteazĂŁ grafic unele propoziĂžii ĂŽn cadrul frazei Âşi unele pĂŁrĂži de propoziĂžie ĂŽn cadrul propoziĂžiei. 2. Semn ĂŽntrebuinĂžat pentru a arĂŁta când trebuie fĂŁcutĂŁ respiraĂžia ĂŽn timpul unei interpretĂŁri muzicale vocale. 3. Semn ĂŽntrebuinĂžat pentru a separa, ĂŽntr-un numĂŁr zecimal, partea ĂŽntreagĂŁ de partea fracĂžionarĂŁ. – Din fr. virgule.

Sursa: DEX '98 | TrimisĂŁ de RACAI, 30 Sep 2003 | GreÂşealĂŁ de tipar

VĂRGULĂ s. (LINGV.) (Transilv.) comĂŁ.

Sursa: Sinonime | TrimisĂŁ de siveco, 4 Aug 2004 | GreÂşealĂŁ de tipar

vĂ­rgulĂŁ s. f., g.-d. art. vĂ­rgulei; pl. vĂ­rgule

Sursa: DicĂžionar ortografic | TrimisĂŁ de siveco, 10 Aug 2004 | GreÂşealĂŁ de tipar

VĂRGUL//Ă ~e f. 1) gram. Semn de punctuaĂžie (ĂŽn formĂŁ de curbĂŁ) care marcheazĂŁ o pauzĂŁ de scurtĂŁ duratĂŁ Âşi se pune ĂŽntre pĂŁrĂži de propoziĂžie sau ĂŽntre propoziĂžii ĂŽn cadrul frazei, pentru a le izola. 2) mat. Semn grafic prin care se separĂŁ ĂŽntr-un numĂŁr zecimal partea ĂŽntreagĂŁ de cea fracĂžionarĂŁ. 3) muz. Semn grafic care se pune pe portativ pentru a indica momentul respiraĂžiei ĂŽn cadrul unei interpretĂŁri muzicale vocale. /<fr. virgule

Sursa: NODEX | TrimisĂŁ de siveco, 21 Aug 2004 | GreÂşealĂŁ de tipar

VĂRGULĂ s.f. 1. Semn de punctuaĂžie care aratĂŁ o pauzĂŁ foarte scurtĂŁ ĂŽn citire Âşi care separĂŁ diferitele pĂŁrĂži ale propoziĂžiei sau unele propoziĂžii ĂŽn cadrul frazei. Semn care aratĂŁ când trebuie fĂŁcutĂŁ respiraĂžia ĂŽn timpul unei interpretĂŁri muzicale vocale. 2. (Mat.) Semn care separĂŁ partea ĂŽntreagĂŁ a unui numĂŁr de partea sa fracĂžionarĂŁ. [< fr. virgule, cf. lat. virgula – vĂŁrguÞã].

Sursa: DN | TrimisĂŁ de LauraGellner, 31 Oct 2005 | GreÂşealĂŁ de tipar

VĂRGULĂ s. f. 1. semn de punctuaĂžie (,) care marcheazĂŁ o pauzĂŁ foarte scurtĂŁ ĂŽn citire Âşi care separĂŁ diferitele pĂŁrĂži ale propoziĂžiei sau unele propoziĂžii ĂŽn cadrul frazei. ♢ semn care aratĂŁ când trebuie fĂŁcutĂŁ respiraĂžia ĂŽn timpul unei interpretĂŁri muzicale vocale. 2. (mat.) semn care separĂŁ partea ĂŽntreagĂŁ a unui numĂŁr de partea sa fracĂžionarĂŁ. (< fr. virgule)

auzi am impresia ca te a deranjat cam mult chestia cu bani lui taticu!!te simti vinovat de ceva?ce tot ai cu mine?stii prea bine ca sunt multi pe forum care nici macar nu scriu cuvintele corect sau intregi!!! :)

o cauza des intalnita pt. lipsa "scartului" sunt anvelopele mai late care au o aderenÞã mai bunã ºi refuzã sã scârÞâie. Ce anvelope ai tu ºi ce anvelope are el?

eu am 195 65 r 15 ,el are 185 65 r16

Guest poleposition

Si daca sunt multi analfabeti pe forum, trebuie sa te asociezi si tu sau cum ? Ce scuza penibila ti-ai gasit.

La 30 de ani nu ma afecteaza texte imberbe de genul "banii lu' taticu'", in afara de asta tata a murit de ceva vreme.

Mai bine cauta on-line un manual de gramatica, sau forteaza-ti memoria, poate mai scremi ceva amintiri din scoala generala... asta daca ai dat pe acolo.

http://www.libertaspublishing.ro/files2/files/Gramatica%20limbii%20romane%20ed.%20III.jpg

Edited by poleposition

Nu vad intrebarile in postul lui Kosty sau ne intreaba la fiecare din cele 4 puncte ?! :)

nu sunt toate intrebari ci chestii pe care le am observat!

Si daca sunt multi analfabeti pe forum, trebuie sa te asociezi si tu sau cum ? Ce scuza penibila ti-ai gasit.

La 30 de ani nu ma afecteaza texte imberbe de genul "banii lu' taticu'", in afara de asta tata a murit de ceva vreme.

Mai bine cauta on-line un manual de gramatica, sau forteaza-ti memoria, poate mai scremi ceva amintiri din scoala generala... asta daca ai dat pe acolo.

http://www.libertaspublishing.ro/files2/files/Gramatica%20limbii%20romane%20ed.%20III.jpg

auzi?nu vreau sa ma cert cu tine acum,daca nu intelegi ce scriu nu citi!!simplu!!!stai fara grija ca scoala am destula,cred ca mai multa ca tine!cateodata ma cam grabesc cu scrisu si mai uit!scuze daca te am deranjat cu cu "taticul"dar tu m ai atacat primul!

nu imi plac certurile mai ales pentru o chestie ca asta!

deci imi cer scuze pentru partea mea de vina!!

ce-ai frate ?

mi-am cerut si eu scuze la randul meu si am acceptat posibilitatea ca tu sa ai mai multa scoala ca mine.

Eu am incheiat.

nu e chestia de scoala,dar te am rugat sa ma lasi in pace cu chestia asta!uite o sa incerc sa respect semnele de punctuatie si sper sa mai vorbim si pe alta tema in afara de gramatica limbi romane!ok?

toate bune!

sa ramanem la ce a intrebat colegul!

zgomotul din interiorul masinii mai poate fi si de la un rulment ceva! volanul merge mai usor la el pentru ca are caseta de directie mai putin uzata iar despre plecat cu scart avea dreptate cine a postat ca e important si ce cauciucuri ai pe ea. eu am avut pe compact 205/55 r 15 si nu pleca cu scart nici in ruptul capului.

sa ramanem la ce a intrebat colegul!

zgomotul din interiorul masinii mai poate fi si de la un rulment ceva! volanul merge mai usor la el pentru ca are caseta de directie mai putin uzata iar despre plecat cu scart avea dreptate cine a postat ca e important si ce cauciucuri ai pe ea. eu am avut pe compact 205/55 r 15 si nu pleca cu scart nici in ruptul capului.

si cam ce rulmenti ar trebui sa verific intai?dar de ce se aude numai intre anumite turatii?(2500 max 3200)

la mine imi huruia unul pe partea dreapta spate ! da cand esti cu masina stationara cum se aude in interior? ambaleazo pe loc putin si vezi cum se aude. vazaitul ala de care zici tu se mai auzea si la mine dar pe la 160 asa. si asta dupa ce am lovit un pic bara.

aa!daca o turez pe loc,nu se aude nimik!numai in mers!