Jump to content

bmw 320 d 2004 se tureaza greu

tatutzu_ro

Recommended Posts

eu am intrat iarna trecuta in derapaj si am luat un namete de pe marginea soselei in intercooler care s-a fisurat. drept urmare auzeam un fel de suierat pe care nu il auzeam inainte cand acceleram, turbo-lagul se marise si a mai aparut si fum negru vizibil in retrovizoare in prima parte a accelararii. am schimbat intercoolerul( a durat aprox 15min in service) si toate cele amintite au disparut. fumul negru apare doar daca accelerez peste 4000rpm dupa o lunga perioada de mers linistit si nu se observa din interior, in restul situatiilor nu da fum la propriu ci la figurat :)

eu am intrat iarna trecuta in derapaj si am luat un namete de pe marginea soselei in intercooler care s-a fisurat. drept urmare auzeam un fel de suierat pe care nu il auzeam inainte cand acceleram, turbo-lagul se marise si a mai aparut si fum negru vizibil in retrovizoare in prima parte a accelararii. am schimbat intercoolerul( a durat aprox 15min in service) si toate cele amintite au disparut. fumul negru apare doar daca accelerez peste 4000rpm dupa o lunga perioada de mers linistit si nu se observa din interior, in restul situatiilor nu da fum la propriu ci la figurat :)

Si acest intercooler cat costa?

dute la cineva competent care cunoaste motoare diesel. Sa iti verifice traseele toate.. admisie, furtune si furtunase, intercooler...NU te apuca de cumparat piese aiurea. intra pe reaoem cu codul masinii tale si vezi ce geometrie ai la turbina, electrica sau vaccum..

Toate dieselurile scot fum si alea euro 4. Mergi inspatele uneia si casca ochii atent.. o sa fii uimit. Si nu e neaparat de la motorina romaneasca, si astea prin vest scot...

dute la cineva competent care cunoaste motoare diesel. Sa iti verifice traseele toate.. admisie, furtune si furtunase, intercooler...NU te apuca de cumparat piese aiurea. intra pe reaoem cu codul masinii tale si vezi ce geometrie ai la turbina, electrica sau vaccum..

Toate dieselurile scot fum si alea euro 4. Mergi inspatele uneia si casca ochii atent.. o sa fii uimit. Si nu e neaparat de la motorina romaneasca, si astea prin vest scot...

Mai zi-mi odata te rog cum se cheama site-u k poate nu ai scris corect...k nu-l gasesc

Am gasit site-u pana la urma...si din ce am vazut acolo...cred k e vacuum

Da...problema cea mai mare e cu service-urile din galati...numai "profesionisti"....m-au pus sa schimb debitmetru...l-am schimbat si tot degeaba...in plus nu exista tester de bmw la niciun service din galati...si toti dau din umeri...si cel mai tare raspuns pe care l-am primit de la un mecanic a fost "nu stiu exact ce are...eu nu dau diagnostic la bmw-uri...dute la altcineva"....oare asa face la orice marca...sau is bmw-urile mai dificile?? :)

motoarele diesel sunt in mister pentru 80% din mecanicii din Romania. Raspunsul lor e invariabil schimba turbina ca atat ii duce capul.. trebuie sa fie ceva legat de turbina. Ala sa stii ca macar a fost onest si a stat in banca lui, preferai sa se bage, sa lasi 20 de mil si sa sa faca la fel ? iar bmw-urile cu atat mai rau ca sunt si mai complicate in general.

Cauta un mecanic priceput la diesel, trebuie sa fie unul in galati ca e oras destul de mare.

Faza e ca si noi, clienti fiind si neincrezatori le permitem treaba asta si avem tot timpul senzatia ca ne pricepem mai mult decat ei, si din pacate de multe ori e si adevarat.

Normal e ca la intrare in service sa se faca o fisa, cu ce probleme ai semnalat tu.. el sa isi faca treaba tu platesti fara sa te tocmesti .. dar daca in 2 zile vii inapoi cu acelasi kkt sa o repare de 8 ori pana o nimereste, pe banii lui...Normal era sa te duci la aia de au schimbat debitmerul si sa le dai in cap.

Numai ca pentru asta trebuie sa fii si dispus sa dai un ban la un service autorizat RAR, sa accepti sa puna numai piese noi de origine cu costul aferent, iar daca maraie sa ii dai in cap cu OPC si garda finanaciara si pompieri si toate organele posibile de control in secunda doi.