Jump to content

Modul de achizitionare al masini..

cristianiorga22

Recommended Posts

Sunt foarte curios in ce mod si cu ce bani va-ti cumparat masina....

Am sa incep eu .... am muncit din greu pentru masinile pe care le-am avut ... tatal meu a avut o dacie 1310.. si in 96 cand mi-am luat carnetul mi-a spus clar "nu vezi masina mea, munceste si cumparati".....sincer chestia aceasta m-a ambitionat... si am ajuns acum sa imi pot permite un e46..si sa am bani sa il intretin asa cum vreau eu.

Edited by cristianiorga22

• Replies 58
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

ceva de genu si la mine, mama avea o dacie 1310, o am si acum, mi-o dadea cu portia, lucru pe care nu l-am inteles atunci dar am ajuns sa-l inteleg acum, apoi m-am miscat cat de cat si mi-am luat eu prima straineza, un ford, iar acum am e46-le asta...

primul BMW l-am luat cu ce bani mai aveam dupa un concediu costisitor, in care imi facusem vechea mea Mazda praf. intr-un mini accident. Am mai scobit in cartea de credit la maxim si cu putinul care il mai aveam am luat un 525 TDS care mi-a mancat zilele. Dupa 4 luni in care am mai strans niste bani l-am dat la schimb + diferenta pe asta care il am acum, tot e34 dar 525I. Off si acum regret mazda aia era modelul asta 323F popup lights..din 1992 dar mergea ca in prima zi, incredibil de fiabila masina aia..si dadeam in ea saraca ..

post-17703-1251453099_thumb.jpg

am vandut fosta masina si am mai pus cateva mii. in general daca ma ambitionez in cateva luni strang bani pentru cate un moft. asa si cu schimbatul masinii.

Cum ai "strans" bani???...... sau pentru Rhaziel cum te-ai "miscat"???

imi trag frana de la alte activitati spargatoare de bani.

Off si acum regret mazda aia era modelul asta 323F popup lights..din 1992 dar mergea ca in prima zi, incredibil de fiabila masina aia..si dadeam in ea saraca ..

Cit mi-au mai placut si mie mazdele alea si am vrut mai demult sa-mi iau una, nu e adevarat. Dar sincer sa fiu mi-a fost frica de preturile la piese la japoneze. Asa ca am preferat sa-mi iau al doilea Golf2 (o frumusete neagra pe 2 usi si 4 faruri, prelungire de capota peste faruri, jante de aliaj, foarte economic la consum, din pacate nu am gasit atunci nici un Fire & Ice bun) in loc de Mazda, dar acum citiva ani tare curios eram cum se conduc si cum se sta in ele la volan, am vazut ca are scaunele cam joase si aproape toate aveau scaune sport. :)

Da si tu ceva detalii ca: cilindree, consum, viteza maxima, etc. Din ce am vazut eu sint raspindite cele cu 88 CP daca nu ma insel.

Da aveam motorul ala de 1.6 88 de cai. Pozitia la volan si senzatia era de cart, mie imi placea mult din puntul asta de vedere. Foarte stabile in curbe, sasiu echilibrat si rigid. Era naspa pe ploaie pe Autobahn ca nu aveam ABS si la frane violente o controlam greu. Modelele astea cu ABS sunt rare. Motorul era OK pentru cat e masina de grea si cutia era etajata cu cap. Sunetul iarasi nu era rau, tonalitatea inalta a motoarelor turate japoneze. Am mers cu ea si cu 200 pe bord, masina se comporta normal, era OK, nu ma simteam in nesiguranta. NU am avut absolut nici o problema cu ea. Piesele la japoneze sunt scumpe in Romania, numai dumezeu stie de ce. Exemple.. un kit de distributie, curea si rola e intre 25 si 30 de euro, un set de amortizoare de firma vreo 200, erau 350 alea sport cu tot cu arcuri . Pe drum intins pe Autobah lua 6-7 %

Cred ca modelul urmator BA ar fi o legere buna . In general sunt mai dotate. M-am dat cu una cu motorul V6, o frumusete. E si ala frumos desi nu mai are farurile alea smechere.

Am gasit una foarte bine intretinuta, vanduta de un garaj cu un an garantie, desi cam piparata. Ma gandeam sa o i-au pentru nevasta-mea, dar ea vrea automata.

post-17703-1251455999_thumb.jpg

mi-a spus clar "nu vezi masina mea, munceste si cumparati".....sincer chestia aceasta m-a ambitionat...

sper ca junior al meu va primi de la mine absolut tot si nu va trebui sa munceasca pt casa si masina ! Cu restul se descurca el !

Edited by myxage

Initial am vrut Golf sau Bora....

Apoi un var cu un 525d E39 m-a batut la cap ca BMW BMW..... :)

Sapaturi intense pe net, ales model, motorizare.

Sapaturi intense pe mobile, autoscout si in cele din urma ebay.de

Licitat castigat mers Germania si platit.

Venit inapoi cu una bucata pisica ....prima mea autoturisma.... :lol:

mi-a spus clar "nu vezi masina mea, munceste si cumparati".....sincer chestia aceasta m-a ambitionat...

sper ca junior al meu va primi de la mine absolut tot si nu va trebui sa munceasca pt casa si masina ! Cu restul se descurca el !

asa spun si eu.... sa nu treaca si piticul meu prin ce am trecut eu...dar.... cu varsta apare screloza si altele nu se stie :)

Pozitia la volan si senzatia era de cart, mie imi placea mult din puntul asta de vedere. .

Super-misto chestia asta, si mie imi plac mult masinile in care ai impresia ca te tarai cu fundul pe asfalt, ma cam enerveaza ca la E36 nu se lasa scaunul si mai mult.

Pisicuta mea de acum am cumparat-o de la taica-miu... cu acte in regula, cu tot. Si a tinut rau de tot la pret.... nu a negociat un cent :lol: ... Acum traducerea: un nenea de la care am luat-o initial, cu ce mai ramasese dintr-un credit, avea mari probleme cu fiscul si nu imi putea elibera certificat fiscal... Dupa multe incercari esuate, am refacut contractul, intre el si taica-miu, pentru ca la el la tara nu cereau la primarie certificatul ala. Eu am cumparat pe urma masina de la tata, cu aceeasi bani, plus certificat fiscal... :lol: .... Macar n-a vrut profit... :) Asa ca nu am primit-o cadou...

Sunt curios, vor posta oare aici si userii care au primit-o cadou?

Gen: "Prima mea masina mi-a luat-o tati cand am implinit 18 ani"! :)

Masina mea a fost cumparata majoritar din banii parintilor (80%) cum eu am 19 ani si sunt student...

Ar trebui sa ma simt prost ?

Da, eu ... La 18 ani mi-au luat prima masina, acum sunt la a 5-a.. Ultimele trei inca le mai am... Dar stai linistit ca am tras si inca trag pentru ele :lol:

Ar fi o problema daca ar recunoaste cineva ?

nu cred ! doar asa sa vedem cati au curajul sa recunoasca!

eu aveam ceva bani,am gasit un loc de munca mai bunisor si am m ai luat 1500 euro din banca(din pacate)

De ce? :)

pentru linistea mea sufleteasca :lol: .... am un mare respect pentru cei care primesc totul pe tava.... majoritatea sunt oameni de o incontestabila valoare cu un simt foarte dezvoltat al realitatii de zi cu zi.

Pai daca au parintii bani de ce sa nu le ofere tot ce este mai bun?Toti ar face asa ceva.

Bine, nu vorbesc de gunoaiele astea de au furat sau au primit totul de-a gata si acum fac pe oamenii importanti. :lol:

e minunat sa ai parinti care sa poata sa-ti ofere,nu sa o iei de la cota 0 si sa tragi pina iti cumperi prima furculita,sau poate e mai bine daca ai parinti cu bani si iei inprumut cu dobinda,dar de e bine ca totusi poti sa te descurci restul devine telenovela :)

sunt multi parinti cu bani care-si educa odraslele si le impun sa-si plateasca intretinerea din propriul servici ! Personal imi pare o prostie

On topic . M-a ajutat mama la prima masina .Mi-a scos ochii toata viata .

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.

• Create New...

Important Information

Prin folosirea acestui site, sunteti de acord cu Terms of Use. Gasiti aici Guidelines. Politica de cookies: We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.