Jump to content

E60 520D vs. E90 320D

djxhouse

Recommended Posts

N-ai spus ca-i resoftat, ce te mai miri? :)

Producatorul declara un consum mai mic la 318d decat 320d/520d.

Posibil sa ai dreptate dar nu se aplica la orice motor.

Orice motor va consuma mai putin daca are mai putine rpm la o viteza V, comparat cu acelasi motor, cuplat la o cutie mai scurta.

Edited by LYM

E resoftat dar la viteza constanta nu cred ca poate sa consume mai mult decat stock. Doar cand accelerezi presiunea de injectie e mai mare si atunci consuma mai mult. Asta mi-a explicat si cineva care lucreaza la BMW si mai face asa ceva. Sper c-o fi adevarat. Si cu interfata ELM327 mi-a afisat o eroare care se referea la "presiunea prea mare de injectie" . Dar am sters-o si acum nu mai apare. Edited by Andrei_VUV

Baiatu ala acu 6 luni nu stia ce sa-i cumpere, sau la ce sa viseze, orice-ati spune voi , fara a fi subiectivi, nu exista comparatie la o serie cu alta. PUNCT.

Sau ca tot le comparati, bagati si-un seria 7 in discutie...ca poate e cam la fel ca seria 3.. Altii aduc vorba de VAG .... desi nu-si are rostu. In mitul resoftarii eu personal nu cred, ptr ca desi ii sporeste puterea, alte componente sufera.

C_o_s_m_i_n .. daca-ti placea motoru de Volkswagen ,ca trĂŁgea mai bine, vinde-ti seria 5, si ia-ti passssssat. Dar nici ala nu se compara macar cu un seria 3. Nemultumiri ca nu e rapid ca nu nu sh ce, daca vreti viteza/demaraj, luati benzina de peste 3.0 l si gata.

@dorinacke - lasa-ma sa ghicesc: ai E60? :laugh:

Cu toate ca m-am uitat si la E60 cand mi-am cautat masina, am mers pe E90 pt ca este mai tinereasca, si pt ca asa s-a nimerit sa fie. N-as fi exclus nici E60. Sunt serii diferite, deci mereu vor exista diferente, nu stiu de ce tin unii mortis sa ridice in slavi un model sau altul, doar pt ca pe ala-l detin.

Fiecare isi cumpara masina in functie de alte criterii decat ale voastre.

Edited by LYM

Dragul meu LYM , nu intru in nicio polemica cu tine, iti dau oarecum dreptate ca seria 3 e mai tinereasca, dar atat. Tineretea din seria 3 isi pune amprenta pe mai batranescul seria 5, care, ca orice om mai in varsta are alte pretentzii, desi eu am 30 de ani, dar ca o analogie, seria 5 are mai multe dotari,e mai complet. Ce zici de o motocicleta BMW, e tinereasca ? Sau seria 1 ? Intr-o masina mai mica, te si simti mai mic. Si nu-s genu de om care da flash-uri la logan ca deh am BMW, nu ma intereseaza asemenea tzaranisme. Mergi cu seria 7...apoi incearca 5, seria 3..si daca poti si-n seria 1. Ai sa intelegi mai bine ceea ce scriu. Eu, personal cu seria 1 n-am mers, dar mi-e deajuns sa vad dif intre celelate 3 scrise mai inainte. Si inca ceva, personal spatele la seria 3, mai ales cele din 2009-2011, imi place mai mult spre deosebire de seria5.

Intr-o masina mai mica, te si simti mai mic.

Urmand logica ta, cel mai mare te-ai simti intr-un autobuz, nicidecum in seria 5!

Am mers si cu seria 7 si cu seria 5. In seria 3 ma simt cel mai bine, si asta conteaza pt mine.

Tu probabil ti-ai luat seria5 doar pt ca 5 > 3 > 1, dar tot e < 7. Mai ai de progresat :D

daca ai cel putin un Iphone 3gs, si-ti down un HUD program, iti reflecta in parbriz viteza si directia (busola) ,filme explicative pe youtube, eu am asa ceva, daca vreau sa impresionez pe cineva noaptea. E super tare programul.

Scuza-ma, dar m-a distrat teribil replica asta a ta, de pe un alt thread. Pai asa impresionezi dumitale, cu seria 5 aproape full, oamenii? Pui ifonu in parbriz si-l faci head-up display? :w00t: N-au mai ramas bani de HUD OEM? :)

Peace out.

Edited by LYM

Dorinacke, te-ai bagat ca musca-n zer... :thumbsup:

Stiu DE CE am ales E60, nu am nevoie de sfaturile tale.

Pentru cultura ta generala, DETIN ambele masini, atat "aia care trage mai bine" cat si asta mai luxoasa. Asadar conduc cand si ce vreau.

Din ce mi-am dat eu seama, in ultimele postari discutam cu colegii despre rapoartele cutiei de viteze, nicidecum BMW versus Passat.

Asa ca... (VIRGULA) calmeaza-te. Ai traznit si tu 2 postari total offtopic.

PS: Personal aleg E60, dar gusturile oricum nu se discuta.

Nu. Passatul a fost de 115CP. Dar am montat un motor de 150CP stock (ARL), o turbina de Mercedes (de 180CP) si un soft custom ajuns la a 5-a varianta.

Acum accelereaza undeva in 5.5 secunde la 100 km/h. Dar tractiunea fata nu e potrivita pentru atata putere. Pierde aderenta pana in treapta 4 pe uscat si chiar in treapta 6 pe oricat de putin umed.

Pentru BMW... urmeaza un soft in maxim 2 luni (sper). Mai departe vedem. :)

Nu. Passatul a fost de 115CP. Dar am montat un motor de 150CP stock (ARL), o turbina de Mercedes (de 180CP) si un soft custom ajuns la a 5-a varianta.

Acum accelereaza undeva in 5.5 secunde la 100 km/h. Dar tractiunea fata nu e potrivita pentru atata putere. Pierde aderenta pana in treapta 4 pe uscat si chiar in treapta 6 pe oricat de putin umed.

Pentru BMW... urmeaza un soft in maxim 2 luni (sper). Mai departe vedem. :)

Sunt prea optimiste cele 5,5sec\100km]h,pt asa ceva iti trebuie minim 270cai.

Urmand logica ta, cel mai mare te-ai simti intr-un autobuz, nicidecum in seria 5!

Am mers si cu seria 7 si cu seria 5. In seria 3 ma simt cel mai bine, si asta conteaza pt mine.

Tu probabil ti-ai luat seria5 doar pt ca 5 > 3 > 1, dar tot e < 7. Mai ai de progresat :D

Scuza-ma, dar m-a distrat teribil replica asta a ta, de pe un alt thread. Pai asa impresionezi dumitale, cu seria 5 aproape full, oamenii? Pui ifonu in parbriz si-l faci head-up display? :w00t: N-au mai ramas bani de HUD OEM? :)

Peace out.

Te cam ataci pretene din mom ce ai inceput sa cauti post-uri de ale mele pe forumu asta,penibil, altele n-ai mai gasit? Bani de hud n-au ramas ptr ca masina e SH si alte dotari/starea tehnica mi s-au parut mie mai interesante . Si, da seria5 e cam autobuz daca tot pomeneai, fatza de seria3. Putem continua cu discutzii de acet gen, nu-mi plac dar c'est la vie.

La 1350 de kg, nu e optimist deloc. E o masina usoara (6.7 kg/cp).

Chiar m-am jucat frumos in trafic cu un 535d.

Si acum... scuze de offtopic. :)

Il ai prezentat undeva passatul?

Trimite-mi un link pm, sunt curios.

Dorinacke, te-ai bagat ca musca-n zer... :thumbsup:

Stiu DE CE am ales E60, nu am nevoie de sfaturile tale.

Pentru cultura ta generala, DETIN ambele masini, atat "aia care trage mai bine" cat si asta mai luxoasa. Asadar conduc cand si ce vreau.

Din ce mi-am dat eu seama, in ultimele postari discutam cu colegii despre rapoartele cutiei de viteze, nicidecum BMW versus Passat.

Asa ca... (VIRGULA) calmeaza-te. Ai traznit si tu 2 postari total offtopic.

PS: Personal aleg E60, dar gusturile oricum nu se discuta.

Imi pare rau ca nu ai citit posturile mele de mai sus, nu erau deloc off-topic, era vb de 320 vs 520 si tu ai adus in discutie ce bun si puternic e motoru de Vw. Daca stii de ce ai ales E60 e f bine, spunele si celor care nu au,sau nu stiu ce sa aleaga, ca despre asta e vba pe topicul asta.

'E60 520D vs. E90 320D SH ... ce sa fie.. avantaje, dezavantaje' asadar iti poti exprima despre ce consideri ca e de mentionat intre aceste 2 clase de masini. Lumea citeste si alege. PUNCT