Jump to content

Proiect restaurare E36

Cristi B

Recommended Posts

adica omul care da bani pe e92 e ambitios? majoritatea ce am vazut sunt cefe late si biatchuri. un e36 alpina m-ar face sa dau un ocol de jur imprejur :lol: , un e92 m-ar face doar sa admir posibilitatile financiare ale proprietarului. iar e92 poate doar m sau vreun xi/xd sa fie ceva mai performant (in orice caz nu de sute de ori, ma indoiesc ca accelereaza vreunul 0-100km/h in 0.05s sau ca este limitat la 25000km/h, caz in care chiar ar merita prezentat :lol::D ). insa pana si in cazul asta nu ai putea spune... ce bine se aude inca motorul! cum arata vopseaua! nu s-a matuit de la reprezentatna pana la mall!

frumusel... daca asa ceva nu e nimic deosebit, cu c e mai deosebit un e92 cumparat cu niste optionale si de ce merita prezentat?

Nu se poate compara cu un E92 cu optionale.E92-ul poate fi cumparat de oricine are bani, si este de sute de ori mai performant decat un E36.

De ce merita prezentat?Personal admir ambitia de care da dovada omul ala.

Nu as admira la fel un om care isi prezinta E92-ul si nu stie sa lege doua cuvinte.Bine, nu cred ca exista asa ceva. :)

clar, cei care ne fac de ras marca oricum nu prea o ard pe forumuri, iar dintre ei jumatate s-au orientat spre audi si vreun sfert s-au intors la mertzuri :)

• Replies 57
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Nu se poate compara cu un E92 cu optionale.E92-ul poate fi cumparat de oricine are bani, si este de sute de ori mai performant decat un E36.

De ce merita prezentat?Personal admir ambitia de care da dovada omul ala.

Nu as admira la fel un om care isi prezinta E92-ul si nu stie sa lege doua cuvinte.Bine, nu cred ca exista asa ceva. :)

Sunt modele destule de motorizare puse pe e92 care sunt cu 10 clase sub performantele unui e36 cu motorizare superioara :lol:

Sa fim seriosi.

Nu inseamna ca daca e mai nou e si mai performant, de ex. la aceasi cilindree, 318i e90, e92, adica 2000cmc produce mai putini cp decat m52b20 de pe e36... :lol:)

De admirat munca omului, nu e chiar asa de usor pe cum se vede, trebuie sa stai dinainte sa te gandesti f bine ce proces urmeaza cum sa rezolvi fiecare chestie si mai ales daca o faci singur trebuie sa ai cunostinte medii din multe domenii (electrica, mecanica, tinichigerie, vopsit, etc) ... mergi din pas in pas, ajungi in momente in care daca nu ai surubul potrivit te opresti din 5 procese care se succed. Din partea mea la sudura antifonat si vopsit e facuta de nota 9.9

O masina o desfaci in 2 zile, dar cand vine vorba de montat si vrei sa iasa totul bine stai si 2 luni la ea.

Si eu m-am apucat de e 36-ele meu si mi-a iesit pe ochi, de 4 luni merg pe jos si n-o termin toamna asta cum speram.

Cheltui multi bani pe materiale, pe scule care nu le ai dar iti trebuiesc ... si dupa ce te-ai apucat iti dai seama ca prima contastate a fost cu mult eronata si sunt mult mai multe de facut.

Si hai sa fim seriosi, cati dintre noi fac o restaurare cu piese noi. Romanul cand aude ca trebuie sa schimbe un disc de frana sau un pivot deja stramba din nas.

Eu unul recunosc ca nu mi-am permis sa fac toata treaba cum mi-am dorit.

Edited by ziemenz

A facut-o din pasiune, atent la detalii (pana la suruburi) si nu a spoit nimic

.

wow. va dati seama ? A pus pana si suruburile la locul lor. Impresionant !

Ceea ce vroiam sa spun, e ca a schimbat pana si suruburile...

Nu trebuie sa fii sarcastic si sa denaturezi ce am zis eu!!

Nu te face mai destept!

Edited by Cristi B.

Baaa... Eu credeam ca-i gata masina si am zis hai ca ma uit si citesc la toate paginile cu toate ca nu aveam chef sa fie surpriza mai faina la final si mi-am luat tzeapa :)) De apreciat ce a facut acolo...Mi-as restaura si eu pisicuta daca ma pricepeam :lol:

A facut-o din pasiune, atent la detalii (pana la suruburi) si nu a spoit nimic

.

wow. va dati seama ? A pus pana si suruburile la locul lor. Impresionant !

Hai ma sa fim seriosi. Nu cred ca ar face vreun roman asemenea treaba.

Recunoaste-i macar meritele.

Parerea mea e ca daca ezti hotarat cu adevarat sa faci ceva mai ales daca este vb. de o masina mai veche, e bine sa incepi cu inceputul si daca ai de gand sa faci o investitie care sa nu fie in zadar...degaba i targi o vopsea frumoasa daca masina e coapta , frumoasa treaba ori cum !

• 1 month later...
  • 1 month later...
E aproape gata.....

bine de știut...o sĂŁ mĂŁ mai uit o datĂŁ la topicul lui, așteptam ĂŽn subconștient sĂŁ vĂŁd finalizarea :)

Poate ĂŽi fac și eu E90-ului meu o restaurare peste vreo 40 de ani, sĂŁ-l las moștenire nepoților.

Asta dacã nu o sã disparã motorina pânã atunci :lol:

cinste omului dar uitativa ca numai piesele fara vopsit si restu l-au costat peste 10000 de euro

eu de exemplu mi-am reconditionat motorul in sensul ca am schimbat tot ce inseamna garnitura recificat chiulasa plus ce alte dracii am mai schimbat pe acolo si ma dus in 2000 de euro ca sa fac motorul sa functioneze asa cum trebuie

asa ca nu o sa vedem in romania niciodata asa ceva dintr-un singur motiv

nu exista oameni cu bani care sa vrea o vechitura sau daca o vor nu o vor reconditiona personal o duc repepde la o firma si spun vreau aia si aia si aia ma sunati cand e gata

inca o data cinste celui care a facut ce a facut :)

• 3 weeks later...

De aici:

http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/alpinaboard-com-bmw-alpina-discussion/86588d1249231769t-alpina-b3-3-0-e36-94-restoration-img_1264.jpg

...a ajuns aici;

http://www.m5board.com/vbulletin/attachments/alpinaboard-com-bmw-alpina-discussion/91453d1257085964-alpina-b3-3-0-e36-94-restoration-stripes.jpg

• 1 month later...

Cine a lucrat la masina asta e un adevarat maestru, multi dau din taste pe aici ca pot face si ei asa ceva e usor si nu-i bataie de cap, dar in realitate e o adevarata inginerie numai sa desfaci masina toata si s-o pui la loc cum a fost, fara sa mai vorbim de operatiunile celelalte implicate.

Lucrul e facut ca la fabrica cu atentie la cele mai mici detalii.

De curiozitate pentru cei care spun neah, am mai fumat de astea, numai atat? Daca ar avea un atelier si o masina relativ noua, fara sa vopseasca sau sa faca alte modificari, demontat montat, cati ar mai face masina cum a fost?

Eu am un Fiat 850 in plan sa-l restaurez si e un sfert de masina din cat e aici si mi-e frica sa ma apuc, iau in considerare tot felul de solutii ca sa nu ajung sa desfac fiecare surub, dar pentru o restaurare ca la carte ar trebui procedat cum a facut tipul.

o astfel de restaurare presupune un volum destul de mare de munca, ambitie si bani cheltuiti care aproape sigur nu se mai intorc...in primul rand trebuie respectata ambitia si munca omului, e chiar asa greu sa respectam munca altcuiva? mai sunt sute de astfel de exemple, care la randul lor, trebuie respectate si admirate...nu inteleg de ce nu reuseste romanul sa respecte munca altcuiva...

si care e marea jmecherie ?

Nimic nu multumeste forum-ul bmwclub.ro ... :lol:

O asemenea restaurare dureaza mult timp necesita o gramada de rabdare si demonstreaza o adevarata pasiune fata de aceste masini.

Dar cum spuneam ... care e marea "jmecherie" ? :)

''Jmecheria'' este sa pui piese din dezmembrari si sa-i faci schimbul de ulei la vreo 20.000 km asa.... ca nu are nimic :)

Smecheria este ca omu a investit atatia bani fara nici un gand sa-i recupereze intr-un fel si toata munca care a depus-o.....si de fapt nu e ''jmecherie'' ci pasiune

• 1 month later...
Exista in Constanta un E36, cred ca M3. E foarte frumoasa masina. Un bleu foarte frumos care strauceste foarte bine si totul original. Nu stiu detalii exacte, dar masina e piesa. Nu spun ca se compara cu cea Alpina restaurata de care e vorba, insa vroiam sa zic ca uite ca mai exista si in RO masini care sa arate fabrica, nu numai kitch-uri tuning cu stopuri din turcia...