Jump to content

De ce in Romania se merge pe banda a 2`a?

Soare Mrs

Recommended Posts

• 2 weeks later...

In fiecare zi fac aprox 10 km in afara orasului cand merg la serviciu. (plus alti 10 la intoarcere)

Este o sosea cu 2 benzi pe sens, si totdeauna circul pe banda de langa axul drumului.

Viteza max regulamentara e 70 km/h si cateodata circul cu 70 - 80 km/h , cateodata cu 150 km/h.

Niciodata nu ma mut pe banda de pe marginea drumului, chiar daca mai sunt care imi fac cu farurile din spate si se enerveaza.

Si acum sa va zic motivul: banda de pe margine e varza, plina de gropi, cratere, nisip, balti de apa (cand ploua).

Daca tot platesc rovigneta si pe deasupra am mai si bagat 2000 ron in suspensia masinii anul asta, eu nu am de gand sa imi rup masina zilnic pe hartoapele alea.

Cui nu-i convine, e liber sa ma depaseasca pe unde vrea el.

Lasand la o parte faptul ca legea iti cere intradevar sa circuli pe banda 1, asta nu inseamna ca tu tre sa dai cu blitzu la unu pe care il ajungi din spate si care circula pe banda 2.

Daca stau sa ma intreb....tu ce cauti pe banda 2? :)

Poti sa treci de masina aia la fel de bine si pe banda 1.

Sincer...eu in 99% din cazuri, cand vreau sa depasesc, si cineva circula mai incet ca mine pe banda a 2-a , stau putin in spatele lui...si daca nu se da la o parte, il "devansez" pe banda 1.

Daca ma pun sa il blitzuiesc, e posibil sa iasa urat (am facut-o odata cu un cocalar, si am ajuns sa facem scandal, ne-am dat jos, el cu toporul...etc etc, i-am bagat cateva picioare in usa, si peste cateva zile m-am trezit cu citatie sa merg la politie sa dau declaratii...plm)

Lasand la o parte faptul ca legea iti cere intradevar sa circuli pe banda 1, asta nu inseamna ca tu tre sa dai cu blitzu la unu pe care il ajungi din spate si care circula pe banda 2.

Daca stau sa ma intreb....tu ce cauti pe banda 2? :)

Poti sa treci de masina aia la fel de bine si pe banda 1.

Sincer...eu in 99% din cazuri, cand vreau sa depasesc, si cineva circula mai incet ca mine pe banda a 2-a , stau putin in spatele lui...si daca nu se da la o parte, il "devansez" pe banda 1.

Daca ma pun sa il blitzuiesc, e posibil sa iasa urat (am facut-o odata cu un cocalar, si am ajuns sa facem scandal, ne-am dat jos, el cu toporul...etc etc, i-am bagat cateva picioare in usa, si peste cateva zile m-am trezit cu citatie sa merg la politie sa dau declaratii...plm)

Ba da, asta pentru cĂŁ banda a doua este pentru depĂŁÂşire.

DepĂŁÂşesc.

De ce? Depãºirile se fac pe stânga pentru cã este mai sigur astfel, ai mai multã vizibilitate.

De la flash-uri la bĂŁtĂŁi e cale lungĂŁ.

DacĂŁ nu alegi Âşi tu sĂŁ rĂŁspunzi la fel de violent si sĂŁ ieÂşi din maÂşinĂŁ, nu se ajunge la aÂşa ceva.

In teorie...sunt de acord cu voi.

Dar in practica se pot intampla tot felul de porcarii.

Nu ai de unde sa stii peste ce gasca dai...si ce figuri are in cap.

Ce faci in situatia in care tu chiar te grabesti, nu ai chef sa te iei la hartza cu nimeni....dar prinzi o masina care circula pe banda 2...si nu se da la o parte nicicum.

am si eu o intrebare gen... care-i banda 2 ? :) aia de langa axul drumului, sau aia de langa camp ? sau depinde cum privesti lucrurile ? :)

Prima varianta , cea de langa ax.

Guest poleposition
am si eu o intrebare gen... care-i banda 2 ? :) aia de langa axul drumului, sau aia de langa camp ? sau depinde cum privesti lucrurile ? :twoup:

Prima varianta , cea de langa ax.

of Doamne, conduc de prin 98' si abia acum inteleg chestia asta... tare, insa nu-i logic :)

Ce faci in situatia in care tu chiar te grabesti, nu ai chef sa te iei la hartza cu nimeni....dar prinzi o masina care circula pe banda 2...si nu se da la o parte nicicum.

Ăi donez o cutie frigorificĂŁ plinĂŁ cu carne Âşi ĂŽl depĂŁÂşesc pe dreapta.

Îi donez o cutie frigorificã plinã cu carne ºi îl depãºesc pe dreapta.

:)

asa ma gandeam si eu

Din cauza lipsei de bun simt,ce nu are nimic in comun cu banii sau nr de femei ce ai avut.. :)

Are treaba cu banii, intr-un fel.Toti cei care se duc la plimbare prin Germania, Franta, ...etc,...respecta regulile de circulatie de nu au treaba.Asta deoarece acolo nu pot sa sune pe nimeni, nu tu o relatie, un colonel, nu tu 20euro spaga, nimic, sunt doar ei si politistul.Atunci realizeaza de fapt ca sunt niste NIMENI, sunt exact ca toti ceilalti soferi, nu conteaza ca au BMW sau mai stiu eu ce masina.Nu mai merg figurile de doi lei, stai sa sun pe cineva, lucrez nu stiu unde,..si alte rahaturi de genul asta.

Acolo daca ai depasit coloana de masini pe linia continua trebuie sa platesti, pentru ei esti doar un retardat necivilizat, un retardat necivilizat care se va civiliza dupa ce va plati o suma suficienta.