Jump to content

De ce in Romania se merge pe banda a 2`a?

Soare Mrs

Recommended Posts

Daca schimbi banda si cel din spate este obligat sa franeze ca sa te evite se considera ca nu ai acordat prioritate. Faptul ca el circula peste limita legala nu poate fi demonstrat decat de un radar omologat aflat in zona. Deci daca te loveste din spate in timp ce schimbi banda esti considerat vinovat ca nu te-ai asigurat.

Discutabil. Daca intra cu masina pe banda, si il lovesti in spate, esti vinovat. Daca intra doar partial pe banda, si il lovesti in usi, sau in stopul stang (in colt) e el vinovat. Asta cred eu.

Mi se pare normal daca mergi cu viteza foarte mare (200 pe ora) sa dai flash-uri de la distanta ca sa atragi atentia,

Si va mai intrebati de ce avem sectiune de accidente.

PS: +1 DOMI

Tu nu mergi niciodata cu 200?

Mi se pare normal daca mergi cu viteza foarte mare (200 pe ora) sa dai flash-uri de la distanta ca sa atragi atentia,

Si va mai intrebati de ce avem sectiune de accidente.

PS: +1 DOMI

Eu n-am mers cu mai mult de 150 cand am condus eu (si asta doar cateva secunde). Am mers cu 200 o singura data, cu un Chrysler 300C cu motor de 5,7L. La masini din astea ma refer sa mearga cu 200... cand ai peste 200 cai e destul de usor sa ajungi la 200 asa ca pe autostrazi mi se pare ok viteza asta daca nu e prea aglomerat.

Normal ca eu n-o sa merg constant cu 200 cu o masina care se chinuie juma' de ora sa ajunga la viteza asta.

Mi se pare normal sa adaptezi viteza la conditiile drumului. Daca e drum ca-n palma, drept si liber si vrei sa te distrezi un pic, de ce sa nu mergi mai repejor (in afara de consum si amenzi) ? Normal ca in oras sau pe drumuri cu 1 banda pe sens se merge incet, dar pe autostrazi as vota pt (ultima banda cel putin) viteza minima 120 si maxim cat te tine masina (cu obligatia de a fi foarte atent la ce vine din spate si sa te dai la o parte).

In Germania portiunile nelimitate au cam aceeasi rata a accidentelor ca si zonele limitate la 120/h sau chiar mai mica. Parerea mea e ca oamenii sunt mai responsabili cand simt masina ca se apropie de maximul ei decat daca merg constant cu 120/h si apare plictiseala/oboseala.

La noi nici daca va exista vre-o Autostrada / Magistrala cu 3-4 benzi , tot nu se va merge corect ! Asa este la noi si educarea va dura peste 5-8 ani in viitor . Se pare ca pe roman numai amenzile mari il sperie si asta numai referitor la parcare , altfel incat la acordarea de prioritate si respectarea benzilor nici gand sa se respecte legile si asta pentru ca nu se iau amenzi din cauza asta decat daca se soldeaza cu vre-un accident , altfel bizonul scapa nepedepsit !

Astept cu nerabdare zilele cand vom merge fara nervi la volan , dar cred ca mai repede ies la pensie .

Da, am mers cu 200.

NU mai merg de mai bine de 2 ani.

Nu vad rostul de a merge cu 200 pe un jeg de autostrada(si sa strang din buci la fiecare groapa/denivelare/etc dupa spusele cuiva).

Prefer sa merg super relaxat(si economic chiar) cu o viteza de max 150(pe autostrada), decat sa pun frane peste frane(adica placute frane busite aiurea), sa dau flash-uri(pt ca altfel nu ai cum, pt ca mai sunt oameni cu masini mici care nu depasesc in cateva milisecunde asa cum vreti voi) si claxoane(la fel de oribil ca si flash-urile) si sa ma bag ca nebunul(si de aici o gramada de accidente).

Am mers de cateva ori cu 200, dar pe autobahn. O singura data am mers extrrem de tare aproape 2h, nu am lasat-o sub 180 decat vreo 2 portiuni de 10 km cu ceata, am avut o medie de ~ 160 km/h. Dar nu o sa mai fac treaba asta, e extrem de obositor si chiar si pe Autobahn e riscant. EU cand aud chestiile alea cu am mers numai cu 160 Bucuresti Arad sau ceva de genul asta, ma umfla rasul ..stiu ca nu e posibil. Nici pe autobahn nu e posibil decat daca e liber si oricum iti asumi niste riscuri enorme.

Da, am mers cu 200.

NU mai merg de mai bine de 2 ani.

Nu vad rostul de a merge cu 200 pe un jeg de autostrada(si sa strang din buci la fiecare groapa/denivelare/etc dupa spusele cuiva).

Prefer sa merg super relaxat(si economic chiar) cu o viteza de max 150(pe autostrada), decat sa pun frane peste frane(adica placute frane busite aiurea), sa dau flash-uri(pt ca altfel nu ai cum, pt ca mai sunt oameni cu masini mici care nu depasesc in cateva milisecunde asa cum vreti voi) si claxoane(la fel de oribil ca si flash-urile) si sa ma bag ca nebunul(si de aici o gramada de accidente).

P-asta n-am inteles-o. O fi ea proasta, dar e autostrada. Am mers A1 cu 180-200 o data si nu m-a deranjat nicio groapa. Se mai iveste cand si cand cate-un adormit, dar daca-l atentionezi elegant (flash) nu-ti face probleme.

Am mers de cateva ori cu 200, dar pe autobahn. O singura data am mers extrrem de tare aproape 2h, nu am lasat-o sub 180 decat vreo 2 portiuni de 10 km cu ceata, am avut o medie de ~ 160 km/h. Dar nu o sa mai fac treaba asta, e extrem de obositor si chiar si pe Autobahn e riscant.

Pentru mine a fost mult mai obositor cand am venit o data de la mare cu 90-110, fata de alte dati cand mergeam 140-170 (in primul rand ca dureaza mult mai mult).

Pentru mine e obositor. Nu vorbesc de portiuni de 15 km unde am mers tare ci de un drum de 250 de km mers la blana tot timpul pe o autostrada aglomerata. Trebuie sa anticipezi foarte mult sa poti mentine viteza asta si sa ai foarte multa grija. Nivelul de concentrare necesar e mare, cine zice ca merge relxat cu viteza asta si singur pe circuit nu e sanatos la cap .. Nu vorbesc de accelerat pe 300 m liberi pana la 200, franat la 120-140 accelerat din nou, ci mers sustinut

Nu cred cã merge cineva prin Bucureºti doar pe banda Întâi.

ĂnsĂŁ când vezi pe cineva ĂŽn spate care circulĂŁ cu vitezĂŁ mai mare decât tine, este normal sĂŁ treci pe prima bandĂŁ dacĂŁ ai loc.

De multe ori este imposibil din cauza maÂşinilor parcate, ĂŽnsĂŁ ĂŽn afara oraÂşului nu prea existĂŁ scuze.

Ce vorbesti?Sunt multi ambitiosi care si-au cumparat sosea, plus ca avand viteza legala este dreptul lor sa ramana acolo.Pe forum am citit. :)

niste dobitoci :) :lol: :)

Am mers de cateva ori cu 200, dar pe autobahn. O singura data am mers extrrem de tare aproape 2h, nu am lasat-o sub 180 decat vreo 2 portiuni de 10 km cu ceata, am avut o medie de ~ 160 km/h. Dar nu o sa mai fac treaba asta, e extrem de obositor si chiar si pe Autobahn e riscant. EU cand aud chestiile alea cu am mers numai cu 160 Bucuresti Arad sau ceva de genul asta, ma umfla rasul ..stiu ca nu e posibil. Nici pe autobahn nu e posibil decat daca e liber si oricum iti asumi niste riscuri enorme.

Depinde de maÂşinĂŁ Âşi de Âşofer.

DacĂŁ ai o maÂşinĂŁ puternicĂŁ Âşi ĂŽĂži asumi niÂşte riscuri destul de mari, poĂži merge cu vitezĂŁ mare.

Mie-mi plac de baietii cu dacii (nu toti, doar aia cu care m-am intalnit eu pe soselele patriei), care in afara localitatii ii las intr-un nor de praf... iar in localitate, trec cu 80-90 pe langa mine vor sa demonstreze ca au masina sau ce? :lol: Oricum tot dacie ramane. (eu merg aproape intotdeauna cu 50-60 in localitate - la cum se traverseaza in Romania, te doare capu, acu vreo doua zile, un Âşmecher s-a gandit ca ar fi bine sa traverseze, dar nu s-a uitat nici in stanga nici in dreapta, nici macar cand au scartait rotile nu s-a sinchisit sa se uite daca il iau pe bot sau reusesc sa opresc.).

PS. am deviat de la subiect, imi cer scuze. :)

Mie-mi plac de baietii cu dacii (nu toti, doar aia cu care m-am intalnit eu pe soselele patriei), care in afara localitatii ii las intr-un nor de praf... iar in localitate, trec cu 80-90 pe langa mine vor sa demonstreze ca au masina sau ce? :lol: Oricum tot dacie ramane. (eu merg aproape intotdeauna cu 50-60 in localitate - la cum se traverseaza in Romania, te doare capu, acu vreo doua zile, un Âşmecher s-a gandit ca ar fi bine sa traverseze, dar nu s-a uitat nici in stanga nici in dreapta, nici macar cand au scartait rotile nu s-a sinchisit sa se uite daca il iau pe bot sau reusesc sa opresc.).

PS. am deviat de la subiect, imi cer scuze. :)

Poi ca posesor de Dacie iti spun ca si eu faceam asa :) In oras mai tare iar in afara(mai ales daca are doar 4 trepte) mai usurel ca consuma mult, de-aia toate Daciile merg constant cu 70-80, dar pe mine nu aia ma deranjeaza. Fiecare merge cum poate si cat poate el si masina, dar cand vezi cate un Golf 4, 5 , Ford Focus, Opel Astra sau orice altceva model dupa 2000 si are "priza" la romani ca merge in afara localitatii pe drum bun cu 70 iti vine sa-ti bagi ceva in el drum, mai ales daca esti cu camion, cand te vede ca pui semnalizarea accelereaza pana la 100, o tine asa 1 min si dupaia iar 70 :)

• 2 months later...

asa si in drum spre servici, la iesire din cluj si la intrare in cluj, banda 1 este goala, adevarata placere sa circuli pe prima banda.

Cand treci cu viteza mai mare decat cei de pe banda a 2-a, numa le mai vezi cate-o expresie pe fata,de genu "uite-l si pe asta cu bmw-u cum face el ilegalitati si depaseste pe banda 1 ca el e smecher"

Edited by Cristi.MD

E o chestie de orgoliu.

"De ce sã-l las, mã, pe boschetarul ãsta din spate, nu vede cã limita e de 110 km/h? Ce, mã, cârnatule, te-a apucat viteza?

I-auzi, mĂŁ, mai dĂŁ Âşi flash-uri, n-ai cei 7 ani de acasĂŁ, jegosuleee!"

ÂŞi dupĂŁ ce este depĂŁÂşit melteanul prin dreapta:

"Lua-te-ar moartea sĂŁ te ia, vedea-te-aÂş mort ĂŽn copac!"

Cam aºa se poate rezuma mentalitatea româneascã cu privire la circulaÞia rutierã.