Jump to content

caseta directie E60

Recommended Posts

Buna ziua,

Stiu ca s-a mai discutat foarte mult pe aceasta tema. totusi mai am cateva intrebari.

Din ce am citit pe forum problemele la caseta de directie se manifesta prin batai la virarea volanului, vibratii puternice si zgomote(bocanituri) la trecerea peste denivelari + zgomote pe la 70-100 km/h.

La mine(pe E60 520i) am o singura problema majora(din punctul meu de vedere). In momentul cand trec in lungul sinelor de tramvai, sau cand merg pe un drum pe care asfaltul are format caneluri de la greutatea masinilor mari, am senzatia ca pierd contrlul volanului, anume ca desi volanul meu se misha foarte putin, rotile parca vireaza destul de mult intro parte sau alta.

aceeasi senzatie o am si in momentul cand la drum lung depasesc un tir, imediat dupa ce il depasesc am senzatia aia ca parca ma trage inspre tir(e din cauza vidului de aer creat - dar totusi senzatia e puternica).

Stiu ca ai aceleasi senzatii si pe alte masini, dar parca la mine sunt cam accentuate.

Mecanicul mi-a spus in primavara ca e de la cauciucurile de iarna(ca sunt moi, ca asta e senzatia la ele). Am schimbat cauciucurile de vara(225/50/16) si la fel face. mi-a spus ca e de la caseta de directie. si nu prea imi vine sa cred ca e caseta. Amortizorul pe stanga fata se cunoaste putin ca si cum ar fi curs.

E posibil sa am senzatiile astea de la mortizor ? sau e din caseta?

Va multumesc pentru orice raspuns.

1. acceasi senzatie pe denivelarile facute de tiruri o am si eu...parca fuge singura masina unde vrea...

2. eu mai am ceva de intrebat... aveam odata geamu deschis si era liniste pe afara si am auzit ca atunci cand brachez rotile la maxim se aude un fasait continuu cat tin rotile bracate... din cate stiu eu si ce mi-a zis un mecanic am decat bucsa de pe dreapta fata dusa (de la asta sa fie problema de la pct 1. ??? ) cum inmatriculez masina o schimb

2. eu mai am ceva de intrebat... aveam odata geamu deschis si era liniste pe afara si am auzit ca atunci cand brachez rotile la maxim se aude un fasait continuu cat tin rotile bracate... din cate stiu eu si ce mi-a zis un mecanic am decat bucsa de pe dreapta fata dusa (de la asta sa fie problema de la pct 1. ??? )

Zgomotul ala este de la pompa de servo, cand ai rotile bracate la maxim se "aeriseste". La toate masinile fasaie cand sunt virate la maxim :)

nu stiu ce sa zic de cauciucuri, sunt continental (stiu ca sunt bune)...

in ceea ce priveste mecanicul... credeam ca ma duc la cel mai bun ....dar in ultima vreme la reviziile facute la el... parca nu il mai intereseaza nimik... trage asa un ochi pe sub masina si imi zice ca e caseta de vina...(asta dupa ce asta primavara imi spunea ca 200% sunt cauciucurile de vina)

fac un apel la cei din iasi... daca mai stiu si pe altcineva bun pe BMW-uri in afara de serghei... as dori si eu un contact.

Va multumesc

Nu e vorba de marca cat de latimea lor. Daca sunt late sunt masina devine sensibila la chestii de genul urme in asfalt de la tiruri.. apare fenomenul de tramlining.

http://www.tirerack.com/tires/tiretech/tec...e.jsp?techid=47

multumesc Domi pt link, chiar foarte folositor. am sa incerc sa reduc presiunea in roti(se pare ca am gandit prost cand am facut presiunea... m-am gandit ca daca fac presiune mai mare, cauciucurile vor fi mai dure si nu vor mai copia toate denivelarile.)

intrebare: necesita facute unghiurile mereu cand schimb cauciucurile de iarna cu cele de vara sau invers?(le pun pe aceleasi jante, nu am altele de schimb)

Edited by giorgioand

nu, doar echilibrate.

Presiunea conteaza si ea. Oricum vezi cand apare fenomenul asta mai pronuntat, daca e mai des la genul ala de santuri atunci ai noroc. Daca nu dute si verifica masina..nu e mare smecherie.. costa vreo 15 lei la un service.. ii pui sa traga si sa se uite la toate articulatiile, stai cu ea la relanti si apoi cu motorul oprit cu geamul deschis si urechile ciulite si fa curse complete cu volanul .. ma rog verifica amanuntit si gasesti tu problema.

Edited by DOMI