Jump to content

inchidere defecta

mihai vigariu

Recommended Posts

Salut,

Aveam o problema mai veche cu usa spate , si anume nu se bloca si debloca odata cu celelalte, banuiesc actuatorul defect. Il foloseam si asa dar trebuia sa dau manual de tzamburus in sus/jos. Intr-o zi a mers mai greu la blocare, am fortat, si s-a blocat pe pozitia inchis. Problema e ca acum usa e blocata si nu am cum sa o mai deblochez. Degeaba trag in sus de tzamburus ca nu se deblocheaza. Stie cineva de la ce i s-ar trage. E foarte inconvenabil sa nu poti folosi usa, nu vreau coupe. Am demontat panoul, m-am uitat pe la tijele alea insa totu parea ok, numai ca nu debloca.

incearca sa tragi de clanta in timp ce e scos sau in tim ce e bagata actionarea manuala a inchiderii (tamburusul)

ai fortat mecanismul :) si actuatorul e mort si nu mai poate sa il miste

asa este, ultima oara am apasat mai puternic pt ca nu mai vroia sa coboare, am simtit un soc mecanic la inchidere insa nu ma asteptam sa il nenorocesc.

Am incercat toate posibilitatile de tragere de parghii, chiar si cu panoul dat jos si nu am reusit nimik, Motorasu e dus.

Alte sugestii?

• 2 weeks later...

Pentru a nu mai deschide inca un thread. Am rezolvat cu usa insa am dat peste alta problema. Acum inchiderea centralizata imi face figuri.

Initial nu mai functiona,se arsese siguranta 33(nu era intrerupt firul dar arata rau), am schimbat-o si a mers de 2 ori insa dupa nu mai vroia, se descuia decat usa in care foloseam cheia. Daca o las un timp, de ex. peste noapte si incerc dimineata, functioneaza de cateva ori apoi iarasi nu mai functioneaza. Are cineva idee de la ce? am sunat un electrician si mi-a zis ca e siguranta slaba, sa pun un mai mare, avea de 10 si am pus de 15 , but the same shit.

Mi-a mai zis ca ar avea o siguranta termica de protectie si ca daca inchizi si dschizi in mod repetat iti blocheaza functionarea pt un timp. Aveti idee daca e sau nu fictiune chestia asta?

Si cel mai important, a avut cineva problema asta pana acum? cum a rezolvat?

Danke!

Pai, incearca sa schimbi modulul de inchidere centralizata.

da exact, si eu cred ca asta e defect. el controleaza inchiderea, gemurile si altele. se afla in partea dreapta pe sub torpedou, sau in spatele lui. daca ai e36, incearca sa il schimbi cu ultima versiune, sau sa fie complet (geamuri electrice fata-spate, poate vrei sa iti pui daca nu ai pe toate 4)

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?mo...;fg=25&hl=9

cauta pe la dezmembrari.

Edited by increatul

revin cu solutia problemei care de fapt nu exista. degeaba am insistat asupra schimbarii sigurantei, caci nu o schimbam pe cea care trebuia. eu schimbam 33-u si de fapt arsa era 43. 33-u arata destul de rau, fiind una de 10 firul era deformat insa nu intrerupt. 43-u e una cu fir gros de de 25 A era intrerupta astfel incat era f putin vizibil cu ochiul liber. Acum alles gute.