Jump to content

problema martor Check Engine

Recommended Posts

Am si eu o problema mai ciudata. Nu se aprinde Check Engine!!!

Am circulat fara debitmetru 2-3 zile, nimic, s-a spart membrana in valva PCV si tragea aer(gaze), nimic, am scos mufa de la regulatorul de ralanti, nimic, de la senzorul clapetei de acceleratie, nimic! Insa erorile se stocheaza!

Mentionez ca atunci cand ii fac testul ala de bord, se aprinde! Bordul l-am desfacut cand am montat inelele, nu pare sa fi fost umblat in el!

Masina e luata de la un neamt d-acasa de mine personal...

Exista varianta unui update de soft, ceva?

Sa-i dau jos 2 roti si sa merg asa cu ea...s-o aprinde atunci?

Masina e un E46 316

Edited by Rhaziel

n-are erori pe tester, cel putin pe ala pe care am pus-o si mai am si un INPA la dispozitie cu care o mai "investighez" din cand in cand si n-apare nimic dubios! inafara de erorile normale care au fost provocate de debitmetru, ICV, si PCV... n-am avut altele...

din pacate nu stiu sa iti dau prea multe informatii

stiu ca se poate activa dar necesita si interventie de tip electrica adica adaugat un fir ceva de genu

nu stiu daca trebuie si resoftare

nu stiu daca la tine se poate

am citi ca cineva a facut da nu la noi pe forum

da stiu inforatie utila = 0 :lol: cauta pe forumuri straine sau poate e si la noi :)

apropo fa testul 1 sau 2 din OBC cred ca e 2 unde se activeaza toate ledurile si se duc pointeriila max & min

Edited by clauberty

Eu am o sonda lambda moarta si nu se aprinde check engine....pe test se aprinde, nici pe bordul vechi nu se aprindea :)

depinde ce e mort

elementul de incalzire a sondei sau sonda

Da...oricum check engine nu se aprinde pt orice prostie... Mie nu mi s-a aprins niciodata pe niciun bmw...

fain asa... pana acum am crezut ca am o masina buna... de-acum stiu ca de fapt am martorul care indica defectiunile defect! :)

la sighisoara sa-si duca surubelnitele cu ei astia de la AB!

Nici mie nu mi s-a aprins niciodata martorul CE cu toate ca, zic eu, ar fi avut ocazia sa o faca - mufa debitmetru scoasa, valva pcv defecta etc. Ma gandesc de ceva timp ca nu e ceva in regula. La testul instrumentelor din bord martorul se aprinde.... @Rhaziel daca gasesti ceva posteaza pe forum, sunt interesat de aceasta problema, si cred ca si altii.

pai cum sa fie legat la alt led? nu s-ar vedea? cand l-am desfacut, bordul si placa le-am studiat foarte atent... nici cea mai mica urma de interventie pe ea...

o sa incerc sa-i dau curent direct ledului de la Check Engine sa vad daca cumva se aprinde si altceva...

incearca sa-i dai curent separat la led si vezi daca se aprinde singur.

ps:la modele e46 fabricate in 1998 ledul respectiv nu se aprinde daca ai o eroare de debitmetru, valva pcv, senzor axa cu came, dupa 1999 (inclusiv 1999) s-a schimbat functia ledului si cuprinde si debitmetru, valva pcv, senzor axa cu came etc.

Edited by S A R P E

incearca sa-i dai curent separat la led si vezi daca se aprinde singur.

ps:la modele e46 fabricate in 1998 ledul respectiv nu se aprinde daca ai o eroare de debitmetru, valva pcv, senzor axa cu came, dupa 1999 (inclusiv 1999) s-a schimbat functia ledului si cuprinde si debitmetru, valva pcv, senzor axa cu came etc.

De unde ai aflat/citit acest lucru? As vrea sa ma documentez si eu mai mult in privinta acestui lucru...