Jump to content

E36 Bine de stiut

Boxer

Recommended Posts

• Replies 77
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

@critimm nu ma refeream la becul la ulei, ci la becurile din bord in general. cel de la ulei trebuie sa se stinga instantaneu, dar restul, cum e cel de air-bag si placute mai stau un pic sau daca are vreo eroare la air-bag becul o sa se stinga dar dupa vreo 30 de sec asa, la asta ma refeream

Asta am uitat sa va spun.Becul de la Airbag se stingea mai greu cam dupa vreo 30-40 secunde

ASTA ESTE MASINA

http://www2.autovit.ro/vsdetalii8.php?IDM=...26offset%253D60

Edited by Boxer

comparati-o cu un calibra din 93 sau un astra f, sau un vectra etc.....pe langa astea, e36 la rugina, forma si confort sta excelent....

Chiar Calibra din 93 am avut, la forma nu exista comparatie intre Calibra si E36, fie el si coupe. E mult mai frumoasa Calibra. Intr-adevar, nu e masina de mers 4 persoane drum lung, dar pentru 2 persoane se preteaza foarte bine. Daca ai bagaje multe poti rabata bancheta si ai mult loc de bagaje. Calibra din '93 pe care am avut-o avea ca dotari: scaune incalzite, AC, bordcomputer, geamuri+oglinzi electrice. E36 din '97 are: scaune sport incalzite, klimaautomatik, cotiera, ASC, geamuri+oglinzi electrice, dar din pacate nu are bordcomputer, care imi lipseste. Ca si confort (repet, pentru 2 persoane) nu ai ce sa reprosezi unei Calibra. Tinuta de drum, la fel impresionanta pentru o masina de virsta ei. Fuga, chiar daca avea doar 115 CP, la fel ca si 320i, dar la un consum mai mic. Am scos cu ea pe 1200 km viteza medie de 122 km/h si un consum de 7,3/100 km.. In aceleasi conditii BMW-ul ia vreo 9-10 litri.

Vezi calibra la 1000 de ani .

Calibrele sint rare peste tot, chiar si in Germania, din cauza ca sint conduse de tineri si fac destul de multe accidente. Plus ca nici cind au fost noi nu s-au vindut ca un E36 sedan sau touring, din cauza spatiului interior si al publicului caruia se adresau. E aproape ca si cum ai compara Opel GT (modelul nou) cu E90. Ok, nu mai vezi Renault 19 sau Ford Scorpio pentru ca alea au fost dintotdeauna petarde de masini, dar Vectra A si B sint destule, la fel Audi 80 B3 si B4, Astra F, Golf 3. Asa pot sa-ti dau si eu exemple de masini din anii '90 pe care nu le mai vezi pe strada, dar nu cred ca astea sint un punct de reper ca sa le compari cu E36: Fiat Croma, Fiat Tempra, Tipo, Peugeot 309, 405, Reno 21, 25, etc. In general masini ne-nemtesti. Iar E36 e destul de ieftin acum, gasesti afara si sub 1000 €. Plus de asta foaaaarte incapator nu e un E36 sedan. Cind am avut unul mai demult, in spatele meu pe bancheta nu putea sa stea nimeni, pentru ca aveam scaunul aproape lipit de bancheta ca sa pot sta normal la volan. Iar cind lasi scaunele din fata jos la maxim, cel din spate nu isi poate baga picioarele sub scaunele din fata, pentru ca sint lipite de podea. In Touring se pare ca e ceva mai mult loc dar nu cu mult, cel care sta in spatele meu cind conduc nu sta deloc confortabil daca nu imi trag scaunul mai in fata.

Calibra e oribila pe interior cu toate optiunile enumerate de tine mai devreme, iar de rugina, nu mai vorbesc "Calibra e net superioara "....Calibra in ziua de azi 01.09.2009 este o masina depasita...

"Chiar Calibra din 93 am avut, la forma nu exista comparatie intre Calibra si E36, fie el si coupe."

Aici ai dreptate, e36 coupe e net superioara :)

Edited by zeky

@boxer treaba cu becul poate fi ceva marunt, adica eu cand am dat jos ceasurile de la bord nu am scos borna si dupa ce le-am pus inapoi asa imi facea si prin tester se reseteaza, acum sa nu fie ceva mai mult, dar repet un tester e recomandat sa vezi ce zice pe acolo.

apropo de calibra am eu un prieten care are una, un 2.0 de 150 da cai si dupa ce a cumparat-o a trebuit sa schimbe ceva la partea mecanica si a aflat ca masina era nu stiu ce editie speciala, fara cai in plus sau nu stiu ce dotari, dar era speciala si a trebuie sa astepte vreo 2-3 luni pt piesa sau vreo 4 luni pt un ambreaj si pe langa asta farurile bat ca in galeata, cica e o problema comuna la ele, fiind farurile mici.

Calibra e oribila pe interior cu toate optiunile enumerate de tine mai devreme, iar de rugina, nu mai vorbesc "Calibra e net superioara "....Calibra in ziua de azi 01.09.2009 este o masina depasita...

"Chiar Calibra din 93 am avut, la forma nu exista comparatie intre Calibra si E36, fie el si coupe."

Aici ai dreptate, e36 coupe e net superioara :)

Da, are interior de Vectra A, dar pe mine nu m-a deranjat chestia asta si nici urit nu mi s-a parut interiorul. Dar fiecare poate sa aiba parerile lui si e bine ca vorbesti si tu din experienta proprie cind te referi la Calibra si rugina si alte dotari pe care le mai are. Sint curios daca ai condus una in mintile ei mai mult de 1000 km.

apropo de calibra am eu un prieten care are una, un 2.0 de 150 da cai si dupa ce a cumparat-o a trebuit sa schimbe ceva la partea mecanica si a aflat ca masina era nu stiu ce editie speciala, fara cai in plus sau nu stiu ce dotari, dar era speciala si a trebuie sa astepte vreo 2-3 luni pt piesa sau vreo 4 luni pt un ambreaj si pe langa asta farurile bat ca in galeata, cica e o problema comuna la ele, fiind farurile mici.

Alea cu 150 CP sint 16v SFI si nu au fost deloc motoare fiabile, cred ca de asta s-a si renuntat la tehnologia aia. Nu stiu ce editie speciala o fi fost aia, mie intr-un oras destul de mic in Romania mi-au venit telescoapele si arcurile de pe spate de pe o zi pe alta.

Intr-adevar farurile sint slabe rau la ele, nici eu nu am avut alta masina care sa faca mai mult intuneric noaptea decit Calibra. Vreo citiva au pus becuri mai puternice ca sa aiba mai multa lumina, dar becurile alea au topit geamul de la faruri.

ma nu am condus niciuna si nu-mi doresc sa conduc vreodata una...daca vroiam o puteam avea si eu asa ca tine dar nu m-a incantat niciodata si nici nu o sa incante.....cat despre rugina si interior (la ce m-am referit) nu trebuie neaparat sa fi avut o asemenea masina ca sa iti dai seama....rugina se vede si fara sa fie a ta...doar trebuie sa te uiti la ea....cat si despre interior pot spune acelas lucru. Una peste alta ORIBILA. :)

Rugina!

Masinile astea au o problema cu rugina...

NEAPARAT sa o ridici sus si sa te uiti cu atentie pe dedesubt!

Mai ales la imbinari!

De unde ai scos asta?

Din ce am vazut pe piata, masinile astea ruginite cum zici tu, sunt mult mai putin ruginite, sau deloc, fata de restul de aceeasi varsta.

Nu neaparat...

Crede-ma ca stiu multe pisici care au probleme cu rugina...

Si la alte masini exista asemenea probleme si am vazut destule ....

Dar in cazul de fata vorbim despre E36, nu despre alte masini, iar E36 se stie ca are anumite puncte unde apare mai frecvent rugina: arcul aripilor, suportii de cric sau portiunea din spate situata intre bara spate si numarul de inmatriculare.

Si da, masinile astea stau muuult mai bine decat alte masini din aceeasi generatie. Si asta acum, dupa atatia ani.

Nu spun doar eu asta, mi-au spus-o mecanici si tinichigii.

Nu zic ca nu exista rugine. Depinde cred ca si de intretinere / tinuta sau nu in garaj.

Chiar sambata am fost la piata, cu un prieten, a gasit doua opeluri din 95-96, care aratau asa si asa, cu cateva puncte de rugina, cu interiorul putin deteriorat, la 2000 euro.

Apoi am gasit o pisica din 10.95, exterior impecabil, exterior la fel, rugina = 0... La 2400 euro, si a si luat-o pana la urma.

Am mai vazut ca nu prea sunt pisici de vanzare, in schimb e plin de golfuri, in special 3, si opeluri 94-97.

Pt mine treaba cu stinsul becului dupa 30-40 de secunde e foarte suspecta!!

Becul de la airbag trebuie sa se stinga in 5 secunde!

Sunt sanse ca masina sa fie lovita si manarita...sau poate fi ceva mai simplu, gen mufa aia faimoasa de sub scaun.

TESTER e cuvantul magic!

Sanse mici sa fie si din cauza ca a scos cineva mufa de la senzor... Asa am facut eu, cand am spalat scaunele, si dupa aia se stingea becul dupa 1 minut sau dupa 5 minute, cum avea chef...

Fie vorba de asta...zilele trecute m-am intalnit cu un nenea de vreo 45 de ani. Omul na nu cunoaste el marcile foarte bine...ce a zis: Iooi da faina e masina! Din ce an e 2001-2002? Na poftim... Nu nenea e din '96 gandita in '90.

No comment. Un om obisnuit de pe strada.

DA ! :lol: Si mie mi s-a intamplat sa ma intrebe un vecin mai in varsta daca BMW-ul meu e ultimul model :lol:

M-a intrebat cati cai are si s-a minunat tare cand i-am spus ca are 200 :) L-am mintit ca de fapt are 192 :D

Cand i-am spus ca-mi ia 20 la suta s-a intors cu spatele si a plecat :) . L-am dezamagit :)

(cam.... :) ... se poate sterge... Oricum nu e o intamplare atat de extraordinara.... )

Edited by the_rifle

Nu inteleg ce vrei sa spui....

in acel context era vorba de bani.

adica sa mai aiba omu' ceva bani....o sa mai bage in ea.

indiferent cat va verifica masina,are totusi cativa ani!

sper sa fi fost suficient de explicit.

Am inteles...Credeam ca e o subtilitate.... :) Se vede treba ca totul se rezuma la bani pe lumea asta :lol:

Si cum ai spus tu.... Ii mai trebuie ceva.... si adaug... PASIUNE !!! :lol:

Edited by the_rifle

• 2 years later...

Deoarece imi place E36-le, l-as cumpara pentru o perioada sa testez si eu un asemenea model. As dori sa ies cat mai ieftin cu exploatarea unui e36, deoarece inca nu sunt pe cont propriu, am doar 19ani. Si consider ca ar intra si asigurarea RCA. M-am uitat la impozit, iar la 318i este 160lei, iar la 316i 64lei.

Imi puteti zice cat costa RCA pentru un an: (si de la aceeasi firma)

-316i - ?

-318i - ?

-320i - ?

Vreau doar preturile.