Jump to content

Vreau sa vopsesc aripa dreapta spate si partea de deasupra usilor pana la parbriz

mircea_novac

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Masina este un E46 318i 2003, culoarea Black Sapphire Metallic 475. Hai sa iau pe rand intrebarile:

1. Masina are o julitura pe aripa dreapta spate, langa stop(a fost frecata, asa am cumparat-o), si langa chederul de la luneta, tot pe partea dreapta are 1 cm patrat unde e inflorita un pic vopseaua(e un inceput de rugina). Am fost in Deva la un atelier(am vazut masini facute de ei si arata foarte bine) care mi-a fost recomandat de cateva cunostinte, s-a uitat la masina si a zis ca ma costa undeva in jur de 400-500 RON vopsitul aripii dreapta, si partea de desupra usilor pana la parbriz, unde se imbina cu aripa fata, si un polish la toata masina sa scoata zgarieturile ce mai sunt pe masina, sa nu se vada urat diferenta. Acum va intreb pe voi, avand in vedere ca tipul e foarte priceput, poate sa o faca sa nu se vada diferenta de culoare? El a spus ca nu se vede diferenta. Vopseaua de pe masina nu e cea originala, pentru ca se vede ca a fost revopsita, doar ca nu stiu cand a fost revopsita.

2. Cand apas pe partea din spate imi scartaie ceva pe la telescoape, masina are suspensie sport. De batut nu pare sa bata nimic pe la gropi. Aveti vreo idee ce poate fii?

3. Cand bag in viteza 1, 2 si marche-arriere, pe loc, dar parca si in mers, se aude un sunet infundat (nu e sunet metalic) in partea din spate. Am inteles ca problema ar veni de la flansa de la cardan. Am fost cu ea pe elevator si s-a uitat un baiat la flansa si a zis ca nu e slabita. Ar putea sa fie si altceva, sau nu si-a dat el seama bine?

4. Cand merg pe un asfalt fin, se aude un huruit destul de tare si enervant, la viteze mai mici, mai ales cand incetinesc de exemplu la un stop. Acum m-am intors de la Gyula din Ungaria si am observat ca si la viteze mai mari se aude dar nu asa de tare(mie mi se pare ca e un sunet inegal). Am inteles ca daca e vreu rulment ar trebui sa faca mai tare cand iau curbe, dar nu am observat asa ceva la mine. Am urcat masina pe elevator si au invartit de roti, i-au dat drumu in gol sa mearga si nu se auzea nici de la roti si nici de la cardan nimic. Au zis ca probabil e de la cauciucuri, dar nu mi se pare ca e zgomot de la cauciucuri. Am inteles ca daca ar fii ceva la cardan, cand nu e in sarcina (cand e scoasa din viteza) nu ar trebui sa se auda, la mine face tot timpul. Daca ar fii rulemtii de la vreo roata sau rulmentul intermediar de la cardan ar trebui sa se auda si pe elevator?Aveti alte idei?

5. Am impresia cateodata ca acceleratia are un delay de cateva fractiuni de secunda,foarte putin, e normal asa ceva? Si inca ceva, parca nu te baga in scaun de fiecare data cand apas acceleratia dintr-o data.

6. Cateodata imi intra mai greu in viteza 1 si 2. E ceva la cutie sau e normal sa fie asa, avand in vedere ca sunt vitezele cele mai folosite?

7. As vrea sa o duc la BMW Timisoara sa ii fac un test complet, sa o bage pe tester, sa verifice parametrii motorului, frane, telescoape, bucse, cutie, ambreiaj, caseta directie, frane, electronica, sonda lambda, catalizator, cardan. A facut cineva asa ceva la BMW? Oare cat ar costa?

Va multumesc anticipat pentru rabdare si pentru ajutor.

Salut, hai sa iti raspund la intrebarile le care le-ai pus:

1. Problema este sa nu fie diferente de culoare ca degeaba ii faci polis, daca este diferenta in sensul ca una este vopsita recent si arata impecabil si alta nepolisata se poate rezolva cu polish

2. Lasa frana de mana netrasa si apasa dupa aceea, o sa vezi ca numai scartaie:d

3. Am avut si eu o pb asemanatoare si rezolvarea ei a fost urmatoarea dar nu stiu daca si la tine este aceeasi: eu le-am rezolvat cu tampoanele esapamentului (la mij masiniii sunt 2 tablite si fiecare are cate 2 tampoane)

4. Poate sa fie de la cauciucuri sau placutele de frana( zic si eu)

5.Ai schimbat filtru de aer si motorina, ulei si etc?

6. Banuiesc ca nu ai masina de mult si trebuie sa te obisnuiesti cu ea sa le introduci perfect

7.Am fost si u cu ea pt teste la bavaria si este frectie la picior de lemn. Testul o sa te coste vreo 200lei doar partea electrica si motor +150lei puneta fata si spate. Eu te indrum la un servis mai bunicel si nu cred ca dai mai mult de 150lei maxim

Salut, hai sa iti raspund la intrebarile le care le-ai pus:

1. Problema este sa nu fie diferente de culoare ca degeaba ii faci polis, daca este diferenta in sensul ca una este vopsita recent si arata impecabil si alta nepolisata se poate rezolva cu polish

2. Lasa frana de mana netrasa si apasa dupa aceea, o sa vezi ca numai scartaie:d

3. Am avut si eu o pb asemanatoare si rezolvarea ei a fost urmatoarea dar nu stiu daca si la tine este aceeasi: eu le-am rezolvat cu tampoanele esapamentului (la mij masiniii sunt 2 tablite si fiecare are cate 2 tampoane)

4. Poate sa fie de la cauciucuri sau placutele de frana( zic si eu)

5.Ai schimbat filtru de aer si motorina, ulei si etc?

6. Banuiesc ca nu ai masina de mult si trebuie sa te obisnuiesti cu ea sa le introduci perfect

7.Am fost si u cu ea pt teste la bavaria si este frectie la picior de lemn. Testul o sa te coste vreo 200lei doar partea electrica si motor +150lei puneta fata si spate. Eu te indrum la un servis mai bunicel si nu cred ca dai mai mult de 150lei maxim

Merci mult Alex pentru bunavointa.

1. De asta imi e si mie frica, diferenta de culoare. La polish banuiesc ca ies zgarieturile, si nu se va vedea diferenta intre vopseaua noua si cea veche din punctul asta de vedere. Tipul mi-a zis ca nu se va vedea diferenta de culoare, dar ma interesa daca a mai vopsit cineva doar o aripa si cum a iesit.

2. Asta nu am incercat. :) Cand merg la masina ma uit.

3. O sa le zic la service sa se uite si acolo.

4. Mie nu mi se pare sa fie zgomot de la cauciucuri. Placutele si discurile sunt schimbate recent si la fel facea si inainte sa le schimb. Oricum zgomotul e destul de puternic mai ales cand incetinesc la un semafor de ex. Voi verifica si bucsile de care ai spus tu.

5. Nu am facut inca revizia. Masina am luat-o de la un prieten de familie anul trecut in august, masina avea revizia facuta de 2000 de KM, si mi-a spus ca pot sa merg si 20000 de KM cu uleiul din masina (Castrol 0W 30), dar ulterior am inteles ca in Romania se recomanda maxim 15000 de KM cu un ulei si filtre, avand in vedere poluarea. Eu am mai facut 8000 de KM de anul trecut, deci are 10000 de KM de la revizie, dar din septembrie anul trecut pana in iulie anul asta masina a stat, nu am mai putut conduce ca am facut o prostie. :lol: Vreau sa ii fac revizia cat mai repede, doar sa se intoarca colegul Groza Dan din concediu ca vreau sa iau de la el filtrele si uleiul.

6. Nu e vorba de asta. Si cand sta pe loc intra mai greu.

7. As duce-o totusi la BMW, pentru ca nu stiu daca la mine in zona gasesc pe cineva care sa se priceapa foarte bine. Se uita si la cutia de viteze, ambreiaj, directie, frane, suspensii, cardan?

Mircea

Eu stiu ca timoneria este acel angrenaj care duce din cutie pana la schimbator , inclusiv schimbatorul , pana la nuca mai bine zis. Sper ca nu am zis o prostie :) .

Si eu ma gandeam ca e ceea ce ai scris tu. In legatura cu scartaitul cand apasam pe spatele masinii, intr-adevar, face doar cand e frana de mana trasa. Asa ca punctul 2 e rezolvat. :lol: Luni cel mai probabil o voi duce la vopsit si la polish si ma lamuresc si cu punctul 1. Cei de la vopsitorie m-au asigurat ca nu se va vedea diferenta de culoare, poate doar o mica diferenta de luciu intre vopseaua noua si cea polishata. Am vorbit si la BMW Timisoara si am aflat ca ma costa in jur de 250 RON un test complet la masina, asa ca mai raman cam 4 probleme nerezolvate. :lol: Sper ca daca pana cand duc masina la BMW sa ma mai ajutati si voi din experienta voastra. :)

Merci.