Jump to content

ce carburant sa folosesc?

robi

Recommended Posts

salut. Dupa ce am avut 3 bmw-uri toate diesel si multe discutii pe forum cu voi, m-am hotarit.

Mi-am luat 320i 2.2 M54B22 170cp.

pe capacul rezervorului am vazut ca scrie ceva de 91-98. Am alimentat cu benzina de 95 si s-a aprins check engine. imediat am alimentat pina la full cu benzina de 98 si in 15 km s-a stins martorul.

CE BENZINA FOLOSITI LA MOTORUL ASTA? SI CU CE BENZINA AR TREBUI SA MEARGA CA EU GERMANA NU CUNOSC SI N-AM INTELES NIK DIN MANUAL.

MULTUMESC.

eu bag numai de 95 .. nu are nici pe dracu..In Romania am pus si de 95 si de 98 si omw carrera.. tot un drac, mergeau toate la fel. Efix mi s-a parut ca parca nu o manca asa repede.

Daca motorul nu e euro 4 nu cred ca se simte vreo diferenta la cifra octanica...

iar in germania nici atat.. am pus de 2 ori de 98 dar mergea la fel, simti diferente doar la consum.. aia de la Aral o mananca pe paine, asa ca pun Esso sau Total.

Probabil ai nimerit o benzina mai proasta...

Edited by DOMI

domi, tu sa nu faci comparatie intre 95 din Weuropei si cel din rro :)

am zis si de romania....numai vara asta am facut vreo 2-3000km pe acolo cu masina din semnatura. Si sincer iti spun ca daca puneam ceva in ea peste efix de 95, gen petrom 99 omv carrera de 95 sau 100 eu simteam cel mult la consum diferenta, in rest nimic. NU pot sa zic ca vezi doamne am pus omv 100 si decola masina....sau ceva vizbil. Ce e drept a mea are si cativa cai oricum si poate de aia nu imi dau seama. Posibil la un motor cu cai mai putini sa se simta mai tare puterea asta miracol data de ce kkturi pun ei in benzina.

Mers rotund la relanti aveau toate..

Cu benzina de afara dincolo de ungaria urca mai usor in ture parca, dar posbil sa ma insel sa fie doar o impresie, cu siguranta motorul e mai silentios si merge mai rotund , trec la 98 nici o diferenta, in afara de Aral, indiferent ca e de 95 sau 98... o mananca pe paine..

Tin minte ca am vazut un test la fifth gear .. facut profi pe dyno.... Mi separe ca din vreo 5 benzine dinastea miracol doar shell Vpower si inca una la un motor de 100 de cai mai dadea vreo 2... cu consumul crescut bineinteles

Per total impresia mea a fost ca efix de 95 e cea mai corecta benzina la calitate/pret, restul imi par niste tepe, in special alde Mol XXX sau OMV carrera nu stiu cat..petrom 99

Poate se cunoaste la cei cu motoare mai noi care vor numai 98, desi am impresia ca la BMW totusi chiar si cele mai noi motoare merg si cu 95. La VW TSI al fratelui meu i-au spus sa puna doar de 98 de exemplu, e motor cu raport de compresie mare.

Asa ca idee aici inca mai sunt pompe si cu benzina de 91 ...in Mazda numai dinaia puneam ca de 95 puneam degeaba...mergea exact la fel... iar in carte spunea ca merge cu 91 sau 95.

Nu am avut stare si am fost la tester..... A depasit nivelul maxim admis de noxe ... de la Benzina PROASTA ce am pus-o de la LUKOIL

ma bucur ca ati fost atat de promti si totodata atit de exacti.

Daca mai asteptam un pic nu mai cheltuiam bani pe tester, dar macar am vazut ca nu are nimic altceva

sunteti adevarati.. FELICITARI

Nu am avut stare si am fost la tester..... A depasit nivelul maxim admis de noxe ... de la Benzina PROASTA ce am pus-o de

FELICITARI

Cum adica a depasit nivelul maxim de noxe de la benzina proasta?Asta a scris pe tester? :)

mie mi-au zis ca am EVAP LEAK si ca trebuie sa faca un test de noxe...posibil sa fie aceesai chestie ca la tine...mi-au resetat problema dar dupa 5 km sa aprins din nou becul...zilele astea ma duc la test....

Nu am avut stare si am fost la tester..... A depasit nivelul maxim admis de noxe ... de la Benzina PROASTA ce am pus-o de

FELICITARI

Cum adica a depasit nivelul maxim de noxe de la benzina proasta?Asta a scris pe tester? :)

mie mi-au zis ca am EVAP LEAK si ca trebuie sa faca un test de noxe...posibil sa fie aceesai chestie ca la tine...mi-au resetat problema dar dupa 5 km sa aprins din nou becul...zilele astea ma duc la test....

Aia este alta treaba.Numai la masinile de US se monitorizeaza rezervorul de benzina sa nu piarda vapori de benzina.

Verifica bine busonul de la rezervor, sa fie bine inchis si sa nu fie crapata garnitura de cauciuc.

Edited by Bavaria

FELICITARI

EXACT, nivelul de noxe peste limita maxima admisa.

Offtopic: Bavaria din cate stiam mai toate bmw-urile au un al 2-lea rezervor de colectare a vaporilor de benzina (la roata dreapta spate intre aparatoare de noroi si caroserie), cel putin asa e la e36.

La cele de US este vorba despre altceva.Periodic este verificata etanseitatea rezervorului de benzina cu ajutorul unei pompe electrice.Asta pe langa rezervorul de carbune activ.

La modelele pentru EU rezervorul nu este monitorizat pentru eventualele pierderi de vapori/benzina.Asta este diferenta.

Masinile pentru US, in special pentru California sunt destul de diferite fata de ce se vinde in alta parte.Au radiatoare tratate special pentru a reduce ozonul, sisteme de alimentare diferite pentru a elimina pe cat posibil incalzirea benzinei si astfel aparitia vaporilor, etc.

Edited by Bavaria