Jump to content

e36 - Modul confort.

ziemenz

Recommended Posts

Butonul de la sofer e putin defect, trebuie sa apas intr-o anumita pozitie sa urce geamu. Nu stiu daca are una sau doua trepte.

Masina e din 92, nu cred ca erau atunci geamuri cu soft touch.

Am incercat cu butonul de la o masina cu soft touch dar nu a intrat pt ca e diferita putin mufa. :)

O sa fac o poza la mufe.

La ce buton de la usa te referi? :lol:

Edited by florin83

Eu am vazut la e36 din 1992-1993, butonul de pe cal, de pe partea soferulul ca e cu soft touch, cu 2 trepte, de aceea am intrebat la tine cum e..

Daca e cu mufa mica, exista un modul undeva care e pentru impuls, insa numai pentru acel geam...

Nu avea rostul sa puna mufa mica de soft touch pe geam instalatie simpla.

pe spate am manivele, la trapa nu am incercat, dar pot spune clar ca e in doua pozitii: ridicata sau retrasa

Asa e la orice e36, pe 2 pozitii, chiar daca e manuala, electrica sau electrica cu impuls.

Vroiam sa vad daca si la tine e aceasi problema, adica daca de deschis se deschide singura trapa daca apesi a doua treapta a butonului, iar la inchidere necesita sa tii degetul pe buton.

Eu am vazut la e36 din 1992-1993, butonul de pe cal, de pe partea soferulul ca e cu soft touch, cu 2 trepte, de aceea am intrebat la tine cum e..

Daca e cu mufa mica, exista un modul undeva care e pentru impuls, insa numai pentru acel geam...

Nu stiam ca s-a pus soft touch fara modulul de confort ca pe asta sigur nu-l am.

O sa mai incerc cu alt buton totusi.

Nu stiam ca s-a pus soft touch fara modulul de confort ca pe asta sigur nu-l am.

La pisica mea din decembrie 92,butonul soferului e cu soft touch,celalalt nu,si intradevar grosimea firelor si mufele difera ca eram si io curios daca pot face soft touch si pe dreapta.

fata am one touch si sus si jos, spate am doar jos.
da... are 2 pozitii butonul si la inchidere si la deschidere, insa numai deschiderea merge...

La geamurile spate am la butoane numai la deschidere 2 pozitii la buton.... deci daca era ''de la ei'' aveau si butoanele de pe usi in ambele sensuri 2 pozitii...

Din cate stiu, pe spate exista one touch doar pentru jos, deoarece one touch in sus devine periculoasa pentru copii. Scot capul afara, apasa din greseala butonul si... pac, le-a prins gatul.

Din cauza asta, exista si butonul de blocare a butoanelor geamurilor de pe usile din spate, tocmai pentru ca cei mici sa nu se joace la ele.

De asemenea, tot pentru protectia copiilor, usile din spate au un comutator, care blocheaza deschiderea usilor din interior (usile se vor deschide doar din exterior), ca cei mici sa nu deschida usa in mers chiar daca trag de tumburus.

La faza cu confort-ul, pe langa module si instalatie electrica, trebuiesc schimbate si motorasele de la usi si de la trapa (nu trebuie schimbata macaraua sau trapa cu totul, doar motorasele).

Eu am un E36 318i (M40) Sedan din decembrie '91 si am geamuri electrice doar pe fata (momentan).

Geamul de pe stanga fata, este cu one touch, mufa de la motoras este una mare iar butonul este cu mufa mica (5 pini). Daca apas pe el, pentru fiecare comanda, se aud 2 click-uri, depinde cat de tare apas.

Geamul de pe dreapta, nu are one touch, mufa de la motor seamana cu cea de la proiectoare, semnale, claxon, senzor de temperatura etc, adica are doar 2 fire, iar butonul are mufa mare (din aia cu piedica).

Trapa are acelasi tip de buton ca geamul din dreapta fata.

Butucul de la usa soferul, are 1 pozitie in stanga si 2 in dreapta si 3 mufe.

Butucul de la usa din dreapta, are 1 pozitie in stanga si 1 pozitie in dreapta si 2 mufe.

De ce v-am spus toate astea... pentru ca am vazut un E36 Sedan din '96 316i (M43) cu modul confort.

Cum omul, o dezmembra, am reusit sa ma uit mai bine la ea.

Ce-am vazut in comparatie cu a mea:

Geamurile electrice (doar pe fata) aveau amandoua one touch, si sus si jos, trapa avea one touch doar pe deschidere (nu conta in ce pozitie).

Motorasele de la geamuri si de la trapa, aveau fiecare cate 2 mufe si nu 1 cum avem majoritatea.

Butucul de la usa soferului avea 1 pozitie stanga si 1 pozitie dreapta (nu mai tin minte cate mufe avea).

Usa pasagerului din dreapta fata, nu avea butuc pentru cheie (clanta era la fel ca cele de pe spate).

Mi-a placut oglinda retrovizoare, avea si ea o mufa, am crezut ca e heliomata (electric). Gresit ! Cand am scos-o, nu i se mai blocau usile din telecomanda de pe cheie.

Edited by SlowDeath

Asta nu am observat, sunt e36 ce au butuc pt cheie in dreapta. a mea nu are.

la mine oglinda retrovizoare e heliomata, cu fire etc.

Da, numai cand dau geamul jos merge one touch. nu cred insa ca pentru siguranta copiilor.

In fata daca bag mana cand se inchide, se opreste geamul. puteau face lucrul acesta si pe spate...

Asta nu am observat, sunt e36 ce au butuc pt cheie in dreapta. a mea nu are.

la mine oglinda retrovizoare e heliomata, cu fire etc.

Da, numai cand dau geamul jos merge one touch. nu cred insa ca pentru siguranta copiilor.

In fata daca bag mana cand se inchide, se opreste geamul. puteau face lucrul acesta si pe spate...

Majoritatea E36-urilor pe care le-am vazut eu, aveau butuc pentru cheie si la portiera din stanga si la cea din dreapta (inclusiv a mea are si pe stanga si pe dreapta) si m-am mirat ca aia avea cheia doar la usa soferului.

Oglinda ta, esti sigur ca este heliomata electric ? Nu zic ca nu e posibil, dar nu am auzit ca E36 sa aiba oglinda heliomata electric. Dar, poate ma insel.

Daca nu pentru siguranta copiilor, atunci de ce crezi ca nu se ridica geamurile singure pe spate ?

Eu cred ca baietii care au gandit masina asa, au decis ca asa e mai bine, ca o masura de siguranta in plus... one touch ala se poate strica !

Dar trapa de ce nu se inchide singura? tot de frica ca vreun copil isi prinde capul? :))

Mda... buna intrebare ! :lol:

Daca stai sa te gandesti, defapt trapa are one touch in ambele sensuri, din pozitia inchis !

Probabil, este un motiv pentru care nu te lasa sa o inchizi cu one touch din pozitia deschis.

La pisica mea din decembrie 92,butonul soferului e cu soft touch,celalalt nu,si intradevar grosimea firelor si mufele difera ca eram si io curios daca pot face soft touch si pe dreapta.

Am analizat si eu butonul din stanga mai bine. Cred ca e defect. Intradevar are doua pozitii. Daca il apas pe prima coboara/urca cat tin apasat, daca apas mai tare nu mai face nimic, se opreste. :)

• 3 years later...
  • 1 month later...

Salut,

Am o problema cu motorasul macaralei de la geamul stanga fata... Am cumparat o macara si motorasul acesteia are doua mufe, la mine instalatia are doar una.

Se poate face o modificare pentru a putea folosi acea macara?

Daca este cineva interesat de modelul acesta de macara sau de motoras, cel cu doua mufe, eventual un schimb daca aveti modelul vechi...