Jump to content

Antigel+ulei motor E60

Recommended Posts

Salutare tuturor,

Dupa rezolvarea problemei cu pompa infundata(din cauza benzinei de proasta calitate),revin cu 2 nelamuriri:

1.Ce antigel se recomanda pentru un BMW E60 520i?

2.Uleiul sa fie tot Mobil 1,cum a fost si cand am achizitionat-o...sau sa trec pe Castrol?5w30,sau 5w40?

Multumesc anticipat,si un week-end placut tuturor!

• 4 weeks later...
Salutare tuturor,

Dupa rezolvarea problemei cu pompa infundata(din cauza benzinei de proasta calitate),revin cu 2 nelamuriri:

1.Ce antigel se recomanda pentru un BMW E60 520i?

2.Uleiul sa fie tot Mobil 1,cum a fost si cand am achizitionat-o...sau sa trec pe Castrol?5w30,sau 5w40?

Multumesc anticipat,si un week-end placut tuturor!

auzi, cum e posibil sa folosesti Mobil 1, eu am 520i 2007 si am schimbat in august uleiul si mi-au zi zis la bavaria ca sa folosesc NUMAI Castrol - am pus 5W30 ca cica e motorul mai nou. dar oricum pe capacul de ulei de la motor scrie mare si frumos CASTROL BMW.. deci ma uimeste ca ti-au zis de Mobil 1 - ai luat-o de aici sau de afara?

E simplu...BMW recomanda pe cine vrea,ei nu obliga posesorul,sau end-user-ul,ma rog,sa introduca doar ulei Castrol in baie!

Pana la urma,ca idee,si ca o comparatie,Mobil1 e mai scump cu 15%!

Iar la ultima ta intrebare da,am luat-o din Augsburg,Germania...aproape de fabrica mama,iar ulei,totMobil1 o avut,de la primul schimb ex-factory,si reviziile s-au facut la BMW.

E simplu...BMW recomanda pe cine vrea,ei nu obliga posesorul,sau end-user-ul,ma rog,sa introduca doar ulei Castrol in baie!

Pana la urma,ca idee,si ca o comparatie,Mobil1 e mai scump cu 15%!

Iar la ultima ta intrebare da,am luat-o din Augsburg,Germania...aproape de fabrica mama,iar ulei,totMobil1 o avut,de la primul schimb ex-factory,si reviziile s-au facut la BMW.

am inteles; eu nu am zis ca Mobil1 ar fi mai prost sau mai ieftin - nici nu l-am folosit pana acum deci n-as putea sa-mi dau o parere; eu m-am uitat in cartea masinii, plus ca cei de la bavaria mi-au recomandat expres numai Castrol si mi-au zis ca nu din motive de exclusivitate cu Castrol, ci pt. ca nu e recomandat de BMW, in sensul ca cei de la castrol ar fi dezvoltat un parteneriat si uleiurile lor au fost testate impreuna cu BMW pt. o mai buna functionare a motoarelor BMW si o durata mai mare de viata! asa zic ei...

de altfel, si cei de la PSA (peugeot-citroen) au un parteneriat similar cu Total: eu la a doua revizie la citroen n-am mai folosit total, ci Aral (f. ok de altfel), dar masina nu s-a mai comportat la fel de bine - uleiul aral s-a "ars" mult mai repede si nici motorul nu mai tragea la fel... deci, eu cred ca nu degeaba sunt facute aceste parteneriate: producatormotor - fabricant ulei...

E evident ca testele s-au facut si se fac,probabil se vor face in continuare pe uleiuri Castrol.Nu contest asta,insa daca motorul se comporta foarte bine si cu Mobil1,care am inteles ca are un grad de fluiditate ridicat,nu vad nicio problema in a folosi acest tip de ulei.Oricum,masina se comporta extraordinar de bine din punct de vedere mecanic,nu am avut nicio problema de nici un tip(electronic,mecanic sau electric) de cand am achizitionat-o.Mint,doar un senzor de siguranta(restraint system sensor),care dealtfel e o hiba la serie 5 E34 si E60.

• 1 month later...
antigel se recomanda hepu ALBASTRU, nu ROSU care se foloseste la marcile Audi, VW, Seat etc, iar pt motorul tau toate parerile care le-am auzit de la persoane care lucra sau au lucrat la AB, recomanda BMW 5w40

antigelul rosu se recomanda la toate masinile cu bloc de aluminiu; nu numai la VW-AUDI :)

antigel se recomanda hepu ALBASTRU, nu ROSU care se foloseste la marcile Audi, VW, Seat etc, iar pt motorul tau toate parerile care le-am auzit de la persoane care lucra sau au lucrat la AB, recomanda BMW 5w40

antigelul rosu se recomanda la toate masinile cu bloc de aluminiu; nu numai la VW-AUDI :)

Eu acum am rosu in instalatie, iar un mecanic de la BMW mi-a recomandat sa-l schimb cu albastru pt ca asta recomanda AB, tot tipul mi-a explicat ca atunci cand se incalzeste cel rosu se ingroasa foarte tare si poate strica termostatul si nu numai. Mie imi da pe tester ca trebuie sa il schimb si odata cu el si senzorul, cica problema ar fi aparut din cauza acestui lichid ROSU. Am sa sun la AB sa vedem daca chiar asa ii.

• 2 weeks later...
Eu am un E60 530d; am bagat ulei Bmw Longlife-04 5W-30 (masina are 150.000 km). Iar referitor la antigel , am fost la Banat Car si a costat cam 400.000 1,5L de antigel pe care mi l-au completat baietii. Antigelul are o eticheta gri, Pe care scrie Bmw Group.

• 11 months later...
  • 3 weeks later...
Ce tip de aral?

Cum adica 1 litru restul apa? Asta e valabil daca traiesti in dubai. :twoup:

aral albastru verzui. l-am schimbat cand mi s-a spart termostatul. am pus 1 l de ARAL si am completat cu apa, aproximativ tot 1 l. unde as putea sa verific pana la ce temperaturi rezista antigelul?