Jump to content

Scurgeri de ulei la cutia de viteze

iulisv

Recommended Posts

Buna. Am un e36 touring 316i din '99 si am o scurgere de ulei la cutie. Am scimbat simeringul la cautator si simeringul de la iesire spre cardan si tot picura pe undeva(inainte nu picura jos dar acum gasesc pete pe jos).Am urcat-o pe elevator de vre-o 10 ori si tot nu mi-am dat seama pe unde curge.

Daca puteti sa-mi dati un sfat, as fi tare recunoscator.

Multumesc anticipat!

Nu are nimeni nici o idee?

A mai observat ca in dreapta cardanului,pe cutie, sunt patru suruburi asezate in forma de trapez cu baza mica in jos care sunt umede(cu ulei). Stie cineva de la ce sunt alea? Eu banuiesc ca sustin ceva angrenaje din cutie.De ce ar curge pe acolo si ce as putea sa fac?

Am fost la Betty ca stiu pe cineva acolo care mi-a mai lucrat la masina.

Inainte de a schimba simeringurile, aveam cutia murdara cu ulei dar nu picura pe jos,acum dupa ce le-am schimbat imi picura pe jos.

Problema e ca nu stiu pe unde pierde ulei, ca oricat m-am uitat si eu si mecanicul, nu ne-am dat seama. Pe la simeringuri era acum uscat.

Ce am observat e ca era umeda in zona de sub partea unde intra cardanul.

Nu stiu ce sa zic, ma innebuneste.

Inainte de a schimba simeringurile, aveam cutia murdara cu ulei dar nu picura pe jos,acum dupa ce le-am schimbat imi picura pe jos.

Daca era doar murdara cel mai bun lucru era sa o lasi asa - la orice masina peste o anumita varsta cutia si baia sunt umede de ulei. Acum curge probabil din cauza nepriceperii celor care au facut lucrarea si mai putin probabil din cauza ca simeringurile au fost proaste sau alt tip decat originalul.

Daca era doar murdara cel mai bun lucru era sa o lasi asa - la orice masina peste o anumita varsta cutia si baia sunt umede de ulei. Acum curge probabil din cauza nepriceperii celor care au facut lucrarea si mai putin probabil din cauza ca simeringurile au fost proaste sau alt tip decat originalul.

As fi vrut sa o las asa daca era doar varsta(oricum e din '99), dar mai aveam putin ulei in cutie(cca 700ml). Simeringurile le-am schimbat de 2 ori in 3 zile, dar cum am mai spus, in jurul lor e uscat. Cutia e umeda cam de sub cardan in jos, iar acolo nu e nimic pe unde ar putea sa curga decat alea patru capuri de surub sau daca e crapata. Plus de asta, am stat langa mecanic cand le-a schimbat si am si cat de cat incredere in el.

Concluzia e ca mor ca nu stiu unde curge si nici nu stiu cum sa aflu.