Jump to content

OBC pentru e 36

arh.ciprianpopescu

Recommended Posts

Din pacate nu ... OBC-ul este acelasi dar difera programarea lui.

deci ar trebui sa caut unul care a fost pe un model ca al meu(316i) sau se poate reprograma?

Din pacate nu ... OBC-ul este acelasi dar difera programarea lui.

deci ar trebui sa caut unul care a fost pe un model ca al meu(316i) sau se poate reprograma?

Teoretic se poate reprograma. Practic, e mai simplu sa-l iei de pe o masina care are acelasi motor cu cel pe care-l ai tu (sau aproximativ; are posibilitatea de a ajusta in anumite limite consumul). Reprogramare nu prea mai unde sa faci pentru OBC de E36.

Ps: Daca gasesti undeva ... spune-mi si mie ca am si eu 2 care trebuie reprogramate (eu am incercat la Filaret si MHS Bucuresti). Cam toate reprezentantele si-au upgradat softurile si nu mai pot face retrofit programming pe E36.

Cum adica nu se poate calibra?

Nu se poate daca nu stii... Atunci numai.

Salutare. Te rog sa nu vorbesti in necunostinta de cauza ... Ai programat cumva vreun OBC? Am spus ca se poate calibra, dar numai in anumite limite (de foarte mult bun simt 0,75 -> 1,25 fata de valoarea de referinta). De exemplu nu se poate pune OBC de pe motor cu 6 cilindrii pe unul cu 4 si sa mai si indice corect.

Cat despre e_emu3 ... a vandut unui coleg de pe forum un OBC de pe masina cu 6 cilindrii si l-a mintit ca e de pe un 318Is ...

BTW: Calibrare si programare sunt 2 notiuni distincte. Vad ca le confunzi.

Eu vorbeam de calibrare, produsul acesta numit OBC se calibreaza sa arate cat mai aproape de consumul real.

Nu am vorbit eu de programare aici, esti primul om care il aud sa vorbeasca despre asa ceva. Si am citit mult despre oBC la e36.

Cu programarea, rescrii softul din el cu cel pentru modelul care vrei.

Cine naiba mai face aia acum?

Aparent n-ai citit destul. Toate cutiile alea cu multe fire sunt pre-programate / programabile (nu vorbim despre calibrare).

Vezi atasamentul cu printurile din TIS. Daca te uiti in ETK o sa vezi ca cei de la BMW vand OBC-ul uncoded (neprogramat).

Daca te intereseaza subiectul ... pot sa-ti dau mai multa documentatie.

Si ai dreptate .... mai greu de gasit persoana/firma capabila sa faca programming pentru E36. :)

Edited by GekZ

Cum adica nu se poate calibra?

Nu se poate daca nu stii... Atunci numai.

Salutare. Te rog sa nu vorbesti in necunostinta de cauza ... Ai programat cumva vreun OBC? Am spus ca se poate calibra, dar numai in anumite limite (de foarte mult bun simt 0,75 -> 1,25 fata de valoarea de referinta). De exemplu nu se poate pune OBC de pe motor cu 6 cilindrii pe unul cu 4 si sa mai si indice corect.

Cat despre e_emu3 ... a vandut unui coleg de pe forum un OBC de pe masina cu 6 cilindrii si l-a mintit ca e de pe un 318Is ...

BTW: Calibrare si programare sunt 2 notiuni distincte. Vad ca le confunzi.

dle gekz se pare k esti prost informat in privinta vanzarii obc-ului pe care l-am vandut unui coleg de pe forum,este adevarat k i-am dat un obc pt 6 cilindri,dar i-am zis la telefon inainte sa vina la mine sa il cumpere ca nu mai obc-ul de pe acel 318is,omul a acceptat si a venit sa il vada,i-am aratat 2 obc-uri:unul de pe masina mea care era pt 4 cil si care are cativa pixeli morti si unul pt 6 cil,care nu avea niciun fel de problema,omul a zis k il ia pe cel de 6cil pt k nu are niciun pixel si ca in timp o sa si,l schimbe,deci dle gekz nu l-a obligat,nu l-am MINTIT si nu i-am bagat mana in buzunar,asa k vezi ce vb despre mine,te respect asa cum respect pe toata lumea de pe acest forum dar ai grija ce vb despre mine!!!

Vreu si eu sa va intreb daca pot folosi un OBC pt e 36, in parametri normali si fara maneta OBC ,cea care este incorporata si semnalizarea ...Mai precis am gasit de vanzare , un OBC dar fara maneta si vreau sa ma asigur ca va functiona normal ,si nu este afectat de lipsa manetei ..

Multumesc.

il poti folosi fara probleme doar k va trebui sa te apleci un pic si nu te vei putea folosi de functia de programare a datelor de pe afisaj,mai exact dak ai fi avut si maneta bc puteai sa iti alegi ordinea datelor,ex 1consum,2autonomid,etc,deci in concluzie il poti monta si folosi fara maneta BC

• 3 weeks later...
sa va spun ce am patit cu 3 obc-uri mari cu 18 butoane:intr-o zi am montat 3 obc-uri,2 au fost puse pe 2 motorizari 318is,1 pe un 320 vanos,pe 320 vanos merge consumul f bine pt k l-am calibrat pe masina si e ok,pe un 318is merge consumul si merge chiar f bine,mentionez k obc-ul fusese luat de pe un 320,iar pe celalalt 318 imi arata consumul cu 4 litri in plus,si cred k ala era de pe un 325i,deci ce sa inteleg? Ca un obc luat de pe un 320 merge pe un 318is?astept cunoscatorii sa lase o parere cei care stiu cu adevarat,ms

Eu vorbeam de calibrare, produsul acesta numit OBC se calibreaza sa arate cat mai aproape de consumul real.

Nu am vorbit eu de programare aici, esti primul om care il aud sa vorbeasca despre asa ceva. Si am citit mult despre oBC la e36.

Daca obc-ul este luat de pe o masina cu acelasi nr de cilindri se calibreaza, cum ai facut tu.

Daca e luat de pe o masina cu alt nr de cilindri trebuie programat.

merge un obc dupa un m3 e36 pe un 325 e36?

da, ambele au 6 cilindri

sa va spun ce am patit cu 3 obc-uri mari cu 18 butoane:intr-o zi am montat 3 obc-uri,2 au fost puse pe 2 motorizari 318is,1 pe un 320 vanos,pe 320 vanos merge consumul f bine pt k l-am calibrat pe masina si e ok,pe un 318is merge consumul si merge chiar f bine,mentionez k obc-ul fusese luat de pe un 320,iar pe celalalt 318 imi arata consumul cu 4 litri in plus,si cred k ala era de pe un 325i,deci ce sa inteleg? Ca un obc luat de pe un 320 merge pe un 318is?astept cunoscatorii sa lase o parere cei care stiu cu adevarat,ms

Litri din rezervor ii arata bine? Eu nu prea cred totusi ca arata corect consumul.

Daca obc-ul este luat de pe o masina cu acelasi nr de cilindri se calibreaza, cum ai facut tu.

Daca e luat de pe o masina cu alt nr de cilindri trebuie programat.

merge un obc dupa un m3 e36 pe un 325 e36?

da, ambele au 6 cilindri

Litri din rezervor ii arata bine? Eu nu prea cred totusi ca arata corect consumul.

arata bine litri din rezervor

Iti mai trbuie modulul de check control si senzorul de temperatura exterioara. Asta daca vrei sa le ai, dar merge si fara ele..

plus senzorul din spalatorul de parbriz si daca nu ma insel check control se leaga si la radiator si iti da ceva de genul check level coolant,nu?parca eu asa stiu